Rydding ute og minioppussing inne

Klematisen på begge sider av ytterdøra dør jo når frosten kommer, så da er det bare å få klippet den ca 30 cm over bakken og fjerne alt over det. Siden den har mengder med tråder å klatre i, er dette et prosjekt som ikke er gjort på en-to-tre. Men i dag gjorde vi jobben, og det er nå veldig tomt rundt inngangsdøra:Så nå er det bare å vente på sommeren, slik at klematisen kan vokse et par meter igjen 🙂

Når jeg kjøpte huset, ble listene i yttergangen av ukjent grunn tatt bort. Jeg hadde ikke råd til å pusse opp gangen da, men siden listene havnet på søpla, har det blitt til at det ser uferdig ut der. Jeg har fremdeles ikke råd til å kjøpe maling, men for rundt 3 år siden kjøpte jeg nye knaggrekker i smijern som skulle opp dit. Synes stumtjeneren tok for mye plass, og jeg har gledet meg til å skulle male og få opp knaggene. Nå ser jeg at det kan drøye lenge før det blir malt der, så i morges foreslo jeg for E at vi skulle få opp knaggene allikevel, og som tenkt, så gjort.

Her er et før-bilde, inklusive stumtjeneren:Gangen er forholdsvis liten, og siden døra til toalettet er der, gjelder det å ikke gå rundt i gangen med våte sko på beina, for da blir sokkene våte når vi må på toalettet. Og nettopp på grunn av at gangen er så liten, har det vist seg å være et problem. Så jo mer gulvplass vi kan frigi, jo bedre. Sånn som det var, tok stumtjeneren mye gulvplass, og sko og støvler som ikke fikk plass i skohylla måtte settes nærmere toalettdøra.

Men jeg fikk ihvertfall tømt gangen, og da ble det mye plass da! 😉Men veldig upraktisk å ikke kunne henge opp jakker og slikt, så da var det bare å planlegge hvor knaggene skulle henges opp. Etter litt grubling og puslespillegging, ble det slik:Og når kaoset var satt tilbake på plass, ble det slik:Den enslige knaggen på veggen til venstre er tenkt til D. De to knaggene på veggen til høyre er til fellesting, slik som refleksvester, hodelykter og forhåpentligvis kobbel og langline og slikt den dagen det kommer en hund i huset igjen. Det som ble veldig bra var at vi fikk frigjort en del gulvplass til venstre, slik at støvler og høye støvletter kan stå der istedenfor å trenge seg bortover mot toalettdøra. Siste steg til å få dette til å bli en koselig gang er å male (grått), få opp lister (hvite) og få en liten smijernsstol eller lignende på høyre side av utgangsdøra, under et smijernsspeil som henger der. Gulvet i gangen ble lagt like etter at jeg kjøpte, fikk klikklaminat gratis og har nok av det til å bytte gulv på toalettet også.

Alle bildene kan du se i større versjoner her.

{minsignatur}

2 Comments

    • Kjersti

      Kaoset på veggen er jo det samme egentlig, men den ekstra gulvplassen var virkelig en forskjell. Gleder meg til å få pusset opp skikkelig der ute, for det er så mørkt og trist der.