Hva gjør dere der ute?

En av tingene jeg falt for ved dette huset, var verandaen. God plass, utsikt både mot veien, innkjørselen, hagen og jordet, og halvparten har tak over seg. Jeg så for meg å sitte der ute både på varme sommerkvelder og kjøligere vår- og høstkvelder, i en god stol og med et pledd rundt meg hvis det ble litt kjølig. Hvor mange ganger har jeg gjort det på de snart 16 årene jeg har bodd her? Jo, omtrent like mange ganger som jeg har hatt besøk hvor vi har sittet der ute.

Så, spørsmålet mitt er derfor, uansett om dere har en veranda:

Bildet er tatt av Gretta Blankenship fra Pixabay

en balkong:

Bildet er tatt av Free-Photos fra Pixabay

en platting, en altan, en krakk under et tre i hagen, ja uansett hva slags uteplass dere enn har:

Hva gjør dere der ute???

Sitter dere bare å glaner (og skrur av tankene på en eller annen måte)? Titter dere på en eller annen skjerm (mobil, nettbrett, laptop, tv)? Har dere håndarbeid med dere ut? Skravler dere med de dere bor sammen med? Går dere inn for å sole dere? Hva gjør dere?

For jeg synes det er så inderlig kjedelig å bare sitte der ute at jeg gidder rett og slett ikke. Jeg har ikke tålmodighet til å bare sitte der. Og siden jeg synes det er så kjedelig, har jeg heller ikke investert i gode hagemøbler. Ja, stolene er gode nok å sitte i, men ikke like gode som sofaen eller kontorstolen inne. Og da foretrekker jeg å se på mobil, nettbrett, pc og tv inne.

Samtidig går jeg glipp av de deilige sommerkveldene ute på verandaen som jeg hver eneste vinter drømmer om, for i hodet mitt ser det jo så koselig ut. I-landsproblem og luksusproblem, jeg vet, men fortell meg hva DU gjør når du sitter ute!!!

16 Comments

 • Siv Anita Skoglund

  Vet du, jeg gjør alt som jeg kan sitte ute og gjøre i stedet for å sitte inne og gjøre dem der. Frisk luft, god utsikt og bare følelsen av å være ute. MEN jeg har ikke tak over noen av verandaene, ikke på noen av stedene jeg har veranda å sitte på, så når det regner…. Ja, du skjønner… Ergo leser jeg, skriver, holder på med hobbyprosjekter, ja, alt og ingenting. Mye bedre å være ute enn inne. Jeg har ikke noen spesielt gode utemøbler, men med noen puter og litt sånn, så er de greie å sitte i. Skulle ønske jeg hadde en sånn overbygget veranda som du har, men det ble ikke laget på verken huset eller hyttene….

  Håper du finner din vei ut på verandaen og får til å kose deg der <3

  • Kjersti

   Siv Anita: Men synes du ikke det er knotete å dra alt frem og tilbake? Først så henter du noe, og så får du begynt på det du vil holde på med, og så oppdager du at du har glemt noe, så du må inn og hente, og så ender du opp med å gå frem og tilbake mange ganger. Eller er du flink og får med deg alt på en gang?
   Her ved pc’en har jeg alt jeg trenger for det jeg gjør her, og ved sofaen har jeg alt jeg trenger for det jeg gjør der. Skal jeg strikke ute, må jeg finne en pose eller en kurv som nøstet kan ligge i, og så blåser oppskriften bort, så får jeg sola i ansiktet og så må jeg hente saksa, og så blir jeg lei.
   Takk, det håper jeg også, en vakker dag! <3

   • Siv Anita Skoglund

    Vel, siden jeg er både distré og gangfør, så blir det noen turer frem og tilbake. Men det gjør ikke noe. Jeg finner glede i å være ute, så da tåler jeg litt surr frem og tilbake. Men hvorfor sitte ute hvis du ikke vil? Da er det veø bedre å være inne? Livet er for kort til å gjøre ting man ikke har lyst til og ikke må gjøre 🙃

    • Kjersti

     Siv Anita: Men jeg vil jo prøve å bli flinkere til å sitte ute, til å få de koselige sommerkveldene som frister så veldig gjennom hele vinteren. Derfor prøver jeg å dra inspirasjon fra dere som liker å sitte ute 🙂

  • Annikken

   Jeg sitter mye ute , særlig på Camping når været er ok , jeg leser, strikker og hører på musikk , og så småsnakker jeg med bikkjene som plutselig får seg en omgang med børsten eller klosaksa. Har også med iPaden om det er noe jeg må pusle med på nett . Spiller Wordfeud med deg gjør jeg også 🤗 viktig å være mest mulig ute når vi har såå mange mnd med kjipt vær her til lands ❤️

   • Kjersti

    Annikken: Og det høres så koselig ut!!! Men sånn her fungerer jeg: lese gjør jeg bare på senga, strikke gjør jeg bare når jeg ser på tv, Nairo kan jeg alltids sysselsette meg med, men ikke midt i sola når det er varmt, det blir for mye for han. Jeg foretrekker å sitte ved pc’en når jeg skal på nett, bortsett fra at jeg sjekker Insta, Snap, TikTok og Wordfeud på mobilen eller nettbrettet. Så da ser jeg ikke noen grunn til å sitte ute.
    Når det er sagt, digger jeg å sitte ute når vi har besøk eller når jeg er på besøk, for da tenker jeg ikke over at vi er ute, da er det viktigste å skravle.

 • Gry

  Hadde jeg hatt en slik veranda som du har , så hadde jeg nærmest bodd på den så lenge været og forholdene hadde tillatt det <3
  Sitter ute så ofte det lar seg gjøre, har med strikketøy/håndarbeid, tlf og det jeg trenger.. Kaffe har jeg også med, storkoser meg ved å lytte til fuglene som kvitrer, humlene som surrer og verden generelt..

  • Kjersti

   Gry: Jeg må presisere at ingen av bildene er tatt hos meg, de er lånt på Pixabay. Men det øverste bildet er jo en drømmeveranda, ingen tvil om det!
   På papiret høres det veldig koselig ut, men jeg klarer ikke få det til. Kanskje det kommer med alderen? 🙂

 • Kari Viken Olsen

  Vi har en herlig overbygget veranda og jeg bruker den på langt nær nok, men jeg er aldeles avslappet med det for jeg har kommet til at for meg tar all atferdsendring tid. Jeg fortsetter som før med godstolen, håndarbeidet inne osv osv. Og så fungerer verandaen gradvis bedre og bedre med det den passer til. Men det må først og fremst være aktiviteter. Jeg er ikke god på det å sitte stille og bare tenke.

  – Den overbygde verandaen er perfekt for besøk når det er greit nok vær. Og nå med pandemien er det en litt tryggere arena for besøk også.
  – Vi spiser middag der iblant på sommeren.
  – Jeg kan godt finne på å sove litt der ute på en fin dag.
  – Først og fremst har jeg funnet en god plass for planter
  … som trenger en litt lunere plass, feks. paprika på sommeren.
  … som trenger å bli vant til klima før de settes helt ut på våren.
  … som må stå nære for at jeg skal få brukt dem i maten (salat i potter osv)

  Og så er det HERLIG å kunne ha døra oppe til verandaen uansett vær når det bare ikke er for kaldt, uten at det blir vått helt inn på stua f.eks. Det har gitt et helt annet inneklima med terassen. Bikkjene og katta elsker den.

  • Kjersti

   Kari: Åh, dette var godt å lese! Nå fikk jeg litt bedre samvittighet for at jeg ikke bruker verandaen nok.
   Jeg storkoser meg på verandaen når vi har besøk! Og døra står ofte oppe gjennom sommeren, så Nairo kan gå ut hvis han vil (noe han sjelden vil uten oss).
   Men det du skriver om atferdsendring tar jeg til meg, jeg er et veldig vanemenneske, så det har nok mye å si på at jeg ikke klarer å finne roen der ute, jeg er vant med å finne roen inne.

 • Tove

  Det virker jo litt som at du har “grodd fast” i rutinene dine og ikke har noe ønske om å endre på de 😉
  Jeg gidder heller ikke å bare sitte der ute. Men jeg kan fint sitte ute med tekoppen i den ene handa og ei bok i den andre. Hvis vi griller så sitter vi ute og spiser. Jeg kan noen ganger, spesielt i fjor da jeg fulgte med på nyheter hver dag om covid-19, skru lyden på tv’n høyt på sette kjøkkenvinduet på vidt gap og så sitte ute og høre på nyhetene, selvfølgelig med en tekopp i handa. Jeg kan også noen ganger ta med laptop’n ut, men jeg sliter med å se på den i sollyset, så jeg er enig med deg, det er mye enklere å sitte inne. Men jeg mener å huske at jeg har sittet ute og laget et par av blogg-innleggene mine. Sommer-temperaturen kan være med på å bestemme om jeg sitter ute eller inne. Noen ganger er det for varmt inne.

  • Kjersti

   Tove: At jeg har grodd fast i rutiner er det ingen tvil om, men jeg kunne godt tenke meg å endre på noen av de. Blant annet det å sitte ute.
   Vi har ettermiddags- og kveldssola rett på verandaen, så er det for varmt ute, er det med på å avgjøre at jeg ikke vil sitte der. Men har det vært en varm dag og det er varmt inne, kan det være veldig godt å gå ut idet sola går ned. Kanskje jeg skulle ta med meg radioen ut neste gang jeg gjør det forsøk? Kan det være så lite som skal til, tro?

 • Tove

  Jeg er ikke den som sitter mye ute. TV og pc tar altfor mye av tiden min. Men er det helt umulig for deg å lese på andre tidspunkt enn før du skal sove? For hvis saken er at du ønsker å sitte ute, men ikke gidder å sitte der å kjede deg så burde det være verdt et forsøk å ta med seg boka ut og sitte og lese litt. Da er det ikke mye du behøver å ta med deg ut 😉 Men det må jo også være behagelig å sitte der, er det for varmt så er det en plage og ikke kos, spør du meg. Skygge er nødvendig da. En annen plage hos oss er mygg!

  • Kjersti

   Tove: Altså, det er få ting som er umulig, det går bare på denne vanen og at jeg er så ille vanemenneske.
   Mygg og knott har vi også her, dukker de opp gidder jeg ikke å sitte ute. Og så lenge det gigantiske treet står helt inntil huset, får jeg alltids kommet meg i skyggen.
   Nei, det gjelder bare for meg å finne ut hva som kan gjøre at jeg faktisk gidder å sette meg ut dit, og nå har jeg begynt å få noen ideer 🙂

 • boerboelheidi

  Dere har jo en utrolig flott veranda. Den er i ly, og dere er bra skjermet der, får likevel fulgt med om det kommer noen. Tak over stor del, så dere kan sitte om det småregner, eller høljer ned 😁 Kan sitte i sola der det ikke er tak. Trenger ikke passe på Nairo, han kan gå ut og inn som han vil. Ser rådyr som hopper opp og ned i åkeren 😂 Akkurat den verandaen deres misunner jeg dere.
  Vi lager mat ute, leser, slapper av, om jeg strikker om sommeren så kan jeg like gjerne sitte ute (i skyggen) og strikke. Kjempefint for hundene når vi er ute, siden de ikke er ute i hagen alene.
  Om det bare er vanen som gjør at du ikke er der mer, så bestem deg for at nå skal du sitte 1/2-1 time hver ettermiddag/kveld, da kan du velge om du bare skal sitte å se etter hoppende rådyr, lese en spennende bok, strikke, kryssord? Mystery 🤣 Vi forventer bilder altså 😁

  • Kjersti

   Heidi: Alle de tingene du skriver om verandaen vår er nøyaktig det jeg likte da jeg kjøpte huset, og jeg stortrives der når jeg har besøk eller når det er hoppende rådyr i åkeren 😀 Men det er nok bare vanen, og det at jeg ikke sitter godt. Så nå tror jeg at jeg har bestemt meg for å kjøpe meg en ordentlig god stol av noe slag og ta med radioen ut, så kanskje jeg klarer å slappe av mer der ute.
   Mysteryer blir nok ikke løst der ute, for da må jeg ha pc’en og det er litt vel mye jobb å dra med seg en stasjonær pc ut dit :p Men ja, jeg lover bilder når jeg har fått handlet og rigget meg til! 🙂