Når passer det egentlig å være syk?

“Det passer SÅ dårlig å bli syk nå!”

eller

“Jeg har ikke tid til å bli syk nå!”

Hvor ofte hører man ikke det, og ikke minst, hvor ofte sier man ikke det selv? Uansett tid på døgnet eller tid på året, er det alltid en dårlig tid for å bli syk.

Så når passer det å bli syk, da? For vi alle har den høyst ufarlige men fryktelig slitsomme forkjølelsen i ny og ne, tror ikke jeg kjenner et eneste menneske som klarer å snike seg unna den.

 • Januar: passer dårlig, for da skal man sette igang med alle nyttårsforsettene pluss at man skal rydde bort jula.
 • Februar: passer dårlig, for da har ungene vinterferie og må sysselsettes.
 • Mars-april: passer dårlig, for da er det påske, man skal lage påskestemning, dra på påskeferie, ha påskeselskap, klargjøre hagen for sommeren.
 • Mai: passer dårlig, for da er det langhelger og 17. mai og vår.
 • Juni-juli: passer dårlig, for da er det skoleavslutninger, avslutninger på diverse fritidsaktiviteter, sommerferie, fiksing av hus, hage og hytte.
 • August: passer dårlig, for da er det oppstart på skole og fritidsaktiviteter.
 • September-oktober-november: hvis man ser bort ifra høstferien og at man skal klargjøre hus og hage for vinteren, kanskje man kan skvise inn en ørliten todagers her?
 • Desember: passer dårlig, for da er det juleforberedelser for harde livet.

Okay, les det jeg har skrevet nå med en stor klype salt og en god porsjon humor, vær så snill. Men det er jo sånn, det passer jo aldri å bli dårlig.

Mandag ettermiddag startet halsen min å krangle, og innen kvelden kom var feberen på plass. I går gikk jeg hjem tidlig, og i dag har jeg vært hjemme. Jeg fungerer halvgodt med febernedsettende innabords, og så fungerer jeg ikke det minste når tablettene mister virkning. Og det passer ikke å bli dårlig nå, ikke i det hele tatt.

Så i morgen sniker jeg meg tilbake på jobb og satser på å holde ut noen timer så jeg får unna det viktigste.

I mellomtiden drømmer jeg meg tilbake til nydelige høstdager:

Og håper vi får tilbake sånne dager igjen når jeg er frisk og når jakta er over.

Når synes du det passer å være syk?

8 Comments

 • Tove

  Det passer veldig godt å være sjuk når det er OL, VM ol. på Tv 😉 Men sånn ellers er det jo alltid noe som absolutt burde vært gjort akkurat da. Men nå er det ikke ofte jeg er sjuk nok til å ta fri fra jobben da.
  Tror nok vi er veldig forskjellig, for ingen av dine årsaker hadde falt meg inn 😉 Ja bortsett fra desember da.
  Uff, kjedelig at du er sjuk igjen. Er jo ikke så lenge siden sist? Masse god bedring håper formen er mye bedre i morgen.

  • Unni Lund

   Var sykemeldt 100% 4 mnd. da OL var i Torino, Italia. Tenkte jippi OL der æ satt i rullestolen og lå på sofaen men foten høyt! Men akkurat den OL-sesongen var ikke god. Resten av året var æ sånn 50-40-20 % sykemeldt.. Var kjedelig det…

   • Kjersti

    Unni: Nei, det må være et OL/VM/EM vi gjør det bra i for at det skal være verdt det 😉 Men nå snakker vi jo om kortvarig sykdom, ikke lengre og alvorligere ting.

  • Kjersti

   Tove: *ler* Joda, det har du rett i, det er veldig passende tider å være syk, ihvertfall sånn på papiret 😉 Men du skal være bombesikker på at det er ett eller annet hektisk på jobb akkurat i de periodene også.
   Jeg prøvde å finne noen årsaker som kunne være litt generelle, ikke bare fra min egen hverdag. For jeg har ikke så mange unger som skal sysselsettes på en eller annen måte akkurat ;).
   Jeg har fortrengt forrige sykdomsperiode, så jeg aner ikke når sist var. Takk! Bare jeg får vært på jobb noen timer og fått unna de viktigste tingene, er jeg fornøyd.

 • boerboelheidi

  Uff, nei det passer svært sjelden å være syk, men noen ganger er det ekstra dumt. God bedring til deg, og håper du er bedre i dag, og husker på at man blir raskere frisk med å ikke slite seg ut..

  • Kjersti

   Heidi: Takk! Nei, jeg er ikke bedre i dag, men jeg fikk unna det viktigste på den ene jobben i dag, og så tar jeg noen timer på den andre jobben i morgen for å få unna det viktigste der, og så satser jeg på at helgen gjør meg frisk som en fisk! Ikke at jeg har lyst til å være en fisk altså :p

 • Hassumbudeia

  Det ahr vært et par ganger hvor jeg egentlig ikke har hatt lyst til å dra et sted, men jeg har følt at jeg har måttet. Da passer det helt ypperlig å bli syk, for da kan man ærlig si at man ikke kan! 😀

  • Kjersti

   Hassumbudeia: Det har du helt rett i, det er en strålende anledning til å bli syk! :p