Ny vaskemaskin

Lørdag for en uke siden tok jo vaskemaskinen vår kvelden. Vi kunne sikkert forsøkt å reparere den, men den var såpass gammel at jeg ikke så helt verdien i å prøve, spesielt siden den har fusket litt her og der de siste par årene. Så lørdag kveld bestilte vi ny, og den ble levert om onsdag. Det er kjapt levert, det!

På grunn av strømprisene har jeg gått tilbake til å stort sett bare vaske på helgene. Og siden vi bare er to i husholdningen som bruker klær, trenger jeg ikke vaske så ofte heller. Men i går var det på høy tid siden jeg ikke fikk vasket noe forrige helg, og jeg hadde mye forskjellig som skulle vaskes, så da fikk jeg prøvd ut flere forskjellige programmer.

Jeg merker ikke noe forskjell på resultatene i forhold til den gamle maskinen, men det kan godt være at denne nye er mer skånsom og gjør en bedre jobb enn det man faktisk ser. Det jeg merket var at to av programmene som jeg anså som naturlige valg, og som var veldig like to av programmene jeg brukte mest på den gamle, bruker veldig lang tid på den nye maskinen. Det som for meg ville vært det logiske 40 gradersprogrammet tok 2 1/2 time, og det er ikke aktuelt. Men det er mer enn nok andre programmer å velge mellom, jeg må bare prøve meg frem.

Det jeg merker stor forskjell på, er lydene. Den gamle hadde ikke innebygget musikkavspiller, det har denne nye. Men jeg får ikke lov til å velge musikk selv, og jeg forstår ikke helt hva slags type musikk som kommer ut av den, men den kommer med musikk hver gang jeg skrur den på, hver gang jeg velger innstillinger/program, og hver gang den er ferdig. Okay, ikke musikk, men lyder/piping 😜 Men sånn utover det, er den veldig stillegående. Når den gamle sentrifugerte, hørte vi det opp i 1. etasje. Nå hører vi ingenting, og det er veldig fint.

Så jeg satser på at jeg snart kommer inn i bruken av denne uten å måtte se i bruksanvisninga for hver gang, og at den kommer til å gjøre jobben sin i mange år fremover.

2 Comments

 • boerboelheidi

  Ligner nesten på tørketrommelen min, som sikkert er Samsung 😄 Den spiller en melodi når den er ferdig, og jeg forsto ingenting når det skjedde første gang 🎵🎶🎶🎵
  Jeg tror alt av program på både vaskemaskiner og tørketromler bruker mye lenger tid nå enn før fordi de er energisparende.
  Jeg vasker forbausende mange omganger med klær i uken, enda er vi bare to vi også, og har stor trommel på maskinen.

  • Kjersti

   Heidi: Jeg ble ikke overrasket da den pep når jeg slo den på, men den melodien som kom da den var ferdig med kalibrering, var jeg ikke forberedt på. Ble stående og le helt for meg selv 😂
   Det er ikke umulig, det tenkte jeg ikke på. Men jeg er ganske sikker på at det meste blir rent på kortere program også, så da velger jeg de.
   Jeg vil gjette på at jeg vasker et par maskiner i uka hvis jeg vasker hver uke, men her blir det stort sett annenhver eller hver tredje uke, og da går det 6-7 maskiner.