Middagstips

For å unngå matleihet og at E skal bli lei av å lage mat, så prøver vi å finne på noe nytt med ujevne mellomrom. I dag ble en sånn dag, og her får du oppskriften på Forundringsform med pølser, 4 porsjoner:

500 gr falukorv eller annen pølse

1 bunt gressløk

1 ss smør

1 ss tomatpuré

1/2 boks hakkede tomater

2 dl matfløte

salt og pepper

Potetmos:

800 gr poteter

2 ss smør

1-2 dl melk

2 eggeplommer

salt og pepper

Kok potetene og damp dem godt. Mos dem og spe med smør og melk. Rør i eggeplommer og smak til med salt og pepper. Skjær pølsene i skiver og fres dem i litt smør. Tilsett tomatpuré, tomater og fløte. Kok opp og smak til med salt og pepper. Legg pølseblandingen i en smurt ildfast form. Klipp gressløk over. Sprøyt potetmosen på toppen og gratiner retten ved 225 grader i ca 15 minutter dersom alle ingrediensene er varme. Litt lengre dersom det hele settes kaldt inn i ovnen.

Tips: Her kan vi legge kokte grønnsaker oppe på pølsene og bruke to poser potetmos istedenfor å koke poteter og lage stappen selv.Dette ble veldig godt! Det var enkelt ifølge kokken, selv potetmosen var kjapp å lage. Og hele retten var veldig mektig. Jeg kunne godt tenkt meg noe ved siden av eller eventuelt prøve tipset med kokte grønnsaker i også, men absolutt noe som fristet til gjentakelse. Vel bekomme!

Bildet kan du også se her.

{minsignatur}