I hjemmets lune favn

Med det regnværet som var meldt i går, var det ikke vits å legge noen planer for å oppholde seg utendørs, og godt var jaggu det. Det striregnet absolutt hele dagen, tror ikke det var opphold i så mye som et minutt! Men det betyr ikke at jeg hadde en total sløvedag, for det er forbeholdt søndager 😉

Jeg startet med å rydde i en av skuffene på badet, hadde ikke oversikt i det hele tatt, det har jeg nå. Så har jeg i lengre tid hatt lyst til å ta en gjennomgang av klærne mine og kvitte meg med det jeg ikke bruker. Så da gjorde jeg det, og her er resultatet:

Denne massive haugen består av ødelagte klær og av klær jeg aldri kommer til å bruke igjen. Egentlig hadde jeg lyst til å selge det som er brukbart, men jeg gidder rett og slett ikke å ta jobben med å ta bilder og alt det der, så da leverer jeg alt til Fretex, som har et samarbeid med Halden kommune om å ta imot alt av tekstiler. Så kan de selge det som er brukbart, og pengene går til noe godt. Det ble totalt 3 vanlige bæreposer og 3 store bæreposer som nå ligger klart i bilen:

Alt er selvfølgelig rent.

Samtidig med denne ryddesjauen satt jeg igang med klesvask. Det var en genistrek, for jeg pleier å vaske klær på søndager, dermed føltes det som søndag i går og jeg fikk plutselig liksom en ekstra dag i helgen 😉

Nairo måtte jo ut på en liten tur, selv om det regnet. Ikke årets mest koselige gåtur, og jeg fant samtidig ut at min nå 10 år gamle regndress ikke lenger er vanntett, så da skal den få tatt seg en tur til gjenvinning også. Jeg vet at den nye turjakka mi ikke er like vanntett som en skikkelig regnjakke, men jeg vurderer å bare bruke den og ikke kjøpe ny jakke og bukse. Det er tross alt ikke så ofte jeg beveger meg lenge ute i øs pøs regnvær.

Jeg prøver å kutte litt ned på godterispisingen, og har funnet ut at epler er et godt alternativ når jeg blir altfor sugen på noe godt. Så nå prøver jeg å spise ett eple hver dag:

Og i går kveld fikk jeg for en gangs skyld æren av å ha Nairo i senga igjen:

Han hoppet ned så fort han var ferdig med vasken 😉

I dag har det vært et betraktelig bedre vær, så i dag burde jeg jo kommet meg ut. Men jeg trives best i hjemmets lune favn på søndager, derfor har jeg stort sett holdt meg innendørs og puslet med småting. Eileif og Nairo koste seg på en liten tur i dette været:

En normal søndagssyssel for meg nå i høst er å se reprisen av gårsdagens Skal vi danse, og da må strikketøyet være med. Det begynner å ligne et skjørt nå:

Som vanlig er fargegjengivelsen helt koko, på min skjerm ser det grått eller til nød støvgrønt ut. Men det er petrol, altså. Nå er jeg ferdig med økningene i sidene, så det eneste jeg trenger å tenke på nå er å få sikksakken på rett sted. Egentlig litt kjedelig, men samtidig helt greit. Skal ihvertfall passe på å strikke dette lengre enn det andre skjørtet jeg har strikket til meg selv, siden jeg vet det kryper når jeg får det på meg.

Fortsatt god søndagskveld til dere alle!

2 Comments

 • boerboelheidi

  Jeg er alt for lite strukturert med klesvasken, blir nå og da, og lite og mye om hverandre. Synes vi har mye, til å være bare to.. Det blir mye sengeklær og tepper pga hund, men det har vi valgt selv.
  Vi har hatt veldig fint vær hele helgen, men nå forsvinner vel sola snart, for flere mnd framover. Da blir det veldig grått og trist til man blir vant til det.
  Hjelpes, er det skjørtet virkelig petrol ? På min skjerm er det bare grått, og jeg gikk inn med mobilen min også, fremdeles bare grått.

  • Kjersti

   Heidi: Det skjer at jeg vasker i ukedagene også, men nå på vinteren er jeg avhengig av at Eileif er hjemme, for det er musefeller i kjelleren som jeg ikke vil ha noe med å gjøre, så han må fjerne de før jeg kan vaske. Ellers er jo jeg så strukturert at det av og til kan bli for mye :p
   Sånn sett er jeg glad for at jeg bor her jeg bor, for selv om vinteren kan være mørk her også, så forsvinner aldri sola helt.
   Jeg får ta med meg skjørtet ut i dagslys en dag og se om det blir bedre :/