Funny how time flies…

Så var denne ferien over også. Halvannen ukes ferie med to jobbdager midt i, og jeg aner rett og slett ikke hvor tiden har blitt av. Jeg vet jo at den har gått, men alle forventningene og mesteparten av alle planene jeg hadde for denne ferien har bare forsvunnet ut i det store intet.

Før jul ser jeg for meg morgener hvor jeg kommer ned til varm stue, lysene som glitrer på juletreet, lange deilige frokoster med stearinlys på bordet, sløve dager med gode julefilmer på tv og sene kvelder. Realiteten har vært at jeg (som alltid) står opp først og kommer ned til 12 grader i stua, et mørkt juletre, frokoster som blir spist alene ved pc’n fordi alle tre står opp til så forskjellige tidspunkt at det ikke passer med fellesfrokost, den eneste julefilmen jeg har sett så jeg på dvd, og siden jeg våkner så himla tidlig, så blir det ikke sene kvelder på meg heller.

Nå skal det sies at E, mamma og jeg spiste fellesfrokost 1. juledag. Og jeg var våken helt til rundt 1-tiden natt til 1. januar. Og jeg har hatt sløve dager. Men det blir allikevel et lite antiklimaks når det går opp for meg at det er et år igjen til neste gang. For selv om jeg er nødt til å fyre opp i peisen og tenne juletrelysene selv, så kan jeg faktisk dekke på bordet og spise en koselig frokost alene.

Leser både i blogger, på twitter og på Facebook at de fleste har ryddet bort jula allerede. Jeg har en fiks idé i hodet mitt at jeg ikke skal rydde bort jula før tidligst 13. juledag, og siden det ikke er før 6. januar, så har jeg bestemt meg for å la jula være i hus frem til neste helg. Har jeg brukt hele desember på å pynte og få det fint, så skal jeg jaggu ha det fremme i litt mer enn en uke etter jul også. Og julegardinene på kjøkkenet henger jo alltid oppe helt til påske 😉 Når pleier dere å rydde bort jula?

Morgendagen starter med en legetime, så får vi se hvordan det går. Så må jeg huske på å kjøpe skjellsand, og så kunne jeg også tenke meg å få kulelysene til bryllupet i hus. Noen som har noen tips på hvor man får kjøpt kulelys som varer litt mer enn 3 timer, men som allikevel ikke koster skjorta?

Ha en fin kveld!

{minsignatur}

2 Comments

 • Line

  Juletreet skal ut 5 januar og resten av julepynten innen 20’nde dag jul har jeg alltid fulgt. Juletreet forsvant ut sent igår kveld (oj var det 5.januar allerede…) og resten går til helgen tenker jeg. Hos de fleste naboene er det mørkt i vinduene allerede – kvier meg nesten litt for å fjerne julestjernene og adventstakene – det blir så mørkt… (men nå har det kommet hauger med snø som lyser opp isteden…)

  • Kjersti

   Line: Greit å ha en sånn regel for seg selv, men av en eller annen grunn går tiden alltid så fort frem til de datoene. Hvis jeg ikke tar helt feil er det 13. dag jul i dag, så da skulle egentlig all min julepynt være borte, men siden jeg ikke skal på jobb i morgen og også har hele helgen på meg, så tar jeg det da.

   Helt enig i det med å fjerne lysene, det blir veldig mørkt! Og selv om snøen, som vi også har mengder av her nede, lyser opp, så er det liksom ikke det samme varme, koselige lyset. Jaja, snart vår jo 🙂