Det ble stille i år også

Gratulerer med dagen, alle sammen!

Som vanlig har vi hatt en stille feiring av 17. mai. Jeg hadde en ekstremt rolig og trøtt morgen hvor kroppen liksom ikke ville igang, den var tung der den satt i stolen. Eileif rakk å kjøre både til Nordby og tilbake før jeg kom meg på beina og ut døra med Nairo. Ingen skogstur i dag, men en litt lengre tur enn vanlig langs asfalten. Og han var den eneste som hadde på seg rødt, hvitt og blått i dag:

Men dette har han jo på seg hver dag 😉

Vi kom over en nydelig bukett hvitveis langs veien:

Riktignok rimelig avblomstret og veldig slapp i fisken på grunn av det våte været de siste dagene, men like vakker!

Idet Haldens befolkning stablet seg til hvor de nå skulle etter at barnetog og russetog var ferdig, kjørte vi gjennom sentrum for å plukke opp mamma. Hun ville en tur på kirkegården for å pynte, og det ble riktig så fint:

Her ligger min grandonkel og grandtante, min morfar og mormor, min oldefar og oldemor, og pappa.

Jeg snek meg en ørliten tur bortom barneskolen jeg jobber på bare for å se at det var godt med folk der til arrangementet på ettermiddagen. Koselig å se, spesielt så lenge været var utrygt.

Så var det opp til mamma for lunsj/middag:

Jeg kaller det lunsj/middag siden vi spiser den for sent til å kalle den lunsj, for tidlig til å kalle den middag, og fordi vi alle blir så mette at å spise noe senere på kvelden er utelukket. For tro meg, det ble ikke bare med den porsjonen dere ser på bildet 😉

Nå i kveld er det stillesitting og avslapping på høyt nivå før to nye dager med jobb. I morgen skal hele barneskolen på 7. klassingenes avslutningsforestilling, de setter opp Grease og jeg gleder meg som en liten unge!

4 Comments

 • boerboelheidi

  Noen ganger er det fint med rolig 17. mai 🙂 Vi har stort sett vært rolige siste årene tror jeg.. ofte blitt en skogstur. Nå i år ble det liksom så rart også, midt i uken, uten noe mer.. men da er det bare to dager til helg 🙂
  Jeg spiste lunsj/middag, og sitter enda å venter på å spise kveldsmat. Sannsynligvis må det bli frokost isteden siden jeg er så mett. At det ikke går an å stoppe litt før når man spiser god mat, sukk!

  • Kjersti

   Heidi: Jeg er veldig glad for at jeg slipper stresset på morgenen med pynting og komme seg til by’n i tide og alt det der. Samtidig så kjenner jeg litt at jeg gjerne skulle sett på barnetoget, jeg har jo venners barn som går i tog, og så har jeg alle barna “mine” på skolen. Men den lokale nettavisen sendte live på FB fra toget, så jeg fikk sett en del allikevel.
   Vi har vært i skogen et par ganger, men da har mamma vært i Danmark.
   *ler* Nei, man skal ikke stoppe å spise når det er god mat! 😀

 • Tove

  Jeg syns nasjonaldagen vår er flott, i hvert fall i fint vær. Men å feire den har vi alltid vært dårlige på. Og nå som ungene er store så er det deilig å slippe stresset med å komme seg av sted på ditt og datt. Så i år som i fjor og en del tidligere år, så ble dagen feiret med å være på jobb i bunad. Det er faktisk litt stas det å se mange ansatte på Gardermoen går rundt i bunad denne dagen.

  • Kjersti

   Tove: Jeg er også veldig glad i 17. mai, og jeg er stolt over den tradisjonen vi har for å feire. Men jeg er også glad for at jeg slipper å styre med stryking og pynting og tog og arrangementer og alt det der.
   Åh, det kan jeg tenke meg er fint å se på! Bunader er jo så flott, og blir jeg rik en gang, skal jeg kjøpe meg bunad. Jeg må bare bestemme meg for hvilken jeg vil ha 🙂