Min dag og nok et middagstips

Planen i dag var jo å dra på cachetur til Skårefjell, men min kjære har hatt hodepine (migrene?) på andre dagen, så turen ble skrinlagt. Så jeg har puslet litt hjemme med diverse småting mens min kjære har fått tiden til å gå ved å se dårlige tv-program og en film.

Jeg fikk unnagjort det største irritasjonsmomentet på formiddagen i dag, nemlig å stryke navnetavlebroderiet. Jeg hater å stryke, men så lenge det er snakk om broderier, duker og gardiner, klarer jeg meg ganske bra. Skjorter derimot; nei takk. Men problemet mitt er at dampstrykejernet mitt lekker. Det kommer ikke bare noen dråper vann ut av dysene under strykejernet, det kommer til tider en hel liten bekk. Og det gjør som regel at det jeg stryker får flekker. Og da er jeg jo tilbake til utgangspunktet med å måtte vaske igjen. Fikk nytt strykejern av mamma i fjor siden jeg klagde sånn på det forrige, men det hjalp jo ingenting med det nye heller, det er nesten værre. Så da får jeg heretter bare la være å fylle på vann, så får damp være damp.

I dag har vi også testet ut en ny middag, nemlig Ostefylt kyllingbryst, og her er oppskrift for 2:

4 poteter

2 kyllingfilet

2 ss kremost hvitløk

salt og sitronpepper

1 rød paprika i strimler

1 squash i strimler

1/2 purre i skiver

1 løk, gjerne rødløk, finsnittet

salt og pepper

friske eller tørkede urter

smør til steking

Vask og kok poteter. Del kyllingfiletene nesten gjennom – på langs med bordplaten – slik at de kan brettes ut. Fyll dem med ost og ha på krydder. Stek filetene på middels varme slik at de får en brun overflate. La de ettersteke på svak varme til de er gjennomstekte. La grønnsakene frese på middels varme i 5-10 min i litt smør. Krydre grønnsakene. Server kyllingfiltetene på en seng av potetskiver og grønnsaker.Vi endte opp med kremost krydder, da de ikke hadde kremost hvitløk i butikken. Nå vet jeg derfor ikke hvordan det smaker med hvitløk, men krydder var ikke et kjempevalg. Helt greit, men skal prøves med noe annet neste gang. Vi droppet sitronpepperet og vi hadde gul løk istedenfor rød løk. I tillegg hadde vi ikke noe friske eller tørkede urter. Men til tross for disse endringene i oppskriften, var dette absolutt godt, og en sånn grønnsaksblanding som i denne er aldri feil. Det som antagelig er litt feil, er alt smøret vi bruker i stekepanna for å gi litt ekstra smak 😉 Vel bekomme!

Nå skal resten av kvelden vies til tv-titting, dessverre så lenge at det blir vanskelig å stå opp i morgen. Men det er jo mitt valg å sitte oppe litt ekstra sent, så jeg får skylde meg selv 🙂

Kos dere, folkens!

Bildet kan også sees her.

{minsignatur}