Trærne er nede

Husker dere de trærne som ble tatt av lyn og/eller vind i våres? Naboen sa ja til å ta de når han fikk tid, og det har ikke vært det minste hast for oss. Ikke har trærne vært til fare for noen, og ikke har de stått i veien for hverken noen eller noe, så for vår del kunne de stått et år til. Men i dag ble de tatt, og nå ser det slik ut bak garasjen/der man svinger inn til oss:

Treet som er borte sto mellom de to trærne til venstre i bildet. Det ligger nå her:

Dette er det treet som jeg ikke engang så hadde mistet toppen sin før jeg ble fortalt det av naboen 😂

På baksiden av huset ser det nå sånn ut:

Dette er det treet jeg så selv hadde gått, og det sto opprinnelig omtrent helt til høyre i bildet.

Eileif får seg nå hoggestabbe, og det som kan brukes som ved blir kappet til ved. Resten kvitter naboen seg med for oss, og det er vi veldig glade for!

Nå gjelder det for meg å bestemme meg for hvilke flere trær som skal tas på tomta. Egentlig burde de fleste felles, for de begynner å bli fryktelig høye og noen er litt vel nært strømledninger. Men jeg blir litt emosjonelt knyttet til disse trærne, så det er litt vanskelig å ta en beslutning…

6 Comments

 • boerboelheidi

  Fint når det kan nyttes til ved. Skjønner hva du mener med strømledninger, er vel ikke aktuelt å bare “stusse” de heller? Ser det blir gjort noen steder, men synes det ser litt rart ut.
  Jeg savner trær her, så får se med årene.. Vi hadde den furuskogen nedenfor, angrer nesten på at vi tok alt der. Men furu blir høy, og så blir det lite sol av det.

  • Kjersti

   Heidi: Nei, jeg synes ikke det blir fint når de blir stusset. Hvis vi tar alle trærne langs strømledningen, så blir det helt tomt mellom oss og veien. Så da vil jeg nok plante noe annet der, for litt dele mellom oss og veien vil jeg ha.
   Dere ligger jo nede i en dal, så det er greit å ikke ha for mye som skygger for den sola dere kan få. Det går jo an å ha ett og annet tre her og der, velge noen som det er lettere å holde nede.

 • Tove

  Det blir masse god ved. Håper dere får låne en vedkløyver, ellers blir det masse god trening også 🙂

 • Tove

  Godt å få ned store trær, med tanke på fare for om de detter ned / tar vekk utsikt / skygger, men det blir veldig tomt når de er borte.

  • Kjersti

   Tove: Helt enig i begge deler. De to som ble tatt i går var jo brukket, så der var avgjørelsen enkel. Og så er det noen til som er så høye nå at jeg er litt bekymret de få gangene vi har skikkelig vind. De kan gjøre en god del skade hvis de faller.