Nettforum

Det er ikke noe hemmelighet at jeg slapper av foran pc’n. Selvsagt har det blitt en del omprioriteringer nå som vi har hund i huset igjen, men jeg får alltid inn litt tid foran tastaturet uansett, det er min måte å koble ut på.

Så hva gjør jeg når jeg sitter her? Jo, jeg blogger, holder meg oppdatert på FB og Twitter, spiller små online spill både på og utenfor FB og jeg leser forum. Forum er genialt på den måten at du bestemmer selv hvor mye eller lite du vil bidra. Du bestemmer selv hvilke du vil lese utifra interesser. Og du bestemmer selv om du vil være deg selv eller anonym.

Jeg har funnet noen forum (det heter vel strengt tatt fora i flertall, eller?) som jeg ikke helt klarer meg uten. Noen av de er jeg innom daglig og leser i, andre stikker jeg kun innom når jeg lurer på noe. Noen er jeg aktiv i selv, andre er jeg bare gjest i. Men de tilfredsstiller forskjellige krav og ønsker, og de er stort sett like verdifulle for meg.

 

Dette forumet fant jeg en liten stund før vi hentet Nairo, og jeg tror jeg har lest hver eneste tråd i den. I ettertid har jeg også startet noen tråder selv, og det er kunnskapsrike mennesker der inne som er flinke til å hjelpe til. Det som er veldig trist med dette forumet er at det er veldig lite aktivitet der inne. Om det er fordi Lapphundeiere har veldig få problemer med hundene sine eller veldig sjeldent ønsker å skryte av de, det vet jeg ikke, men jeg ønsker meg mer liv der.

 

Jeg var på jakt etter et seriøst forum hvor ikke halvparten av medlemmene lurer på hvor søt alle andre synes at hunden deres er, eller hvor den andre halvparten ikke hyler “gå inn på bloggen min og legg igjen en kommentar”. Jeg synes jeg fant det i Hundesonen etter å ha lest utallige tråder der inne, men etter at jeg registrerte meg, har jeg egentlig bare blitt skuffet. Men jeg er ikke den som gir så lett opp, så jeg fortsetter å titte etter interessante temaer der.

 

Dette forumet skal jeg skryte høyt opp i skyene med en eneste gang! Her flommer det over med kunnskapsrike og hjelpsomme mennesker fra ende til annen, og selv om jeg ikke er innom der annet enn når jeg har et hageproblem og leter etter svar, så leter jeg aldri andre steder før jeg har sjekket her. De har hjulpet meg med å navngi planter og busker, de har hjulpet meg med bær- og frukttrær, og de har hjulpet meg med roser.

 

Bokelskere er vel egentlig ikke et forum, men siden man kan diskutere bøker der inne, så tar jeg den med. For en lesehest og systematiker som meg er dette et vidunderlig nettsted, og selv om jeg ikke får noe utbytte av å følge folk der inne, så er det moro å systematisere bøker, logge lesedatoer, “anmelde” bøker og legge ut minneverdige sitater. Har du mer enn én bok i bokhylla di, så meld deg inn!

 

Her har jeg ikke registert meg, men forumet her har gitt meg timesvis med underholdning, tips og råd. Det er spesielt kjæledyravdelingen og bryllupsavdelingen jeg er innom. Førstnevnte tar jeg ikke så seriøst, her går det med på å bli underholdt. Sistnevnte har gitt meg uendelige mengder med tips og råd, what to do and what to don’t, skremsespropaganda og tårevåte øyeblikk. Selvsagt er mye av det som blir skrevet der bare bløff og fanteri, men mye er også veldig moro og interessant.

Logoene er klikkbare og tar deg til det enkelte forum.

Har dere noen forum dere sverger til i en nødssituasjon eller for ren underholdning?

{minsignatur}

4 Comments

 • Marianne

  Jeg leser ikke forum…Desverre så er jeg heller ikke inne på lapphundsiden heller..Er vel mye det at vi er så mange lapphundbloggere, å at vi “treffes” på facebook også…Så får liksom den infoen å kunnskapen man trenger der.

  Har hendt jeg har vært på forumer, men føler det er så mye rart der..Sånn hageforum er nok et bra sted kan jeg tenke meg, men hundesider er det sååå mye vas på 😉 Som du sier så er det MYE småjenter der inne 😉

  Ellers er jo jeg en STOR bloggfan da, å følger en 30 talls blogger jevnligt 😉

  • Kjersti

   Marianne: Man er jo der man føler seg mest hjemme, uansett om det er FB eller på forum. Uansett må man jo ta informasjonen med en klype salt og bevare det man har av sunn fornuft, for skal man høre på alt som blir skrevet og sagt, hadde man antagelig klikket i hodet.

   Du er ikke alene om å følge og lese mange blogger, jeg har et utall jeg følger jeg også, så det blir mye lesing i løpet av en dag 😉

 • Ragnhild

  Du har nok et poeng når det gjelder liten aktivitet på forumet til lapphundklubben! Lapphundeiere har nok lite problemer med hundene sine og har lite behov for å skryte og krangle! Men innimellom er det en del dikusjoner på lapphundblogger som like gjerne kunne vært i forumet!

  • Kjersti

   Ragnhild: Og sånn sett er det jo veldig positivt at det er lite aktivitet på Lapphundforumet! 🙂 Og jeg skal ikke klage, for jeg har fått god hjelp de gangene jeg har spurt om noe der. Men jeg savner litt mer liv allikevel, og ikke at diskusjonene “gjemmes litt bort” i blogger 🙂