Jeg savner en skikkelig cachedag

Vi må helt tilbake til august for å finne en dag hvor jeg fant flere enn 20 cacher på én dag. Og for meg som er veldig glad i mange funn, er det ganske deprimerende å tenke på at i rundt 8 måneder har det bare vært dager med 1, 10, eller kanskje 16 funn. Hovedårsaken er jo korona, for siden jeg har en mann som ikke er like begeistret for caching som meg, så drar jeg ikke med meg han på de lengre turene. Og siden man skal holde avstand, har det ikke blitt mange turene med de som i det daglige ikke er mine nærkontakter. I tillegg begynte leggen min å krangle i fjor sommer, noe som gjør at det er nytteløst å legge ut på en lengre gåtur.

Alt dette har gjort at antall funn pr måned går sakte men sikkert nedover også. La oss sammenligne de fire første månedene i de siste fire årene:

2018201920202021
Januar38289130
Februar78414526
Mars108634120
April549510519

Joda, det var litt opp og ned i både 2019 og 2020, men 2021 er jo nesten all time low, ihverfall all time low etter at jeg begynte å cache sammen med andre høsten 2017. 95 funn så langt i år, det er mindre enn den beste måneden av disse 4 i 2018, like mye som fra 2019 og mindre enn den beste av disse 4 i 2020. Tallene fra de 4 månedene i år kunne vært for hver sin dag ute på tur, ikke for en hel måned!

Jeg vet godt at det bare er jeg som kan gjøre noe med dette. Litt av (i-lands)problemet er at jeg blir så lett demotivert når jeg er ute alene eller sammen med noen som ikke helt har den samme interessen som meg, så det blir så himla lett å si at nå gidder vi ikke mer. Jeg trenger å ha noen rundt meg som har den samme interessen og som sparker meg bak. Og da er vi tilbake til utgangspunktet, hvor det er vanskelig å dra på kjørecachetur når man skal holde avstand, og jeg synes kanskje ikke det er verdt det å havne i karantene eller i verste fall bli syk, bare for å finne noen cacher (og det er virkelig ikke praktisk å dra på kjørecachetur i 2 biler…). Og gå langt kan jeg jo ikke.

1 cache her, 10 cacher der, joda det er absolutt bedre enn ingen cacher. Kanskje jeg bare må senke forventningene og ønskene mine? Ikke se så mye på tall, men være fornøyd med de funnene jeg får? Eller har jeg dratt det med å holde korona-avstand for langt?

6 Comments

 • boerboelheidi

  Synes du har cachet bra jeg 😂 Men forstår hva du mener, er noe med hva man er vant til. Det skal bli fantastisk den dagen det blir litt mer normalt igjen alt sammen, jeg gleder meg!

  • Kjersti

   Heidi: Nå har jo jeg litt mer å ta av innenfor kortere kjørevei og mindre snø å forholde meg til enn dere, så ja, det går på hva man er vant til.
   Tro meg, jeg gleder meg jeg også!

 • Tove

  Det er vel bare du som kan gjøre noe med dette. Enten får du 1. senke forventningene dine, eller så får du 2. dra på bilcachetur alene. Spør du meg så er det kjedelig, bilcaching er stort sett kjedelig- spør du meg, i hvert fall aleine. Men du med din interesse for mange cachefunn, så er det fullt mulig 😉 Det er jo som regel bilcaching som har de lange trailene med mange enkle funn. Det tar bare litt lenger tid siden du selv må både kjøre og gå ut av bilen. 3. alternativ er selvfølgelig å bilcache sammen med en person til når reglene åpner litt opp igjen. Hvis avstanden er 1 meter så bør det være mulig med en foran rattet og en i baksete på den andre siden og begge med munnbind. Det er bare å velge hvilket alternativ du går for 😉 Håper eller beinet ditt blir bedre. Sykkel er jo også et alternativ når det blir bra.
  Tror jammen jeg har flere funn enn deg hittil i år???

  • Kjersti

   Tove: Ja, det er bare jeg som kan gjøre noe med det. Og det å dra på bilcachetur alene er så kjedelig og trøblete at det ikke er verdt det hvis jeg skal ha mange funn. Men ja, en i baksetet bør jo kunne være mulig etterhvert, det har jeg ikke tenkt på.
   Sykkel er jeg dårlig på uansett om beinet fungerer eller ikke :p
   Du har 74 funn (som du har logget, og som jeg kan se på project-gc) i år, så jeg leder såvidt enn så lenge 😉

 • Tove

  For å snu det til noe positivt, du sparer cacher til bedre tider. Det må jo begynne å minke på cacher i området ditt som du ikke har logget. Du må spe på med en del lab-cacher, da økes antallet fort : ) Jeg har 149 funn i år inkludert lab-cacher. Jeg har begynt å regne med de også 🙂 Tror jeg har 108 ordentlige funn så langt i år.

  • Kjersti

   Tove: I Halden er det ikke så mye igjen, men jeg har nok å ta av både i Sarpsborg og Fredrikstad og videre innover. Er heller ikke mange lab-cacher i Østfold jeg ikke har tatt 🙂
   Ah, da henger project-gc litt etter. Jeg får vel prøve å ta deg igjen, da 😉 Neida, jeg har det ikke travelt, selv om jeg gjerne vil ha mange funn.