En dag på Nordens Ark

Litt over kl 9 i morges var vi underveis. Tok en times tid å kjøre ned i dag, litt saktere enn normalt, men man får vel kjøre pent når man har de godt voksne med seg 🙂

Første stopp var Lantgården, men de fleste dyra der er jo på beite nå, så det var ikke så mye å se på. Kom litt for nært en hane, jeg var kjapp på å finne døra inn da ja 🙂

Første stopp blant de ville dyra var pudu. En nydelig liten skapning som lå så nært oss at zoom-objektivet mitt egentlig bare var teit. Men jeg hadde jo ikke med meg noe annet, så da måtte jeg bare gjøre det beste ut av det.Så var det rød panda, og som vanlig lå begge langt oppe i trærne. Her er en av de:Utrolig at de ikke ramler ned!

Etter en del andre dyr, som snøgeit og urhest, kom vi til våtmarksområdet med masse padder, frosker, salamandre og slanger, og der har de også noen fugler, blant annet eremittibis. Den kan man gå inn til, og det er litt skummelt og litt moro 🙂Dette er jo bare to av de, de har vel rundt 10 stykker tror jeg. Store er de også!

Storken hadde vært på besøk hos storken, og som vi alle vet betyr jo det babyer 🙂Tre små talte jeg.

Så kom vi til slutt til mine kjære ulver. De har 11 der nå, de samme 9 som sist, og så har det blitt født to valper nå i mai. Men jeg så ikke noe til noen av ulvene, før jeg tilfeldigvis går forbi to av dyrepasserne. De virket urolige, så jeg ble stående og høre litt på de, og de snakket om at en av ulvene kanskje hadde fått hjernerystelse. Jeg er så bekymret for disse vakre dyrene og lurer veldig på hva som har skjedd, men jeg fant ingen å spørre og de to passerne jeg gikk forbi virket litt for opptatt til at jeg ville forstyrre de.

Vi slo oss uansett ned på utsiden av Varghuset for å spise, og jeg gikk en del frem og tilbake for å se etter ulvene. Fikk øye på de gjennom vinduene inne fra Varghuset, så jeg fikk tatt to heller dårlige bilder.

Jeg har lagt ut et spørsmål om dette på gruppa Nordens Ark på Facebook (meld dere gjerne inn!), så får vi se om noen kan fortelle hva som har skjedd.

Vi ble ihvertfall mette, og gikk så videre forbi reinsdyr, villkatt (som vi ikke så noe til), hvitrygget hakkespett (som vi ikke så før i en innhegning senere på runden), og så var vi hos jervene. De hadde tre barn nå, her er to av de:Det var virkelig fart i disse spesielle dyra, de er faktisk veldig lekne der de hopper av gårde 🙂

Etter å ha gått forbi pilgrimsfalken, og vi tittet forjeves etter gaupene, kom vi til snøleopardene.Jeg slutter aldri å bli fascinert over de lange halene disse kattedyra har! Og så er de jo kjærester 🙂Synd at den nettingen kom i veien… De har også unger nå, som ble født i mai, men de kommer ikke ut av huset sitt før til høsten, så de fikk vi ikke sett noe til. Men jeg har en stor trang til å bore ansiktet min inn i pelsen til denne karen altså, det ser jo bare så deilig ut!Amurleoparden så vi ikke noe til dessverre, og vi trodde lenge at vi ikke kom til å se noe til den sibirske tigeren heller. Så jeg trodde at mankeulven var dagens siste dyr, der han lå så avslappet inne i huset sitt:Men når vi kom rundt svingen, fikk vi jaggu øye på tigergutten som lå midt i solsteiken og bare slappet av. Han er jo så nydelig! Og stor!Alt i alt har det vært en fin dag, men jeg ble skuffet over alle dyrene vi ikke fikk sett, og jeg er som sagt veldig bekymret for ulvene. Trøtte og slitne var vi hjemme ca kl 1630, og ingen av oss har orket noe annet enn å lage mat, spise mat og ellers bare sitte (før D nylig gikk ut for å skate i garasjen da 🙂 ).

Bildene finner du også i denne mappen.