Isesjøstien og litt shopping

Først og fremst: det går bra med Nairo. Har får tablettkuren sin, og ingen symptomer har kommet tilbake 🙂

Tidligere i uka spurte jeg Raymond om han ville være med på en gå-sakte-tur i går. Siden han hadde vakt, måtte det bli en tur som var nært nok jobb for han, og han foreslo en liten cachetur på 5 cacher pluss 1 til langs Isesjøstien i Sarpsborg. Som tenkt, så gjort!

Jeg dro tidlig hjemmefra i håp om å rekke noen cacher først, og det gjorde jeg. Først en ved en undergang, så en ved en butikk og så en ved en idrettshall. Så kjørte jeg til avtalt møtested, og rakk jaggu en der også, som jeg visste Raymond hadde tatt tidligere. Raymond hadde funnet en annen parkeringsplass, så vi kjørte bilene dit og startet turen ved dette infoskiltet:

Vi tok ikke den lille trailen på 5 cacher i stigende rekkefølge siden vi skulle utenom den for å ta den ekstra cachen. Så etter å ha tatt #1, 2 og 5 fulgte vi veien gjennom deler av golfbanen et stykke, og da fikk vi denne utsikten:

Raymond var helt klar over ståa med leggen min, så det gikk ikke fort i går. Og av og til en en benk veldig kjærkomment:

Etter å ha tatt den ekstra cachen, stakk vi utom en rasteplass like ved. Jeg er rimelig sikker på at jeg har vært der før, men jeg kan ikke huske dette artige skiltet:

Obligatorisk selfie ved spesiell stein:

Og litt av utsikten fra rasteplassen (som også hadde egen grill, dere ser den såvidt til høyre for meg i bildet over):

Så avsluttet vi med #4 og 3, og tilbake ved bilene fant vi ut at vi hadde brukt 2 timer på ca 7 km i veldig lettgått terreng, jeg anslår at det er omtrent en halvtime mer enn hva som hadde vært normalt. Men det var en fin tur, og det var utrolig koselig å ha cacheselskap igjen! Jeg droppet å ta flere cacher, så det ble med 10 funn.

Satt kursen hjemover. Stakk innom Tistasenteret da det var et par ting jeg ville se etter. Som nevnt tidligere trenger jeg et par sandaler som ikke ødelegger føtter og tær og som jeg kan bruke på jobb. Fant ingenting på hverken Shoeday eller Eurosko, men fant et par “fritidssandaler” på Shoeday som jeg ikke kjøpte, men som jeg bestilte på klikk og hent da jeg kom hjem (tilbud). Så skulle jeg ha noe de på Vita sa i forrige uke at de skulle få inn denne uka, men det hadde ikke skjedd. Videre til Ark der jeg visste det var salg på en haug med pocketbøker. Jeg har egentlig nok bøker til resten av året, men jeg klarte ikke dy meg, det ble med 4 hjem 😉 (bilde kommer straks). Siste stopp på senteret var bYoung, der jeg gikk rimelig nøye gjennom hele butikken, men til tross for at jeg synes de viser frem så mye fint på sine sosiale medier, fant jeg ingenting jeg engang hadde lyst til å prøve.

Jeg ville ha med meg sushi hjem til middag, så jeg dro til Sakura sushi. Kom knapt på innsiden av døra før jeg ble hilst velkommen av de alltid så hyggelige folkene, og i likhet med når jeg ringer og bestiller, så fikk jeg høre: “Du skal vel ha det vanlige?”. Det er utrolig hyggelig at de kjenner meg igjen og vet hva jeg vil ha, men det er også en aldri så liten smule pinlig 😉 Men ja, jeg skulle ha det vanlige, og jeg tok turen ut i gågata imens jeg ventet på maten. Det var Haldendagen i går, så det var liv og røre i både gata og i parken (og skremmende mange folk som ikke brukte munnbind og ikke overholdt 1-meteren…). Da jeg kom opp til Strikkeholdeplassen, oppdaget jeg at de hadde salg på en del garn, så tre nøster ble med hjem:

(legg merke til linselusa!)

De tre nøstene har jeg tenkt å strikke ansiktskluter av.
Usikker på om jeg kommer til å skjønne noe av Hawking-boka, men jeg gjør et forsøk. Cilkas reise gleder jeg meg til, den er fortsettelsen på Tatovøren i Auschwitz. Datter savnet ble med fordi den virket som noe helt annet enn de typene bøker jeg har lest litt for mye av i det siste (lettleste, klisjéaktige bøker), og Forventning var på Ark-venn-rabatt.

I dag er det en helt normal sløve-søndag. Gikk en liten luftetur med Nairo før kl. 7 i morges for å slippe unna varmen, men det har luftet bra i dag så det ble ikke så varmt som fryktet. Har puslet litt hjemme, begynt på flere kommende blogginnlegg, vasket noen maskiner med klær og ellers bare tatt livet helt med ro. Akkurat sånn jeg vil ha det 🙂

6 Comments

 • boerboelheidi

  Så bra det går bra med Nairo, håper det fortsetter slik.
  Jeg har en del bøker liggende også, men nå har det vært lite lesing igjen en stund. Tar seg nok opp igjen utover sommeren..
  Vi har hatt elendig sommervær i helgen, men så godt som det har vært 😂 Litt mye vind, men man kan ikke få alt. Greit med sol. varme og alt det der, men ikke for lenge og mye om gangen.
  Jeg klarer ikke se noen linselus 🤔 Og gjett om jeg har studert bildet 😄

  • Kjersti

   Heidi: Det håper jeg også!
   Jeg leser jo hver kveld uansett årstid, så det går i det samme tempoet gjennom hele året.
   Det ble varmt nok i går. I dag har det også vært fint hele dagen, men med såpass vind at det ikke har blitt ordentlig varmt. Helt nydelig! 🙂
   Til høyre for bøkene :p

 • Tove

  Ser ut som en fin lørdag. Kan tenke meg du koste deg med cachetur-selskap.
  Hvordan går det med leggen din?
  Joda, jeg ser linselusa 😉

  • Kjersti

   Tove: Jeg storkoste meg!
   Det går ørlite grann bedre, men langtfra bra. Må hele tiden passe på å ikke presse den så langt at det gjør vondt.
   Så bra, jeg ser linselusa veldig godt 😉

 • Tove

  Uff så kjedelig at du ikke blir bra i leggen din. Nå som du helt sikkert er veldig klar for å gå mange turer.

  • Kjersti

   Tove: Hvis det er beinhinnebetennelse jeg har, så har jeg forstått at det tar lang tid å bli kvitt det. Og det er jo ikke sånn at jeg ikke kan gå lange turer, jeg må bare bruke så veldig lang tid for å unngå å få vondt. Så turer skal det bli i ferien, jeg må bare enten ha med meg veldig tålmodige mennesker eller gå alene.