Nummer 6 – favorittcachekalender

Dagens favoritt er kanskje en skuffelse for dere lesere. Det er en helt vanlig regular boks, det er ikke noe utsikt der den befinner seg, og det er ingen fin gåtur til den. Allikevel har den en spesiell plass i mitt hjerte.

Veldig mange av grenseovergangene mellom Norge og Sverige har fått cacher hos seg. Veldig praktisk for oss som bor i grensetrakten, vi har jo faktisk Sverige på tre sider. Svinesund er jo kjent for de fleste, og der ligger det cacher. Overgangen på Kornsjø er mindre kjent, og der ligger det en cache en kort gåtur fra veien. Overgangen på Holtet har selvsagt en cache, den er det vi som eier. Minst kjent er nok overgangen som dagens cache ligger på, nemlig Gränsen – The replacement cache (GC20F1V). Det eneste “spesielle” her, er grensesteinen:

1 191212 230110 Geocaching - Gränsen-The replacement cache

Ellers er det en helt vanlig grenseovergang midt inne i skogen:

2 191212 230110 Geocaching - Gränsen-The replacement cache

Så hvorfor i alle dager har denne cachen fått være med på favorittlista mi? Jo, fordi det var den aller første cachen vi fant! Etter å ha lest om geocaching i flere måneder og ikke hatt tilgang på noen form for GPS, kjøpte jeg meg ny mobil i januar 2010, og den var det GPS på! 23. januar det året dro vi derfor ut og fant først denne og så en til. Det er mulig at jeg er veldig sentimental av meg, men jeg glemmer ihvertfall ikke den første cachen. I tillegg kjører jeg forbi her så og si hver uke, og ser derfor cachen veldig ofte. For ja, den er synlig, men ikke på bildene 🙂

9 Comments

 • Siv Anita

  Den har jeg logget! Den har jeg logget! Den har jeg logget! Den har jeg logget! Den har jeg logget! Den har jeg logget! Den har jeg logget! Den har jeg logget! Den har jeg logget!

  Og den er jo på en måte synlig på bildet, selv om den ikke er det… hvis jeg nå husker riktig!!! 🙂

  • Kjersti

   Siv Anita: *ler* Jupp, den har du logget! Og ja, den er egentlig synlig på det ene bildet, selv om den ikke er synlig, du har helt rett 😉 Har nettopp kjørt forbi der 🙂

 • Tove

  og jeg tror jeg vet hvor den er 🙂
  Fikk meg til å tenke på hvem var vår første? Er ikke sikker men tror det var den ved Kringlerfossen, eller kanskje kjerka… Jeg har tydeligvis ikke helt den samme følelsen for vår nr 1. 😉

  • Kjersti

   Tove: Jøss! Ikke dårlig at du tror du vet hvor den er, når det finnes mange haldensere som ikke engang er klar over denne grensepasseringen!
   Du finner ut hvem som var deres første ved å gå inn i loggene dine og se 🙂 Skal vi se…din første var Bjørke kirke 🙂 For meg var vår første starten på en av de beste hobbyene jeg har, derfor har jeg den følelsen 🙂

 • Tove

  Jeg tror jeg vet hvor boksen er plassert. Hvor denne veien er har jeg ikke peiling på! Jeg lever i troen at det kun går vei ved Ørje, Magnor og Svinesund jeg 😉

  Ja, det stemmer sikkert, for jeg mener å huske at du var imponert over at vi begynte med en liten cache 🙂 Og at du “skjente på meg” for at jeg ikke logget i riktig rekkefølge.

  • Kjersti

   Tove: Ah oki, da misforsto jeg 🙂 Men ja, du har sikkert helt rett i dine antagelser 😉 Ørje, Magnor og Svinesund, ja *ler* Det er “et par” til 😉
   Stemmer det, du husker godt! Må jo logge i riktig rekkefølge for at det skal bli rett 😉

 • Heidi

  Morsomt med den første da, tror jeg hadde husket det selv, det vil tiden vise…. 😉

  Det er morsomt å følge med på disse innleggene, om jeg ikke har skrevet det før, hukommelsen er ikke alltid med :p

  • Kjersti

   Heidi: Jeg synes fremdeles det er fryktelig trist at det ikke er noen fler cacher i dine trakter… 🙁 Du får dra ofte på besøk til venner og familie som bor i mer cache-rike trakter 😉
   Kjempekoselig å høre! Bare 5 igjen nå 🙂