Jeg gleder meg til vinteren!

Okay, jeg vet jeg er sykemeldt, men det er ikke fordi jeg har blitt gal eller fordi jeg har fått solstikk. Men jeg gleder meg faktisk til vinteren. Hvorfor? Jo, på grunn av klær! Å finne seg funksjonelle og komfortable sommerklær er like vanskelig som å finne mygg på vinteren, og jeg har egentlig bare lyst til å gi opp totalt, ikle meg en formløs, god gammeldags nattkjole og holde meg innendørs fra mai til september. På vinteren er det nemlig godkjent med varmedress og store støvler, og da blir både bilringer og cellulitter skjult.

Jeg har i hele sommer vært på jakt etter et par helt enkle klesplagg til sommerbruk. Ikke sånn at jeg har saumfart alle butikker og dratt land og strand rundt, ei heller har jeg gått gjennom alle nettbutikker som er å oppdrive, men når jeg har vært i nærheten av en klesbutikk, så har jeg tittet gjennom i håp om å finne noe.

Plagg 1 har vært en shorts. En helt enkel og grei shorts i bomull med strikk i livet, og som ikke er så lang at den går ned på knærne, men som heller ikke er så kort at man knapt kan bevege seg uten å vise frem bikinilinjen. Og hva finner man i butikkene? Jo, man finner olashortser med vanlig linning og knapp, som dermed har den lite flatterende evnen at bilringen tyter over kanten og får meg til å ligne en muffins med litt for mye topping. Og så finner man sånne shortser som jeg forbinder med amerikanske turister i 60-årene på tur i Norge mens de lurer på åpningstidene til Geirangerfjorden. Du vet sånne shortser som rekker akkurat midt på knærne og gjerne med en oppbrett nederst på beina. Og for ordens skyld: jeg har ikke noe imot amerikanske turister, jeg har noe imot shortsene de ikler seg.

Plagg 2 har vært en sommerkjole. En helt enkel og grei sommerkjole i bomull. Jeg er ikke spesielt blondete av meg, og jeg er heller ikke spesielt mønstrete av meg, men jeg kan godt ha en knall rød kjole. Kjolen kan godt være ankellang, eller den kan slutte midt på lårene. På grunn av nevnte bilring kan jeg ikke ha en kjole som er smalere rett under bysten, for da ser jeg rett og slett gravid ut. Og jeg kan derfor heller ikke ha en åletrang kreasjon. Men altså en helt enkel, rett-opp-og-ned-kjole med stropper. Og hva finner man i butikkene? Jo, man finner kjoler som er som tatt ut av en musikal fra 70-tallet, med så mye mønster og farger at man blir svimmel av mindre. Man finner kjoler med vaffelsøm over bysten, men i mitt tilfelle ender det med at vaffelsømmen stopper midt på bysten istedenfor under. Man finner kjoler som sitter mer klistret til kroppen enn skøytedraktene til Koss og co gjør (ja, jeg vet at Koss har lagt opp). Og man finner kjoler som svinger ut på hoftene, og som gjør at jeg ikke bare ser gravid ut, men de gjør også at jeg ser kortere ut enn jeg er, og jeg er da for svingende lav nok.

Ikke nok med det, men jeg har også prøvd å finne meg et par sandaler som jeg kan bruke til hverdags til for eksempel skjørt. Jeg har et par jeg er kjempeglad i, men de trenger sårt en time hos skomakeren, og jeg tør ikke bruke de mer i redsel for at de skal bli mer ødelagte. Nå skal det sies at jeg er fryktelig kresen på fottøy, men når jeg ender opp med å komme hjem med noe som til og med min kjære sier “de skriker ikke akkurat Kjersti nei”, da vet jeg at jeg har bomma.

Så jeg gleder meg til vinteren. Med turstøvler og snowjogs, med varmedress og skjerf, med boblejakke og votter, med stilongs og lue. Ja, til og med lue.

{minsignatur}

6 Comments

 • Carina Josefine

  Har vært litt der du er. Mine innkjøp for sommeren ble to stk lette, men lange bomullsskjort, og en gul t-skjorte. Særlig skjørtene lette jeg lenge etter! Alt var for kort, eller for… ehm.. Glorete!

  La oss starte nattkjole-trend!

  • Kjersti

   Carina Josefine: Så godt å høre at det ikke bare er meg! Skulle så ønske at de som “bestemmer” moten kunne gjøre det enkelt neste år. Ikke masse farger og mønstre eller blonder og sånt, bare helt enkle ting. Da lover jeg å shoppe!

   Nattkjole-trend går jeg helt klart med på, men kanskje bare når jeg er hjemme?…? 😉

 • Heidi

  Slapp det problemet med å finne nye sommerklær denne sommeren, det jeg kjøpte i fjor og forfjor har knapt nok blitt brukt! Men da fant jeg en kjol og litt til som er veldig passende. Jeg er litt høy…såpass at korte kjoler må jeg ha tights eller strømpebukse til :)))
  Og så lever jeg fremdeles i den troen at de klærne som passet for x antall år siden nok kommer til å passe en gang, hahaha!
  Så slik sett er det myye enklere om vinteren ja.

  • Kjersti

   Heidi: Så heldig du er! Jeg har én anstendig shorts jeg kan vise meg ute blant folk i, de andre bruker jeg bare hjemme. Mitt problem er at jeg er litt lav, så det andre bruker som tunikaer eller lange topper kan jeg nesten bruke som minikjoler 😉

   Snodig hvordan vi kvinnfolk er flinke til å ta vare på klærne vi brukte når vi var unge 😉

 • fruentimmeret

  Hehe, herlig innlegg. Satt og lo godt for meg selv, sikkert fordi jeg kjenner meg veldig igjen. Disse bilringene har en tendens til å flyte ut, selv om linningen ikke føles trang engang. Håpløst 🙂 Selv har jeg kjøpt meg noen lange skjørt i ulike farger som jeg har tights under, dette fordi jeg ikke orker at lårene skal gnisse mot hverandre.

  fruentimmeret.

  • Kjersti

   fruentimmeret: Takk! Godt at noen kjenner seg igjen, det gjør at jeg ikke føler meg like alene 😉 Blir det ikke fryktelig varmt med tights under? Men jeg er veldig enig i dette med lårene, det er derfor det er så godt med shorts som går ned til knærne istedenfor at de knapt dekker stumpen 😉