Nudelsalat med stekt laksefilet

Jeg har mange ganger fortalt hvor dårlig jeg er til å spise fisk, og at jeg trenger å spise fisk for å holde kolesterolen under kontroll. Jeg er ikke spesielt glad i fisk, men jeg prøver å finne nye oppskrifter med laks sånn at jeg har noe å variere med. Her om dagen kom jeg over en samleside hos godfisk.no med forslag til kjappe lakseretter, og der var det spesielt en oppskrift som fanget interessen min, nemlig Nudelsalat med stekt laksefilet.

I dag lagde Eileif det til meg til middag mens han og D spiste kjøttkaker, og jeg skal love dere at dette er en rett som skal lages flere ganger! Jeg rakk ikke engang å ta bilde av maten, for stort sett alt var borte før jeg kom på at jeg burde tatt frem kameraet. Derfor presenterer jeg bilde og oppskrift direkte fra godfisk sine sider:

file_1409315529_large4 porsjoner:

600 gram skinn- og beinfri laksefilet
0,75 dl soyasaus
olje (Eileif stekte fisken i flytende margarin)

1 pk glassnudler (vi brukte eggnudler)
8 cherrytomater
1/4 agurk
1/2 mango
2 vårløk
3 ss soyasaus
frisk koriander (dette droppet vi)

Skjær laksefileten i staver og stek de i olje, ca 2 minutter på hver side. Ha soyasaus på laksen ved servering.
Kok nudlene etter anvisning på pakken og hell av kokevannet. Del cherrytomater i to, skjær agurk og mango i strimler og skjær vårløk i skiver (gjerne litt store skiver slik at du kjenner smaken godt). Bland grønnsakene og soyasaus inn i glassnudlene.
Server laksen på salaten med koriander drysset over.

Eileif synes dette var ekstremt lett å lage, og jeg synes det var friskt og godt. Mango er for meg noe jeg drikker (te) eller noe jeg spiser i form av yoghurt eller dessert, men det var veldig godt i denne salaten. Og så følte jeg meg på alle mulige måter SUNN! Anbefales på det sterkeste, bare husk å si ifra hva dere synes hvis dere prøver 🙂

8 Comments

 • boerboelheidi

  Denne oppskriften så jeg faktisk på nå en dag, men når jeg så nudlene så hoppet jeg videre.. Jeg klarer ikke nudler. Nå kan man sikkert kutte ut de og erstatte de med noe annet, for det andre tilbehøret er jo veldig godt. Jeg liker fisk,ihvertfall noe. Men det blir for lite av det, skal ha fiskeboller en dag, men det teller liksom ikke 😛

  • Kjersti

   Heidi: Husk at det finnes mange forskjellige typer nudler, kanskje du finner en type du liker? Eller så kan du sikkert bruke pasta av noe slag, og skal du være ordentlig sunn kan du sikkert prøve fullkornspasta (noe jeg aldri har smakt).
   Vel, hvis du finner fiskeboller som det faktisk er fisk i, så teller jo det da 😉

   • boerboelheidi

    Har spist en del, og smakt på flere, men har rett å slett fått “imot” nudler, pasta er jo en fin erstatter.
    Jeg har smakt fullkornspasta, den er egentlig helt ok 🙂
    Haha, ja ikke sant, tror det er litt fisk i de jeg har kjøpt, men kunne nok vært mer 🙂

    • Kjersti

     Heidi: Er jo helt greit det, man kan jo ikke like alt 🙂
     Du får lage fiskeboller selv :p

 • annikken

  denne har jeg jeg laget for litt siden og likte ikke glassnudlene..ville heller brukt vanlige slik dere gjorde 🙂 lett og god mat .

  • Kjersti

   Annikken: Jeg må prøve med glassnudler bare for å ha prøvd, men nå vet jeg jo at det funker fint med eggnudler. Ja, veldig lett og god mat, og mettende var det også 🙂

 • Carina Josefine

  Den så skikkelig god ut 🙂 Jeg spiser mer enn nok av fisk. Da jeg bestemte meg for å kutte ut kjøtt, beholdt jeg fisken, og har faktisk blitt veldig glad i det. Denne skal jeg nok prøve 😀 Jeg hadde heller ikke sett for meg mango med laks, men så er jeg ikke så bevandret når det gjelder oppskrifter heller. Spiser det stort sett slik “mamma lagde”, og det blir stort sett torsk.

  • Kjersti

   Carina Josefine: Da skjønner jeg at du får i deg masse fisk, ja 🙂 Husk å si ifra hva du synes om retten!
   Du må få i deg litt laks også, siden den inneholder det gode fettet. Men ja, veldig ofte er mammas oppskrifter de beste 😉