Forandring fryder, eller?

En eller annen gang i fjor skrev jeg at vi var på jakt etter ny sofa, men at det ikke ble noe av. Da romjulssalget 2016 satt igang, fulgte jeg nøye med i både reklame i postkassa og på nett, og kom over en sofa jeg synes så helt grei ut, og som fylte de kriteriene jeg hadde satt (ihvertfall nesten alle). Eileif og jeg prøvesatt sofaen og slo til, og selvsagt var det 8 ukers leveringstid, er det ikke alltid sånn når det er noe man virkelig ønsker seg?

Husker dere dette innlegget, der jeg hemmelighetsfullt fortalte om ukens shopping? To av dere trodde dere visste hva jeg hadde handlet, og selv om dere var inne på riktig tankegang, så tok dere feil. Jeg hadde kjøpt nytt gulvteppe! Men sofaen er ikke så ulik i hverken farge eller tekstil.

Men først, den minst spennende delen av stua, der det tidligere så sånn ut:

Reclineren var ødelagt og ble brukt som lagringsplass for turklær.

Nå ser det sånn ut der:

Treseteren og det store stuebordet har blitt flyttet hit, teppet som ligger sammenrullet skal kastes, og sofaen kommer helt sikkert til å hovedsaklig bli brukt som lagringsplass for turklær (vedovnen står like utenfor høyre bildekant, og den gjør at det blir veldig varmt å oppholde seg i den delen av stua).

Så til den spennende delen av stua, som så sånn ut før:

Eileif beslagla reclineren, Nairo sov til tider i treseteren (den som nå har blitt flyttet), og toseteren var min.

Det var to grunner for at jeg ville ha ny sofa: 1: jeg fikk ikke noe støtte i ryggen når jeg satt “feil vei” i toseteren for å se på tv, og 2: det ene setet i toseteren var ødelagt, noe som bidro enda mer til at jeg satt vondt.

Nå ser det sånn ut der:

Litt vanskelig å se på bildet, men sofaen er en “u-sofa” hvor sjeselongen på venstre side stikker lengre ut enn på høyre side. Den er mellomgrå, gulvteppet, putene og de tre pleddene er mørkegrå. To av pleddene har jeg lagt utover sofaen med en gang for å spare sofaen litt, tross alt får Nairo lov til å være oppe i den.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg skjøv sofaen frem og tilbake i dag, for å finne ut hva som var best plassering. Enn så lenge har jeg endt opp med at den bare står inntil veggen i bakkant, på høyre side har vi plassert bordet som tidligere sto der treseteren står nå, og så bruker vi de to hjørnebordene som stuebord. Planen min er å få tak i en hylle jeg kan henge opp på veggen til venstre, slik at jeg har lett tilgang til de tingene jeg trenger tilgang til. I tillegg er det nå litt mer kronglete å komme ut verandadøra, men det er viktigere at Eileif får ha reclineren sin.

Om jeg er fornøyd med forandringen? Joda, jeg er glad for å sitte ordentlig, men jeg er ikke spesielt glad i forandring, så jeg kjenner at det vil ta tid før jeg venner meg til dette. Det blir nok bra til slutt!

PS! Nairo er IKKE fornøyd, han klarer ikke å finne ut hvor eller hvordan han skal sove. Hadde det ikke vært for varmt der treseteren står nå, hadde han garantert lagt seg der 😉

6 Comments

 • Tove

  Gratulerer med både ny sofa og teppe. Syns det ble fint jeg. Men joda, jeg forstår problemet med å ikke ha noe sted til de nødvendige tingene. Og ikke minst, stakkars Nairo som har mistet senga si. Dyr liker sikkert mye dårligere forandring enn deg. Artig å se før- og etterbilder.

  • Kjersti

   Tove: Takk! Det ble ikke så verst, men ikke helt som jeg hadde tenkt meg. Forhåpentligvis blir det bedre med en hylle.
   Nairo var i bilen når sofaen ble levert, så jeg forventet meg både ramaskrik og sterk skepsis fra han når han kom inn og fikk se endringen. Det hadde vært typisk min lille engstelige gutt. Men nei, ikke en eneste reaksjon. Først når han skulle finne seg en soveplass, ble det bare teit for han. Ikke funka det å ligge der treseteren ville ha stått, og ikke funka det å ligge ved beina mine, der han ofte har ligget i toseteren. Det endte med at han hoppet opp og la seg på fanget til Eileif i reclineren, samtidig som han (Nairo, altså) sendte meg noen skikkelig anklagende blikk 😉

 • boerboelheidi

  Jeg visste vel at det var teppe! *host* Neida, bommet litt der, trodde det var sofaen ja 😀
  Men sofaen ser flott ut den, og teppet også, gratulerer med begge deler 🙂

  • Kjersti

   Heidi: *ler* Jeg vet at du trodde det var sofaen, og Tove skrev jo i rene ord at hun trodde det var sofa 🙂 Og jeg var egentlig ganske sikker på at dere kom til å gjette sofa 😉
   Takk! Nå har vi akkurat fått skrudd opp ei hylle, så nå får jeg prøve meg frem og se om det hjelper, sånn at jeg har alt jeg trenger tilgjengelig.

   • boerboelheidi

    Jeg hadde jo vært i hundre over ny sofa, og alt ellers også 😀 Selv om det ikke ser slik ut her 😛 En gang.. skal jeg kanskje gjøre om stuen litt, kanskje.. Er slik tiltak å begynne, men akkurat den furu greia klarer jeg meg fint uten. Er bare så mye jobb å male alt sammen, og nå fikk jeg enda en unnskyldning for å vente et år.
    Nairo er sikker som deg, det tar bare litt tid før han er helt tilfreds med forandringen 😀

    • Kjersti

     Heidi: Jeg er veldig glad for ny sofa, helt klart! Men jeg må bare finne meg til rette i den.
     Jeg har også lyst til å male stua, eller ihvertfall bli kvitt all furuen, det har jeg nok av på hytta.
     Han fant seg faktisk en plass i går kveld, men jeg tror han savner armlenet på den gamle sofaen, da han er veldig glad i å ligge med hodet høyt. Får se om han bytter plass etterhvert 🙂