Lyst ute, mørkt på do

Etter lørdag gikk temperaturen betraktelig oppover, og vi har stort sett hatt nullføre etter det. I dag toppet det seg utover ettermiddagen med et sabla snøvær, som resulterte i flere utforkjøringer og ulykker, og biler og lastebiler som satt seg fast rundt i kommunen. Jeg brukte 3 kvarter hjem, de siste 6 km var jeg knapt over 40 km/t. Men! Snøen fører en liten positiv ting med seg; det blir lyst ute!

Det har sluttet å snø her hjemme nå i kveld, og jeg leste for en liten stund siden at det var gått over til regn i byen, så jeg tror jeg skal beregne sabla god tid i morgen.

Ett sted det ikke er lyst, er på vår do. Vi har med ujevne mellomrom problemer med lysstoffrøret der, men stort sett har det fikset seg ved at Eileif har vridd litt på røret. I går kveld fikset det seg ikke, da røk fester og alt som var:

Å bytte dette selv er ikke lov, så i dag tok jeg turen til en av byens elektrikere, og de kommer fredag i neste uke. Så da får vi leve med en ekstremt provisorisk løsning frem til det, nemlig ei lommelykt hengende på stativet til feiekosten:

Funker det også, og det er bedre enn ei kjempesterk arbeidslampe 😉

4 Comments

 • boerboelheidi

  En av få positive ting med snø, det blir lysere 😁

  Fra desember og til februar/mars eller noe slik har vi en lysdekorasjon eller hva det heter på badet.. Den er fin, går på batteri, lyser nok til at man ikke må ha på annet lys om man er oppe om kvelden eller natta. Men ikke så lys at den irriterer eller gjør at man våkner helt.
  Men ser helt klart fordelen med skikkelig lys også 😁

  • Kjersti

   Heidi: Nemlig 🙂
   Kanskje jeg skulle finne frem adventsstaken eller lyskransen til do for den neste halvannen uka? 😉 Akkurat nå er jeg ihvertfall glad for at vi har adskilt bad og do, hadde vært trøttsomt å måtte sminke meg i lyset fra ei lommelykt 😀

 • Tove

  Ja, det er helt utrolig hvor stor forskjell lit snø gjør i mørket. Her krysser jeg fingre for at yr tar feil og at regn og varmegrader holder seg unna de neste dagene.

  • Kjersti

   Tove: Når vi først har fått denne snøen, så kunne den godt ligge litt til. Men jeg vil ikke ha mer av de kjøreforholdene som det var hjem i går, det var ille!