Nå har jeg vært tøff, nå!

Helt siden jeg klippet meg sist, har jeg hatt litt lyst til å klippe meg enda kortere. Jeg synes jo jeg klippet mye den gangen, men noe i meg har sagt at jeg en eller annen gang må prøve å ha kort hår ihvertfall én gang i livet, og hvorfor ikke nå? Jeg har forhåpentligvis mange år igjen, og dermed god tid på å la det gro ut hvis jeg ikke trives.
(PS! Heidi: les kommentarfeltet i blogginnlegget for min forrige frisørtime 😉 ).

I flere måneder har jeg latt meg inspirere av en Youtuber ved navn Chloe Brown (hennes Youtube-kanal her, og hennes Instagram her). Nå ville jeg ikke ha det like kort som hennes på det korteste, og hun har også hatt både undercut og sidecut, noe jeg ikke har tykt nok hår til. Men jeg har vært veldig imponert over alle forskjellige måter hun har stylet håret sitt på, selv om det faktisk er ganske kort.

For et par uker siden fikk jeg bestilt meg frisørtime i dag, men helt frem til jeg satt meg i stolen i dag hadde jeg ikke bestemt meg. Jeg har ikke hatt kort hår på rundt 33 år, og selv om hår gjerne gror ut igjen, så var det en veldig skummel avgjørelse å ta.

Her er håret jeg kom inn med i dag:

Jeg viste frisøren min noen av bildene til Chloe, vi diskuterte litt frem og tilbake, og så sa jeg “sett igang”. Og så ble jeg nervøs igjen, så hun fortet seg å sette igang så jeg ikke rakk å angre, for hun synes det var SÅ moro at jeg endelig skulle tørre å gjøre noe annerledes :p

For første gang i livet måtte jeg ta av meg halskjedene mine for en hårklipp. Og for første gang i livet ble det brukt barbermaskin på meg. Guri land, så stressa jeg var i den stolen!

Men, dette ble resultatet:

Legg merke til at det er krøllet, så det ser enda kortere ut enn det egentlig er. Men det er klippet i, tja, kan jeg kalle det en svak bob? Eller kanskje det bare heter bob? Er nok enklere å se når det ikke er krøller i det.

Hva jeg synes nå, 10 timer senere? Jeg vet ikke helt. Det er fryktelig, FRYKTELIG uvant, så jeg trenger nok litt tid på å venne meg til dette korte håret. Som ikke må løftes ut fra genseren, og som ikke setter seg fast under stroppen på veska. Jeg trenger nok også en god del tid på å lære meg å style det, for min go-to-metode med lengre hår er jo å sette det opp i en klype når det er vått, da tørker det med litt fall. Det kommer ikke til å funke nå. Samtidig vet jeg at jeg er lat når det gjelder hår, så jeg er spent på å se hvor mye jeg gidder å gjøre med det.

Var en tur innom Tistasenteret etter frisørtimen. Først innom Vita, jeg kjenner ikke damen som jobbet der i dag, men jeg har jo handlet av henne før. “Du har klippet deg!”, sa hun plutselig, og sa flere ganger at hun synes det var fint. Så var det innom Ark, kjenner ikke damen der heller, men har også handlet av henne flere ganger. “Du har klippet deg!”, sa hun også, og fikk skryt der også. Så hadde jeg sett at ei venninne var på jobb på Zavanna, så jeg snek meg inn, fant en fin kjole og gikk i prøverommet, og da hun var på utsiden av prøverommet sa jeg at hun bare fikk komme inn, og hun brukte et par sekunder på å kjenne meg igjen :p

Hjem til Eileif, og han responderte omtrent på samme måte som jeg gjør når han har latt sin frisør bruke barbermaskinen på seg, så han foretrekker meg med lengre hår 😉

Men nå må jeg vel gå inn på Snapchat og bytte til denne frisyren:

Så får vi se om et par måneder om jeg skal tilbake for vedlikehold eller om jeg skal la det gro ut 😉

12 Comments

 • boerboelheidi

  Hehe, morsomt å lese kommentarene ja ?
  Og, tøff avgjørelse! Nå ser jeg ikke så mye, bare halve ? Men jeg synes det ser fint ut til deg. Gi det litt tid, prøv litt forskjellig med det, så ser du hvordan det blir ? Det er forresten veldig stor forskjell på å vaske håret, når man klipper bort mye.
  Jeg klippet meg mye for litt siden, har glemt å si det.. Og nå er jeg nesten blondine.. Ble litt annerledes hos meg, den dagen jeg vasker håret, drar jeg ikke bort på noe spesielt.. det blir litt “mye” hår.
  Blir spennende å høre hva du sier etter noen uker ?

  • Kjersti

   Heidi: Ja, jeg måtte le når jeg leste gjennom hele innlegget og kommentarene, du fikk jaggu rett 😀
   Du må jo se på speilbildet mitt så du ser hvor kort det er bak!
   Gruer meg faktisk litt til de første vaskene, kommer jo ikke til å skjønne hvor jeg skal ha i balsam engang 😉
   Jeg så jo bildet Tore la ut her om dagen, av deg og Jen, men jeg synes ikke jeg så veldig stor forskjell. Hmmm…nå må jeg finne igjen det bildet.
   Du har jo veldig tykt hår, jeg har veldig tynt hår. Dette korte håret mitt kommer jo til å tørke på en times tid.
   Ja, det er jeg veldig spent på også!

   • boerboelheidi

    Jepp, jeg ser ? Men tar ikke lang tid før du er vant til det, og så ser det mye lenger ut når de er vått.. Håret mitt kryper noe utrolig! Nå gidder jeg ikke engang tenke på at jeg skal kunne ha strikk i håret mitt lenger. Håret ditt ser veldig tykt ut fra bak nå. Veldig fint med krøllene foran, spent på hvordan de er uten krøller, om det er helt glatt da. Jeg kunne tenkt meg å giddet å brukt rettetang på hele håret mitt, men det tar evigheter!
    Mitt er egentlig ikke så tykt, er grovt, og er mye volum, litt for mye til tider. På bildet jeg sende deg på snap er det greit, men det ser dobbelt så tykt når det er nyvasket.

    • Kjersti

     Heidi: Du har jo naturlig fall i håret, mitt kan brukes for å vatre opp planker, så rett er mitt hår. Det er så glatt og rett at det er helt latterlig.
     Jeg tror jeg klarer å få mitt i en minihestehale hvis jeg går inn for det 😀 Jeg liker jo å ha håret bort fra ansiktet når jeg er ute på tur, så jeg får se om det blir strikk på hele håret eller bare en spenne foran.
     Fant igjen bildet Tore la ut, og jeg ser jo at det er kortere, men jeg tror fargene lyver litt på det bildet, for der ser det nesten lys brunt ut, mens på bildet du sendte på snap nå ser det mer likt deg ut. Veldig fint!

  • Kjersti

   Nøve: Takk! 🙂 Selv om jeg er vant til å kjenne vinden i nakken når jeg har håret i hestehale, så blir dette noe helt annet! Det merket jeg allerede i dag 🙂

 • Tove

  Wow! Så fin du ble 🙂 Med denne frisyren så er det jo bare å la det gro ut igjen så har du langt hår igjen om du skulle angre 😉 Men det er nok veldig rart og noe som mangler nå til å begynne med.

  • Kjersti

   Tove: Takk! 🙂 Det er ekstremt rart og uvant, så får jeg bare se om jeg venner meg nok til det til å fortsette, eller om det blir å spare det ut igjen 🙂

 • Røllander

  Åå så fint ? , ser ut som du kler der kjempefint ?? Vet du jeg klippet meg på samme viset nå i januar , klippet av halve håret og er superfornøyd . Det håper jeg du og blir ?

  • Kjersti

   Røllander: Takk! 🙂 Åh, og så har du ikke lagt ut noe bilde? Dårlig gjort, bilde kreves 😀