Festdrakten er her!

Takket være en veldig snill mamma, en veldig snill mann og veldig snille venner, hadde jeg etter julaften nok penger til å kjøpe festdrakten jeg har siklet på en god stund! Men så ramlet den plutselig ut av hodet mitt, jeg måtte ta mål først, og dermed gikk det over 2 måneder før jeg fikk somlet meg til å bestille den. Talentløst av meg, jeg vet…

Men jeg bestilte den om søndag, og i går var jeg på posten og hentet den, hurra! Jeg må legge den opp, det forventet jeg. Heldigvis har vi ei på den ene jobben som er en kløpper med symaskin, så hun skal hjelpe meg. Så må jeg også sette i noen ekstra trykknapper her og der, det forventet jeg også. Og litt annet som må gjøres. Så dere får ikke se det endelige resultatet riktig ennå, jeg vil være ihvertfall nesten ferdig med den først 😉

Men noen smakebiter kan dere få! Først litt av forkleet og beltet:

Fargene lyver!

Jeg kjøpte også med veske:

Den er ikke laget spesifikt til denne drakten, så lillafargen på veska finnes ikke på drakten. Men du må kloss inntil for å se det, så da føler jeg at det ikke gjør noe.

Så et utsnitt fra forkleet:

Igjen: fargene lyver!

Drakten er kjøpt hos Valland festdrakt, og dere kan jo ta en titt og se om dere klarer å finne ut hvilken av de jeg har kjøpt? Jeg røper ikke svaret selv om dere gjetter riktig 😉 Svaret kan dere heller få når det meste er på plass og fikset med den 🙂

Jeg kjøpte også med sølv: en ferdig pakke med halssølje, storsølje og øredobber. Jeg mangler fremdeles sko, det selger de ikke der, så jeg må ut på jakt. Synes vel egentlig ikke bunadssko er så fine, frister mer med støvletter, men det kan jo bli sabla varmt på sommeren. Får se hva jeg finner.

I tillegg har jeg lyst til å kjøpe brystkjede til den, da må jeg i så fall ønske meg litt mer penger og også gjøre en aldri så liten syjobb. Men det skal jeg nok klare 🙂

Nå gleder jeg meg til å ta den i bruk, selv om jeg ikke har den minste anelse om når første gang blir. Men uansett når det blir, så blir det stas! 😀

4 Comments

 • boerboelheidi

  Den ser nydelig ut 🙂 Tror ikke de er så mange alternativ (Hermeline), så blir spennende å se når du får den helt ferdig 😀
  De fargene som vises på bildene dine er jo nydelige, var litt vanskelig å se skikkelig inne på nettsiden til de, så gleder meg til bilder fra deg 😀

  • Kjersti

   Heidi: Jeg er veldig fornøyd, gleder meg til jeg får gjort alle disse småtingene med den som må gjøres 🙂
   Bildet av veska er ganske realistisk i fargene, men de andre to bildene lyver ganske mye. Ihvertfall på min skjerm.

 • Tove

  Da er det bare å glede deg til du finner anledninger til å ta den i bruk 🙂