November 2023 – med ekstra høydepunkt

Vi legger straks november bak oss, og nesten på tampen av måneden kom det et ekstra høydepunkt ❤️

Månedens høydepunkt:
Lyskulene på hver side av inngangsdøra:

Blir så glad hver gang jeg ser de i mørket!

Maria Mena-konsert sammen med Cecilie og Solveig:

Afternoon tea sammen med Solveig:

Og så det største høydepunktet av de alle! Om lørdag ble Eileif farfar igjen, og jeg ble Mimmi igjen til denne vakre jenta:

Alt står bra til med både mor og barn og far og storesøster, og vi gleder oss masse til å hilse på vidunderet ❤️

Månedens bøker:
Nålen av Ken Follett:

Ken Follett er årsaken til at jeg ble glad i historiske romaner. Denne boka var dessverre ingen suksess for meg, jeg synes den var tung å lese og ga lite sammenheng, ihvertfall i starten. Den ble bedre underveis, men heldigvis har Follett blitt en bedre forfatter med årene.
Terningkast 3.

Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing av Matthew Perry:

Denne boka har ligget en stund i skal lese-haugen, men i forbindelse med Perrys bortgang, rykket den fort opp som neste bok å lese.
Har vært Friends-fan siden starten, og blir egentlig ikke lei serien. Etter å ha lest denne boka, kommer serien aldri til å bli den samme igjen. Dette er en brutalt ærlig bok som Perry skal ha all ære for å ha skrevet, det er lenge mellom hver gang en selvbiografi går så ekstremt inn for å fortelle den fulle og hele sannheten, ihvertfall er det sånn det virker for meg.
Han levde et forferdelig liv, utifra hva han skriver, og at han ikke døde tidligere er et under.
Jeg er glad for at han ble rusfri og fant igjen seg selv de siste par årene. I skrivende stund er ikke dødsårsaken kjent, annet enn drukning, så det blir bare spekuasjoner å si noe om et eventuelt tilbakefall. Men jeg skulle uansett ønske at han hadde fått leve lenger.
Terningkast 4.

Månedens Nairo:
Når han bare MÅ sjekke om det er noen der ute, selv om jeg sier at det ikke er noen:

Og han fortsetter å bjeffe like ille, selv om han har fått sjekket 😖🤣

Månedens geocaching:
En liten tur i Fredrikstad:

Og en liten tur i Sarpsborg:

14 funn ble det i november, årets dårligste måned. Men jeg fikk fylt de to lørdagene jeg trengte funn på, så jeg får late som om jeg er fornøyd.

Månedens naturbilde:
Månelyst:

Jeg er ikke klar for desember og jeg er ikke klar for jul. Er dere?

4 Comments

 • Anita

  Ser ut som november har vært fin😊. Jeg må si meg enig med deg Kjersti, ikke helt klar for desember og jul. Men syns det er veldig fint med allelys og snø ute nå🌟.

  • Kjersti

   Anita: Ja, det har den, spesielt når det kom et nytt barnebarn ❤️ Snøen kunne jeg vært foruten, men lysene er veldig fint! Får satse på at vi kommer i julestemning når det nærmer seg 😘

 • boerboelheidi

  De lyskulene der er fantastisk fine å se på. Jeg er så glad i lys på denne måten. Ser noen hager/hus er helt neddynget nå før jul, da mister det litt stemningen synes jeg. Vi har ett lystre ute, og kunne nok tenkt meg litt mer, men er noe med at man må ha et sted å ha det som passer også. Vi har jo ikke tre eller busker ute, dårlig planlegging 😄
  Gratulerer med den lille, så stas ❤️ Her venter vi nok litt til tror jeg, ikke alltid så enkelt å vite når de små vil ut i verden 😄
  Friends ja! Vet ikke hvor mange ganger jeg har sett serien, Nå er det lenge siden vi har sett på noe av den, men tror nesten jeg kan det meste utenat 😂 Rart hvordan noen serier blir så utrolig populære.
  Jeg ser på Home and away, men har ikke sett på så mange år, fem eller noe. Pleier samle opp alt fra 5 til 30 episoder, så ser jeg litt sånn nå og da.
  Jeg er veldig klar for desember, men ikke helt for jul enda. Synes desember måneden er koselig, selv om vi fikk det kaldt! Er noe med adventsstunden, lysene, maten og juleferie 😄

  • Kjersti

   Heidi: Helt enig, det må være fint lys, ikke lys absolutt over alt. Her begrenser det seg til enten solcellelys (som lyser lite på denne tiden av året 🤣), lys på batterier, eller lys på garasjen siden det er eneste stedet vi har stikkontakt ute.
   Takk! ❤️ Tredje barnebarn, tredje jente. Blir helt boblete innvendig 🥰
   Tror jeg kan det meste utenat også! Utvalget av ting å se på den gangen var jo mye mindre enn det er nå, så vi hadde nok lavere krav. Samtidig traff nok denne serien mange fordi det ble nært, personlig, varmt og moro. Tror jeg så litt på Home and Away for 30 år siden…og kan nok fremdeles synge med på kjenningsmelodien 🤪
   Desember er koselig, absolutt, men jeg ender alltid opp med halvpanisk pynting og gavehandling. Pyntingen begynner jeg jo aldri med før 1. advent uansett, men når det gjelder gaver tror jeg alltid at jeg er tidlig ute, men ender opp med å stresshandle de siste to helgene. I år “mister” vi en helg siden julaften er 4. advent, så da blir det enda mer stress. Men jeg gleder meg til ferie! 😍