Den tredje matkassen

Denne uken gikk vi for ekspresskassen fra Adams matkasse, og dette var ukens meny:

1 291115 231115 Tredje uke med Adams matkasseEileif liker å lage rettene i den rekkefølgen de står i oppskriftsheftet, så på tirsdag hadde vi pannestekt laks:

2 291115 241115 Tredje uke med Adams matkasse - Pannestekt laksDet vil si: jeg hadde pannestekt laks da laks er den eneste fisken Eileif ikke klarer å spise. Porsjonen på tallerkenen er derfor egentlig til to (pluss de potetene som ligger igjen på kjøkkenet), og jeg skal love dere at jeg ble mett. Jeg tror ikke at jeg har smakt sortkål før, og det var absolutt godt, men den ble altfor salt med ponzusaus. Sier jeg, som har et ekstremt høyt saltforbruk. Jøss.

Onsdag var det Lammekjøttboller på menyen:

3 291115 251115 Tredje uke med Adams matkasse - LammekjøttbollerJeg er ikke kjempeglad i couscous, men denne var virkelig god! Dressingen var nydelig, hummus var godt og aubergine er alltid godt. Og kjøttbollene var gode. Konklusjon: Nam! Eileif var dessverre ikke like fornøyd.

Kalkun var torsdagsmiddagen:

4 291115 261115 Tredje uke med Adams matkasse - KalkunNå skulle vel egentlig maten blandes, men jeg liker å smake de forskjellige smakene hver for seg, derfor ser dere alltid små hauger på min tallerken. Dette var også veldig godt!

På fredag hadde vi spinatsuppe:

5 291115 271115 Tredje uke med Adams matkasse - SpinatsuppeLuftig og fin etter en omgang i blender 🙂 Jeg har alltid vært veldig glad i spinatsuppe, og dette er første gang jeg smaker en hjemmelaget. Suppe i seg selv er jo egentlig ikke veldig mettende, men med de ekstra ingrediensene ble jeg virkelig mett av dette. Godt!

I går var det siste rett for denne uka, svinekoteletter:

6 291115 281115 Tredje uke med Adams matkasse - SvinekoteletterHelt ok, men ikke det helt store.

Summa summarum er jeg strålende fornøyd med denne ukas middager! Mange gode smaker, mange nye og spennende smaker, og noen oppskrifter vi kan ta med oss videre.

En annen ting jeg er veldig fornøyd med etter å ha begynt med disse matkassene, er at saltforbruket mitt har gått ned. Jeg har i alle år saltet maten før jeg har smakt på den, nå smaker jeg først og salter ytterst sjeldent.

I morgen kommer nok en ekspresskasse på døra, gleder meg! Husk å bruke koden K1108554 hvis du bestemmer deg for å teste, da får både du og jeg rabatter.

Innlegget er på ingen måte sponset.

6 Comments

 • boerboelheidi

  Den laksen så jo veldig god ut (om man glemmer at det er laks :p) Sortkål og ponzusaus har jeg hverken hørt om eller smakt, men sortkål ser spennende ut.
  Onsdagen hadde det blitt lite mat på meg ser jeg, men dressingen så jo god ut da 😀
  Det positive med slik er jo at man bør jo smake, selv om man ikke nødvendigvis liker det i utgangspunktet.. man kan jo få seg en overraskelse 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Nok en gang har jeg ikke fått mail om at du har kommentert. Rart! 🙁
   Ah, du er heller ingen laksespiser, nei. Eileif klarer det bare ikke. Jeg får det ned, i likhet med all annen fisk, spiser det fordi jeg bør, ikke fordi jeg synes det er så himla godt. Ponzusaus er visstnok noe som brukes ofte til sushi, det er en type soyasaus. Alle soyasauser jeg har smakt er salte, men akkurat dette ble veldig salt.
   *ler* Onsdagen var en av mine absolutte favoritter! Masse gode og spennende smaker 🙂
   Nettopp! Vi er flinke til å smake her i huset, ellers kunne vi aldri kjøpt disse matkassene. Og jeg synes ihvertfall at vi har fått mange positive overraskelser disse tre ukene 🙂

   • boerboelheidi

    Jeg bruker stort sett ørret istedenfor laks, synes det er veldig stor forskjell.
    Aha, sushi er noe som aldri kommer på min 100 topp favoritter av mat..

    Kommentarfeltene og det som hører til lever nok sitt eget liv for tiden 😀

    • Kjersti

     Heidi: Jeg kjenner ikke smakene på fisk godt nok til å skille de fra hverandre, men jeg vet jo det er en forskjell på de to. Hovedårsaken for at jeg spiser laks er jo for å få opp den gode kolesterolen og ned den dårlige.
     Sushi, eller rettere sagt maki (rullene), er høyt oppe på min favorittliste! Men jeg bruker ytterst lite soyasaus på de, synes smaken er god nok uten sausen 🙂
     Helt tydelig det, for denne kommentarer fikk jeg heller ikke beskjed om. Begynner å irritere meg.

     • boerboelheidi

      Nåja, jeg skal ikke si for sikkert at jeg klarer å skille de fra hverandre om jeg ikke vet hva som er hva, så jeg er nok ikke så god på slik 😛 Men synes laksen stort sett er for fet, smaker nesten tran.. osv. Men kan ikke huske at laksen var slik før.. Jeg er jo så rar når det gjelder fisk, liker veldig godt torsk og sei, men liker ikke kveite eller steinbit for eksempel, og det er jo to av den litt “bedre” fisken.
      Hehe, venn deg til det 😛 Neida, er sikker noe med noen oppdateringer, så det var litt endret inne på kontrollpanel igjen hos meg for noen dager siden, like etter en annen oppdatering.

      • Kjersti

       Heidi: Jeg er veldig følsom når det gjelder transmak, og jeg synes ikke at laks smaker tran. Men smaken er heldigvis som baken osv 😉
       Jeg er totalt nybegynner når det gjelder fisk, har ikke spist mye fisk siden jeg var jentunge. Så jeg skal ikke begi meg utpå å prøve å fortelle hva jeg liker og ikke, annet enn det jeg har skrevet om de siste tre ukene.
       Jeg har ikke fått noen oppdatering i det siste, men jeg skjønner nå at jeg må inn og se om det er huket av for at jeg skal få mailvarsel ihvertfall.