Mat- og havnefestivalen 2014

Denne helgen er det den årlige Mat- og havnefestivalen på sydsiden i Halden, og som vanlig var jeg ikke interessert i å gå glipp av den. Men i etterpåklokskapens lys kunne vi like gjerne droppet det, for når jeg kjapt leste gjennom blogginnlegget fra festivalen i fjor, var det absolutt ingen endring til i år, bortsett fra at min kjære var med i år og så var det et par boder mindre i år enn i fjor.

Været var like dårlig som i fjor. Bodene i år besto av en med spekepølser og 5-6 boder med diverse “juggel”, leker, strikkede plagg (det er fremdeles et par jakker jeg har fryktelig lyst på), og capser, t-skjorter og boxere med diverse tekster og trykk.

1 280614 Mat- og havnefestivalenDet var færre båter enn i fjor også.

I år hadde de droppet kupongheftene til matbodene, så nå betalte vi direkte i hver enkelt bod. Vi spiste Haldenpølse med potetsalat fra Bergstrøm, pulled pork i pita og gyros som varmretter og en panna cotta til dessert. Mett ble jeg, og herligheten kostet totalt kr. 235,-. Dyrt ja, men verdt det én gang i året.

Men nå håper jeg inderlig at de som arrangerer dette tar noen grep og gjør noen endringer. Jeg ønsker meg en festival med enda mer fokus på mat man kan kjøpe med seg hjem, f.eks. boder med hjemmelaget syltetøy og alt sånt. De klarer det jo på julemarkedet på festningen hvert år, så det må da gå an å få til noe sånt på denne festivalen også? Og når det først er såpass mange boder med “juggel” (hvor det samme går igjen i hver eneste bod), så kan man vel kutte ut ihvertfall 2-3 av de og heller ha hjemmelagede smykker, treleker, lokale strikkeprodukter eller lignende? Og jeg ønsker meg også at det blir trykket opp foldere med menyen til de enkelte matbodene slik som det har vært tidligere år, for nå var det jo håpløst å få en oversikt over hvem som serverte hva uten å måtte gå rundt og rundt på torvet.

Så i år er min konklusjon: god mat (som vanlig), men ellers totalt mislykket, og det har ingen ting med været å gjøre.

6 Comments

 • Marte

  Var på Lillehammer-dager forrige uke, der var det et gigantisk mat-opplegg, med ørten boder med alt mulig rart til å kjøpe med hjem! Ost, oliven, div kjøtt, fra hele Europa. Mye gøy å se! Og et par boder med juggel selvsagt. Og en bod med våpen og diverse. Hva jeg kjøpte med hjem? Smågodt og et sverd. Woops 😛

  God helg!

  • Kjersti

   Marte: Ja, jeg leste om shoppingen din, og selv om festivalen i Halden liksom skal dreie seg om mat og havn(!!), så hadde det faktisk vært mer interessant selv for meg å titte på våpen enn på “juggel”-bodene. Så jeg håper arrangørene prøver å tenke litt anderledes til neste år.
   Takk, god helg til dere også! 🙂

 • boerboelheidi

  Så dumt da 🙁
  Husker faktisk innlegget ditt fra i fjor, og en håper jo selvsagt at det blir bedre når det ikke er så bra.
  Maten hørtes helt fantastisk ut! 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Ja, dette synes jeg var trist. Husker jo tilbake til festivalens tidlige utgaver, da var det fint og flott på alle mulige måter.
   Maten var (som vanlig) veldig god! Gyrosen fra Bergstrøm er jo min favoritt, men jeg må si at jeg liker den bedre med fløte i, sånn som jeg lager den hjemme. Men god var den så absolutt uten også altså 🙂

 • Tove

  Syns absolutt arrangørene bør høre på deg. Men det er kanskje litt feil tid på året for den slags produkter.
  Var det ikke i fjor det hele var mislykka pga av tennene dine? I så fall så må det jo ha vært mye bedre i år. Men det er kanskje enda lenger siden det.

  • Kjersti

   Tove: Det har du rett i, syltetøy og slikt lager man jo på høsten, det tenkte jeg ikke på. Men det må jo finnes andre som har noe å selge så vi kan få det litt mer variert.
   Nei, i fjor fikk jeg spist det jeg ville, da hadde jeg ikke noen operasjon før i juli. Men i 2012 spiste jeg potetmos fra gatekjøkkenet på torvet, for da kunne jeg ikke tygge. Maten har alltid vært bra der nede, jeg kan ihvertfall ikke huske at jeg har fått direkte vond mat der. Det er mer det som er rundt, salgsboder og slikt, som jeg synes er for dårlig nå.