Kobbelkrise

Jeg er ikke helt sikker på hvor lenge jeg har hatt dette kobbelet, men jeg tror jeg kjøpte det da Arkas var liten. Det vil si at det er ca 17 år gammelt, og jeg er så glad i det at det ble en aldri så liten personlig krise i heimen da Eileif i morges sa at det var ødelagt. La meg vise dere.

Her er kobbelet i hele sin prakt:

1 120915 Ødelagt kobbelOg på bildet over kan dere faktisk se problemet, nemlig spennen nederst til høyre. En litt unaturlig vinkel for en spenne. Jeg har sirklet inn problemet på bildet under, men ber dere også legge merke til den andre sirkelen:

2 120915 Ødelagt kobbelOg så går vi ned på detaljnivå. Her et nærbilde av problemet:

3 120915 Ødelagt kobbelDen lille “dærten” som fester spenna til den firkantede metall”rammen”, og som også gjør at spenna snurrer fritt rundt, er så nedslitt at den hopper ut av sporet sitt, og vips, så er Nairo en løs hund. Dumt!

Det som gjør at jeg er så himla glad i dette kobbelet er flere ting. Men en av de tingene er den andre røde sirkelen på bilde nummer to, nemlig denne “klumpen” av lær:

4 120915 Ødelagt kobbelDen sitter ca midt på kobbelet, og man kan feste håndtakspenna i den for å korte ned lengden på kobbelet, eller, som jeg gjør når jeg for en kortere periode vil ha Nairo nært meg, jeg holder hånda mi rett under den “klumpen”, sånn at Nairo får kortere rekkevidde.

Her ser dere stoffet/strukturen på kobbelet:

5 120915 Ødelagt kobbelJeg vet ikke om det er nylon eller rent stoff, men det er vevd/sydd, det er ikke spesielt tykt, det er ikke polstret på noen måte, og det er veldig mykt. Men mykheten kan skyldes mange års bruk.

Og her kommer da min bønn til alle mine hundevenner: Kan dere være på utkikk etter et tilsvarende for meg? Jeg er villig til å strekke meg langt i pris for å få tak i noe sånt igjen.

Kort info om kobbelet:

  • 170-200 cm langt
  • Nylon eller stoff
  • En ring ca midt på kobbelet, festet med en “klump” av noe slag

Et annet alternativ er hvis dere vet om noen som kan reparere dette for meg, det vil si å åpne opp lær”klumpen” (både den nærmest Nairo og den som danner håndtaket) og få byttet spennene, og så få festet “klumpene” igjen.

Jeg har fått kjøpt et erstatningskobbel i dag, og jeg har også andre kobbel liggende, men ingenting slår dette. Og jeg kommer til å bruke noen timer på å saumfare det o store internettet for å se om jeg kan finne noe selv, men jeg blir veldig glad for all hjelp og alle tips!