Kjøpe eller ikke?

Sist jeg hadde en klokke på håndleddet var aktivitetsklokka mi fra Garmin. Det var som kjent ikke helt vellykket, og nå er det et år siden den ble pensjonert. Da gikk jeg tilbake til å bruke Endomondo på mobilen når jeg gikk turer, for da gikk jeg ikke tom for strøm, slik klokka gjorde, og jeg fikk sett hvor jeg hadde gått på et kart.

I det siste har jeg merket at jeg sjeldnere setter igang Endomondo. Jeg har lyst til å skylde på at jeg glemmer det, men jeg gjør jo ikke det, rutinemennesket som jeg er. Det går mer på at jeg ikke gidder, for idet jeg begynner å gå, tenker jeg at jeg skal sette den på, men nei, det blir ikke gjort. Dermed får jeg ikke registrert turene mine.

I tillegg har jeg begynt å savne det å ha oversikt over antall steg jeg har tatt pr dag, hvor langt jeg har gått pr dag, ikke bare pr tur, søvnmønster og andre sånne morsomme statistikker. Så her om dagen satt jeg og kikket litt, og kom over denne:

Galaxy Watch 42mm rose gold.

Dette er ikke en ren aktivitetsklokke, det er en smartklokke. Og utifra de kundeomtalene jeg har lest, både på Samsung sin side og andre sider, var det en del klager på den for 3-4 måneders tid siden og før det, men i senere tid er det mye positivt. I tillegg har denne også GPS, så jeg får den funksjonen jeg i utgangspunktet ville ha, selv om den ikke er like viktig for meg lenger.

Jeg har jo Samsung telefon, og i det siste har jeg begynt å bruke Samsung Health-app’en (litt kronglete å ha med seg telefonen absolutt over alt hele tiden, så alle steg blir jo ikke med), så klokka kobles jo mot både telefon og app. Og det går sikkert å synkronisere den mot Endomondo også, hvis det skulle være ønskelig.

I tillegg er jo klokka lekker å se på! 😀

Så spørsmålet gjenstår: kjøpe eller ikke? Jeg synes den er litt vel dyr, billigste nettbutikk selger den for øyeblikket for kr. 2.733,- (Samsung selger den for kr. 3.790,-). Kan jo være den kommer på tilbud i forbindelse med Black Friday (Black Week) eller på romjulssalg… Hva tenker dere? Ja eller nei?

14 Comments

 • boerboelheidi

  Jeg har ikke peiling på hvordan den er, og jeg har jo hatt en annen som favoritt i mange år. Men slik bare med å se på den, så sier jeg kjøp den ? Den var virkelig lekker å se på ? Og regner med at du har sjekket at den har det du er ute etter, og da er det jo ikke noe minus at den er fin å se på.
  Jeg syntes egentlig ikke den var så dyr, med tanke på at den er en smartklokke.

  • Kjersti

   Heidi: *ler* Det er mye som er pent å se på, som man ikke nødvendigvis trenger å kjøpe av den grunn :p Men jeg noterer meg en stemme på kjøp 😀
   Nei, det er vel ikke dyrt sånn egentlig, jeg mener vel mer at det er mye penger. For det er det!

   • boerboelheidi

    Ja er jo mye annet fornuftig man kan få for de pengene, men en del andre smartklokker koster mye mer ? Ög en sjelden gang er det jo greit å være litt ufornuftig også ? Jeg er veldig glad i min, og bruker den til både det ene og andre.. blir nesten avhengig av den. Og så er det jo morsomt 😛 Det er jo jul snart også da ?

    • Kjersti

     Heidi: Er klar over at det er mange som koster mye mer, men da tenker jeg at de som kjøper de klokkene gjerne bruker de mer som treningsklokke også, altså de som virkelig trener.
     Kan absolutt ønske meg den til jul, men nå har jeg ønsket meg mange smågaver av Eileif, fordi det er så himla moro å pakke opp mange gaver :p

     • boerboelheidi

      Ser jo at jeg ikke bruker alt på min klokke, og den er nok enklere enn den du ser på. Så du får helt sikkert mye for pengene 😀 Jeg trener liksom ikke så mye på “den” måten. Men samtidig har den så mye som jeg liker, og antall steg er så moro ? I morges hadde jeg over 5000 steg klokken halv åtte, det skjer ikke så ofte, men litt morsomt å se det 😛
      Hehe, ja er litt vanskelig å dele klokken opp i flere pakker også ?

      • Kjersti

       Heidi: De dagene jeg har brukt Samsung Health, er det SÅ moro å se hvor mange steg jeg har hatt, og dermed også hvor langt jeg har gått. Og det var det som gjorde at jeg begynte å savne ei klokke.
       Er nok mye jeg ikke ville bruke på en sånn klokke også, man tilpasser den jo til sitt bruk.
       *ler* Teit å få smartklokke som byggesett, liksom 😉

 • Elin

  Kjøp ??? vi kjøpte oss tilsvarende i sommer, men siden vi har iPhone ble det eple produkt. Kjempe fornøyd og motiverende?

 • Tove

  Kjøp! 🙂 Det ser ut til at du har veldig lyst på en sånn type klokke / hjelpemiddel og den er i tillegg veldig fin å se på Så da er det kun økonomi som sier i mot å kjøpe den. Og økonomien er det bare du/dere som har kontroll på. Er det kun fordi du er så fornuftig du tenker at det er mye penger å bruke, eller er det fordi du egentlig trenger de pengene til noe annet. Har du pengene “liggende” så er det i hvert fall bare å kjøpe, noen ganger trenger man å være litt ufornuftig 🙂

  • Kjersti

   Tove: Vel, jeg kan vel egentlig si at resten av livet trenger jeg pengene til å fikse huset. Men hvis jeg kun skal bruke penger på å fikse hus resten av livet, klikker det vel for meg 😉 Så det blir en kombinasjon. Pengene har jeg, men trenger jeg egentlig denne klokka? :p

 • Eileif

  Trenger jeg egentlig denne klokka, spør du. Jeg må være så ærlig å si at jeg skjønner ikke spørsmålet 😉 . Hvis du har veldig lyst på den, skal du selvfølgelig kjøpe den 🙂 . Det er jo en glimrende ide og ønske seg denne til jul. Just say the words <3

  • Kjersti

   Eileif: At du ikke skjønner det spørsmålet, har jeg ingen problemer med å forstå 😉 Men jeg kan med hånda på hjertet si at jeg ikke trenger klokka, jeg lever helt fint uten den. Om jeg har lyst på den er et helt annet spørsmål 😉
   Jeg synes det er altfor mange penger å gi i julegave, dessuten har jeg like lyst på de andre tingene jeg har ønsket meg av deg, og det er ikke aktuelt at du skal kjøpe både de og denne. Og, som jeg sier til Heidi her, det er så moro å pakke opp mange gaver :p

   • Eileif

    Da er det jo godt at ikke du bestemmer hva eller hvor mye jeg skal kjøpe til deg i julegave ??

    • Kjersti

     Eileif: Men hallo! Vi har felles økonomi! Da får jeg levere tilbake den dyre gaven jeg allerede har kjøpt til deg, for dette har vi ikke råd til! 😮