Min lørdag

Helg! Jeg er glad i jobbene mine, men det er alltid godt med helg uansett 🙂

Dagen startet med den sedvanlige sløvingen foran pc’en, noe som inkluderer to store kopper med te og et par knekkebrød. Ved 10-tiden satt Eileif, Nairo og jeg oss i bilen og kjørte i retning Björnerödspiggen like over grensa. Det ble publisert en ny cache der for noen dager siden, og selv om FTF-muligheten forsvant natt til i går, så er det et fint område å gå tur i, og Eileif hadde ikke gått akkurat den veien vi valgte i dag. Været var tåkete og regntungt, og selv om vi slapp noe skikkelig regnvær, så var det vått i marka, på steinene og på trærne. Vel oppe på toppen tok Eileif og Nairo en pust i bakken i gapahuken mens jeg gikk de siste 200 meterne og fikk logget cachen. Så var det 10 minutters pause på meg også, selv om Nairo var utålmodig og helst ville gå mer med en gang:

1 011114 BjörnerödspiggenTotalt ble det i underkant av 6 km, en god lørdagstur. Og cachen finner du her.

Nok en kopp te og litt avslapping da vi kom hjem, men så var det bare å sette igang med huslige sysler. Jeg ble ikke helt ferdig, men disse to var mine følgesvenner en god stund:

02 011114 StøvtørkingJeg er god på avslapping, så nå etter middag har det blitt litt av det igjen. Angry Birds og Wordfeud veksler mellom å underholde meg, sammen med (u)interessante diskusjoner i gruppene på Facebook. Med andre ord: en genial lørdag så langt 😉

Om halvannen time flytter jeg meg over til sofaen for lørdagens høydepunkt, nemlig:

3 011114 Skal vi danse-logoOg kjenner jeg meg selv rett, så blir det å tusle opp i 2. etasje og krype under dyna kort tid etter at Skal vi danse er ferdig.

Hva gjør dere på den første lørdagen i november i år?

PS! I dag er det 9 år siden jeg ble huseier! 😀

18 Comments

 • Siv Anita

  Jeg er så glad på dine vegne, snuppa, at du har fått deg en jobb (eller to). At du endelig kan senke skuldrene og se fremover, med en bekymring mindre på skuldrene.

  Godt å slappe av litt i helgene.
  Jeg misunner deg litt at du kan dra på tur i skogen. Her er det så kaldt, mye vind og regn at jeg ikke klarer å motivere meg til å dra ut. Da blir det heller avslapping og litt pusling hjemme.

  Hils Eileif!
  Stor klem

  • Kjersti

   Siv Anita: Tusen takk for det, vennen! Jeg er også veldig glad, selv om jeg er sliten. En bekymring mindre, bare noen bekymringer igjen 🙂
   Det er ikke noe koselig å gå tur når det er ordentlig drittvær, selv om det kan være ok en gang i ny og ne. Men det er superdeilig å være hjemme også, og pusle litt med smått og godt 🙂
   Eileif hilser tilbake!
   Stor klem til deg også 🙂

 • boerboelheidi

  Helg er bra, men den skulle gjerne hatt en dag til, da hadde det vært fantastisk.
  Synes dagen din så flott ut, litt av hvert 🙂
  Jeg gjorde “ingenting” i går, så må få gjort en del i dag, det inkluderer en tur i skogen også.

  Så du spiller Angry Birds, det gjorde jeg også en gang.. men jeg satt meg et mål, og ble så “sinna” til slutt at jeg slettet hele spillet.. Jeg blir litt for “opphengt” i noen spill, det er enten eller 😛

  Vi kom hjem akkurat til Skal vi danse i går kveld, det var greit, for hadde ikke satt på opptak.
  Syntes det var dumt at André Villa røk ut før finalen, men slik er det bare. Tipper på at Agnete vinner, eller Linnea..

  • Kjersti

   Heidi: Ja, jeg er helt enig, helg i 3 dager hadde vært helt strålende!
   Var ikke du ute og fartet i går? Da gjorde du vel masse da, egentlig 🙂
   *ler* Jeg kan bli sint på Angry Birds, jeg også, men da gir jeg som regel nettbrettet til Eileif og ber han klare akkurat det brettet for meg, og det gjør han som regel :p
   Veldig dumt at André røk ut, jeg synes han er bedre enn både Linnéa og Roar. Vinner ikke Agnete, så blir jeg ordentlig sur!

   • boerboelheidi

    Hehe, joda, når man ser det på den måten 😀
    Vi hadde en flott og morsom tur, har igjen å skrive blogginnlegg og logger.
    Vi fikk oss noen få overraskelser i går, men det gikk greit.
    Finnes det noen regel eller “regel” om vanskelighetsgrad om man MÅ klatre i tre for å finne cachen?
    Vi fant en slik i går, og det gikk greit å finne den (bilde på fb hos Tore, det er høyere enn det ser ut til 😛 ) jeg fikk Tore til å stå under der når jeg klatret opp, og cachen satt jo fast, så man måtte åpne den mens man var i treet osv. Var ikke noe i beskrivelsen som tilsa at man måtte klatre, og jeg vet ikke hva som er vanlig å skrive med “slike”. Heldigvis var vi to, så da gikk det greit å klatre der.

    Det som er “skummelt” med slike program som “skal vi danse”, er at det finnes så mange forskjellige grunner til at folk stemmer, så da vinner ikke nødvendigvis den som er best..

    • Kjersti

     Heidi: Gleder meg til å lese!
     Jeg har i alle år trodd at D eller T måtte stå til 5 når man trengte hjelpemidler eller måtte klatre, men jeg lærte for en stund siden at det ikke er sånn. Ratingen bør jo være høyere hvis man må klatre, men jeg tror ikke det er hverken regler eller “regler” for det. Står det ikke noe i attributtene om klatring heller?
     Veldig sant, det der, og det skremmer vannet av meg både i Skal vi danse og i Stjernekamp (ser Stjernekamp på nett hver søndags morgen, leser ikke engang nyhetene først for å unngå å se hvem som har røket ut). Linnéa får nok mye stemmer fra tidligere sine bloggtilhengere, men jeg håper uansett at Agnete drar hjem seieren. Og i Stjernekamp må jo bare Reidun vinne, selv om jeg til å begynne med holdt en knapp på Nora.

     • boerboelheidi

      Å, ja, da lærte jeg noe nytt, igjen 🙂 Jeg trodde det måtte være over en “viss” vanskelighetsgrad (D eller T) men da må man bare være klar for en overraskelse eller to.

      Stjernekamp har jeg sett bare såvidt på, har tatt opp en del andre program, men har ikke fått sett på enda, greit med opptak, men blir ofte utsatt å se på det, for da har man det.

      • Kjersti

       Heidi: Jeg trodde også det, og helt ærlig så skulle jeg ønske at det var det, for jeg blir irritert når jeg kommer til en cache jeg f.eks. ikke rekker opp til og det ikke står noe om at den krever klatretau eller stige. Nå er jo jeg under gjennomsnittet høydemessig, men når det kun er de rundt 2 meter som rekker opp, så mener jeg det burde stått ett eller annet sted.
       Jeg “fant” Stjernekamp første gang i fjorårets sesong, og synes det er et morsomt konsept. Skal vi danse går alltid øverst på prioriteringslista, og siden vi ikke har opptaksmulighet er det veldig greit å kunne se på nett dagen etter 🙂

 • Marte

  Deilig lørdag! Hatt besøk og bursdagfeiring i helga vi, koselig, men litt godt å ha huset for seg selv igjen også hehe.

  God søndagskveld!

  Oh, kjøpte hus omtrent samtidig vi da!

  • Kjersti

   Marte: Ja, dere har jo hatt bursdagsbarn denne helgen, og det er alltid koselig med feiringer og godt når de er over 🙂
   Takk det samme!
   Glemmer aldri følelsen når jeg hadde tatt over husnøkkelen og satt her alene, helt uvirkelig å være huseier!

 • Carina Josefine

  Jeg og Nommin har besøkt min søster på Geilo, og gått ett par turer i nye områder. Det setter Vi pris på begge to. Man blir lei de samme turene om og om igjen. Jeg misunnder deg evnen til å finne fine nye turer.

  Dette er første sessongen jeg ser på Skal vi danse, og jeg begynte kun for ett par episoder siden, så hadde jo flere gått ut allerede. Jeg er mektig imponert over alle, jeg!

  Ha en fin uke 🙂

  • Kjersti

   Carina Josefine: Både å dra på besøk og å gå nye turer er kjempekoselig! Jeg sitter mye med kartene på ut.no og titter etter nye turer, pluss at geocachinga også får meg på nye turer. Hvis jeg bare skal gå de samme turene hele tiden, tror jeg at jeg hadde sluttet å gå tur 🙂
   Joda, alle er absolutt flinke, men noen er mer naturtalenter 🙂
   Takk det samme!

   • Carina Josefine

    Når det gjelder dans er vel jeg litt der at alle som ikke kløner og detter til enhver tid mååå jo bare være naturtalenter. Jeg kan så lite om dans at jeg klarer ikke skille. Jeg er bare så imponert over at de klarer å bevege seg slik i det hele tatt :p Hører jo på dommerkommentarene at det er forskjell i rpestasjonene da 🙂 |

    • Kjersti

     Carina Josefine: Jeg kan ikke mye om dans, jeg heller, men en del har jeg jo lært av å se på dette programmet i 10 år 😉 Men gudene skal vite at jeg hadde vært en av de som hadde tryna hvis jeg hadde prøvd meg selv :p

 • Tove

  En litt av hvert lørdag dette 🙂 Egentlig helt perfekt, spør du meg 😉 Ja bortsett fra været da.

  Hva jeg gjorde? Eeeehh, kava verre enn verst… Men jeg fikk med meg fotballkampen, selv om det var en gedigen skuffelse. Men neste helg tror jeg kanskje vi skal prøve å se etter en cache eller to.
  Når det gjelder tv så sliter jeg veldig, for det er stadig vekk noe jeg vil se på samtidig på minst 2 kanaler. Nå har jeg mulighet til å ta opp, men det glemmer jeg jo. og tar jeg det opp så glemmer jeg det og.
  Vil gerne ha med meg bade Skal vi danse og Stjernekamp bl.a.
  Når det gjelder Skal vi danse skulle jeg ønske resultatet var resultat av hva dommerne sier og ikke noe annet. Nå er det vel stadig flere som mener at resultatet er styrt av TV 2 selv og ikke hva som faktisk kommer inn av stemmer…. I så fall trist, men begynner å få en mistanke om at det stemmer. Veldig klaff at det er likt antall damer og men når det er slike felles-danser f.eks? Men fin underholdning er det uansett 🙂

  • Kjersti

   Tove: Ja, det ble en litt-av-hvert-lørdag, men jeg er uansett veldig fornøyd med alt jeg fikk gjort om helgen, av både praktiske/huslige ting og av avslappende og har-lyst-til-ting 🙂
   Var det fotballkamp om lørdag? :p
   Jeg har ikke opptaksmuligheter, så sånn sett er jeg glad for at det nest viktigste ligger på nett.
   Helt enig med deg når det gjelder stemmeresultatene på Skal vi danse. Publikum stemmer nok mer på den de liker fremfor den de synes danser best, og det er synd. Hvis det stemmer at TV2 styrer resultatet er det jo en skandale i mine øyne, men som du sier, så høres det jo mistenkelig ut. Men jeg er uansett veldig glad i å se på flinke folk danse, derfor synes jeg det er tragisk at André røk ut til fordel for Linnéa. Hun kan danse hun også, men jeg synes nå André var flinkere.

 • Tove

  Enig, syns også det var synd at har gikk ut. Han var absolutt en positiv overraskelse og fin dialekt har han og 🙂
  Til og med reprisen går samtidig. Nrk har heldigvis reprise på nett, men nå fungerer ikke min pc så godt. Og det er så mye som skulle vært sett. Så det ender med at ingen ting blir sett.

  • Kjersti

   Tove: Dialekten hans er fin de gangene jeg forstår hva han sier. Må liksom konsentrere meg litt ekstra når han prater, men det har sikkert litt å gjøre med bakgrunnsstøy også 🙂
   Jeg dør ikke hvis jeg går glipp av disse to programmene, men jeg blir veldig lei meg hvis det skjer. Derfor er nettutgaven av Stjernekamp noe av det første jeg ser på på søndags morgen, sånn at jeg ikke rekker å lese hvem som har gått ut i nyhetene 🙂