Har en spennende langhelg foran meg

Høsten 1997 var vel mitt første møte med internett på privat basis, og ved en tilfeldighet ramlet jeg innom et amerikansk skravleforum for hundeinteresserte. Samtidig studerte jeg (halvveis) IT, og som en av oppgavene laget jeg en hjemmeside for min første hund, Santo. Via denne hjemmesiden og forumet kom jeg i kontakt med ei jente fra Australia som på den tiden ventet på sin første førerhund.

Vi har i alle disse årene holdt kontakten. Den første tiden via mail (hun har en talemaskin på pc’n som leser opp teksten på skjermen), og når jeg ikke hadde nettilgang, snakket vi inn på kassetter (for yngre lesere, trykk her for forklaring) og sendte til hverandre. Når jeg for 5 år siden fikk nettilgang her hjemme, har vi også skravlet via Skype. Og selv om kontakten til tider ikke har vært hyppig, så har vi alltid oppdatert hverandre på hva som har skjedd, vi har trøstet hverandre i motgangstider og vært glade på den andres vegne i medgangstider.

Drømmen har alltid vært å kunne dra til Australia for å besøke henne og et par jeg også har kontakt med der nede (de var på tur i nord-Europa for et par år siden, og da kom de hit til Halden en tur), men jeg har innsett at jeg antagelig ikke får råd til en tur før jeg er pensjonist, og har derfor egentlig slått meg til ro med at jeg aldri får møte henne.

Så fridde jo E til meg, og det slo meg at blant alle de andre jeg så gjerne vil skal dele dagen med oss, så er J en av de, og hun ble i fyr og flamme når jeg nevnte det for henne. J har utdannelsen sin innen sang, og fikk før jul i fjor muligheten til å delta i en sangkonkurranse i Praha nå i mars i år. Da fant hun ut at hun dessverre ikke har råd til to turer til Europa på ett år, og måtte derfor melde avbud til bryllupet. Men gleden kom fort tilbake til oss da hun fant ut at hun kunne kombinere Praha-turen med besøk hos venner og familie i Storbritannia og en tur til oss!

Så snart jeg fikk bekreftet datoene for besøket, snakket jeg med teamlederen min og fikk ordnet meg fri i morgen og fredag, og i morgen ettermiddag setter jeg kursen mot Gardermoen for å hente henne. Det skal bli så utrolig koselig å endelig møte henne og å bruke helgen på å skravle og kose oss! Om vi finner på noe får været egentlig avgjøre, men såvidt jeg kan se er det meldt sol hele helgen, og det lover jo bra. Det er jo fremdeles en del snø og is rundt omkring, men med godt fottøy og en stødig arm, skal jeg nok klare å lose henne rundt.

Skulle jeg få litt tid til overs, skal jeg holde dere oppdatert gjennom helgen, men ellers får dere en oppdatering til uka. E kjører henne til Gardermoen natt til mandag, og mandag kveld begynner vi på valpekurs, men jeg skal nok få tid til å blogge innimellom uansett 🙂

Gode onsdags-klemmer til dere alle!

{minsignatur}

4 Comments

 • Siv Anita

  OMG!!! Så spennende!!! Håper dere får ei super helg! 😉

  …. jeg måtte le litt av den kassett-forklarings-linken… 😉

  • Kjersti

   Siv Anita: Ja, det er kjempespennende! Så langt har vi en veldig god helg med masse skravling 🙂

   Måtte jo ta med den kassett-linken, er jo ikke alle i dag som vet hva en kassett er 😉