Klar morgen

Hvis vi ser bort ifra de siste par-tre ukene, har dette vært en fabelaktig høst. Veldig varmt vær for årstiden og ikke så mye regn, og det er jo bra hvis man liker å oppholde seg utendørs. Så kan man også si at det er litt skremmende med over 10 plussgrader stort sett hele tiden og kun en eller to frostnetter, det er jo liksom ikke sånn en høst skal være.

I det siste har det bøttet ned vann her i sørøst. Tenker man vannmagasiner og strømpriser, er jo det helt strålende, men jeg synes det er skikkelig utrivelig å kjøre på jobb om morgenen, når det er bek mørkt og den våte asfalten stjeler alt av lys.

Men i dag var det et midlertidig opphold i det gufne været. Ja, det var noen tåkedotter her og der som ikke ga mye sikt, men da jeg kom til Boltjern, var det så klart og vakkert at jeg bare måtte ut og ta et par bilder av månen og vannet.

Dette første bildet er tatt med nattmodus, noe som gjør at det ser mye lysere ut enn det egentlig var:

Og så måtte jeg jo ta et bilde uten nattmodus også, og det ble nesten enda bedre:

Den trolske månen som henger på himmelen og speiler seg i vannet. Himmelen er allikevel lysere enn den var i virkeligheten, men det kan jeg leve med.

Det var uansett veldig godt å kjøre på jobb uten at vindusviskerne jobbet på høygir, men det kom jeg ikke utenom på vei hjem. Noe som er helt greit, for da er det fortsatt lyst ute.

2 Comments

 • boerboelheidi

  Her har vært en kjempefin høst også 😀 Ikke like mange varmegrader hele tiden, men så lenge det ikke er mange kuldegrader er det greit. Jeg sykler faktisk på jobb enda, ofte jeg begynner å gå etter høstferien, for da begynner det å bli glatt. Greit å sykle siden jeg bruker kortere tid, men er litt koseligere å gå.
  Fine bilder, er mye fine motiv om høsten 😊

  • Kjersti

   Heidi: Nå vet vi jo at dere pleier å ligge rundt 10 grader lavere enn oss på høsten, vinteren og våren, så det er ikke noen overraskelse 🙂
   Deilig å ikke fryse i hjel på vei til jobb! Jeg tror nok ikke jeg hadde gått eller syklet selv om jeg hadde hatt muligheten, men det er triveligere å kjøre i plussgrader enn i minusgrader også 🙂
   Takk! Høsten er vel den årstiden som er penest å ta bilde av, bortsett fra skikkelige julekortmotiv på vinteren 🙂