Forfriskende i varmen

Som nevnt tidligere skulle jeg lage lemonade i dag, her kommer oppskriften:

Start med å ha 2,5 dl sukker og 2,5 dl vann i en kjele og varm det opp til sukkeret har løst seg opp:

Mens det pågår, og du klarer å ha ett øye på kjelen og ett øye på noe annet, press sitroner. Du trenger ca 2,5 dl sitronsaft, dette er 4-6 sitroner, avhengig av hvor store de er:

Selv om jeg har en sånn fancy halvautomatisk pressesak (jeg må presse for hånd, men det er uansett lettere å dra i en spak enn å skvise sitronen med bare muskelkraft) med sil, så liker jeg å sile sitronsaften i en valig sil/sikt, da er jeg sikker på at jeg blir kvitt de aller minste sitronsteinbitene også. Denne silingen lar jeg gå direkte i saftmuggen jeg skal ha lemonaden i:

Jeg tilsetter ikke all sitronsaften på en gang. Så heller jeg sukkervannet oppi muggen, ikke alt sukkervannet heller. Til slutt heller jeg i ca 7,5 dl kaldt vann og setter muggen i kjøleskapet en halvtimes tid. Når den har blitt ordentlig kald, er det lett å smake den til. Er den for sterk: tilsett mer kaldt vann. Er den for sur: tilsett mer sukkervann. Er den for søt: tilsett mer sitronsaft.

Serveres med isbiter og sitronskive:

Okay, jeg hadde ikke isbiter og tenkte på det for sent…

Anbefales absolutt på varme sommerdager! Si ifra hva dere synes hvis dere lager den! 🙂

4 Comments