Helg, jobb og feriedag 9 og 10

Det blir liksom et vakuum når besøket reiser, så helgen gikk med til i all hovedsak ingen verdens ting. Sløving, tv-titting, strikket et par pinner, prøve å lufte Nairo på de minst varme timene av dagen (han sliter virkelig i varmen i år! 🙁 ).

Mandag var det tid for jobb igjen. De årene jeg har jobbet i skoleverket har jeg alltid tatt en uke ferie, jobbet en uke, og så tatt to uker ferie. Da har jeg også brukt noen feriedager på vårparten og noen på høsten, og så siste rest i romjula. I år regnet jeg litt på det, og fant ut at jeg fint kan ta noen dager til høsten og hele romjula, og allikevel kunne ta 17 dager sommerferie. Og da passet det veldig bra, både utifra våre planer og utifra et jobbperspektiv, å fordele de tre dagene jeg måtte jobbe på tre mandager. Og om mandag var siste jobbdag:

Som nevnt, så flytter jo skolen for noen år, imens det etter planen skal bygges ny skole på tomta til den gamle. Derfor var hovedmålet med mandagens jobb å få pakket siste rest. Og selv om jeg tror at jeg må innom bygningen flere ganger utover, så var det virkelig vemodig å for siste gang gå ut av kontoret jeg har sittet i de siste 4 1/2 årene:

Onsdag for 2 uker siden fikk jeg vært med på mitt første Stammtisch-event i Bohuslän, og i går skulle jeg være med på mitt første Stammtisch-event i Østfold. Jeg ville ut og cache litt først, så ved 15-tiden dro jeg innover mot Skjeberg-/Sarpsborg-traktene, hadde sett meg ut 6 cacher som lå enkelt og greit til, 2 av de ville få meg i mål med suvenir nummer to i sommerens kampanje, og 1 av de ville hjelpe meg i gang mot suvenir nummer tre. De tre andre cachene lå sånn til at det var logisk å ta de i samme slengen.

En av de som ville hjelpe meg var en earthcache. Jeg synes de er litt skumle, men jeg prøvde meg:

Heldigvis fikk jeg godkjent svarene, hurra!

De 5 andre cachene gikk overraskende lett, og en liten time etter normal middagstid satt jeg her:

Er lov med junkfood i ferien, ikke sant? 😉

Så dro jeg til Høvleriet/Tistasenteret for litt shopping. Jeg er elendig på å slå ihjel tid på senteret, så etter å ha kjøpt det jeg skulle ha, kjørte jeg ned på torvet for å slå ihjel den siste timen før eventstart der. Plutselig var det tre andre cachere der, så skravla gikk og timen forsvant fort.

Ble sittende på eventet i den halvannen timen det varte, virkelig koselig!

I dag har vært en sløvedag igjen. Sett litt på tv, pakket til ferietur, prøvd å forklare Nairo at det er altfor varmt til å gå tur (og jeg tror han skjønner det, for han maser ytterst lite). Og så har jeg gått og grublet på hvordan jeg skal legge opp de siste 7 feriedagene for å få maks ut av de 🙂

6 Comments

 • boerboelheidi

  Slitsomt når man er hund og sliter i varmen 🙁 Hvordan er det meldt hos dere nå? Her er det snakk om 31-32 grader *sukk*
  Jeg hadde med strikking nedover da vi dro til dere, og oppover igjen.. strikket ikke en maske, og nå ligger det oppi et skap. Har såvidt begynt på andre ermet, så er det og overdelen med mønster igjen, på selve genseren. Men er lenge til høsten 😛
  Her blir det nok ikke mer caching i ferien, men har igjen å logge siste del av de vi tok da vi var hos dere, så da er det greit at det ikke blir flere enda.

  • Kjersti

   Heidi: Jeg aner ikke hva jeg kan gjøre for at det skal bli bedre for han heller. Ikke vil han i vannet, ikke vil han ligge alene i kjelleren der det er kaldest (han ligger ikke der på natta når Eileif sover heller). Er meldt det samme her dessverre 🙁
   *ler* Er det ull du strikker? Det gjør jeg, og det er jo uutholdelig i denne varmen. Så det tar nok sin tid før jeg tar det frem igjen.
   Greit å komme noenlunde ajour før du tar et nytt raid ja 😉 Tar sin tid å logge over 100 cacher!

   • boerboelheidi

    I år har Jen knekt koden for varme og at vann avkjøler. Hun vasser til hun nesten svømmer, og ikke alltid så enkelt å få ut av vannet heller. man ser virkelig at hun nyter det. Men nå er ikke hun så veldig plaget av varmen, egentlig.
    Hadde du kjøleteppe? Eller hva det heter, kommer ikke på hvem det var jeg kjenner som har det til hunden sin. Hvis ikke, hadde det vært et alternativ for han?
    Ull ja, 100 % ull..
    Jeg er egentlig nesten ferdig, men har tatt det i “etapper”, så er siste etappe igjen.

    • Kjersti

     Heidi: Jeg skulle ønske Nairo også kunne knekke den koden. Jeg får han nok til å stå uti med labbene, men ikke så han får kjølt ned buken. Nairo har ikke vært plaget av varmen tidligere år, men så var det vel først i fjor at det ble skikkelig varmt, og det er jo det samme været vi får nå også.
     Jupp, jeg hadde det. Men det ville han ikke ha noe med å gjøre. Det var faktisk Eileif som brukte det mest :p Titter på kjøledekken, men da må jeg bestille på nett, og da har jeg det ikke før varmen er ferdig.
     Kanskje greit å ta siste etappen til høsten 🙂

 • Tove

  Nyt den siste delen av ferien din. Håper dere ikke får det altfor varmt der dere er / drar.

  • Kjersti

   Tove: Det skal jeg prøve på 🙂 Det ser ut som det kan bli fryktelig varmt uansett hvor vi drar, men vi får bare gjøre et forsøk og gjøre det beste ut av det.