September 2022

Månedens høydepunkt:
Å få fiber:

Vi ble lovet at det nye modemet skulle være SÅ mye bedre enn det gamle, og det er fullt mulig at det er, men det har ikke vi merket noe til. Det kan absolutt ha noe med plasseringen å gjøre, for vi mistet wifi i 2. etasje, så vi måtte gå til innkjøp av en forsterker. Den har gjort underverk, og nå har vi wifi i hele huset igjen.

Turen til Oslo sammen med Cecilie var også et høydepunkt:

Månedens bøker:
Over havet av Isabel Allende:

For meg ble dette mer en historieleksjon enn en historiefortelling, og det gjorde at jeg følte at jeg ikke fikk den minste tilknytning med hovedpersonene. Fokus lå mye mer på å fortelle bakgrunn og historien til Chile, og det kan jo være vel og bra, men det var ikke det jeg forventet.
Terningkast 1.

Gul bok av Zeshan Shakar:

Umiddelbart blir jeg igjen dratt tilbake til min barndoms område, selv om jeg bodde i dette området lenge før historien i boka er fra. Gleden blir enda større da mitt nåværende hjemsted også blir nevnt, men begge disse tingene blir jo en personlig greie, og har egentlig ikke noe med denne boka å gjøre.
Som flere andre, hadde jeg også store forventninger til denne da jeg virkelig likte Tante Ulrikkes vei. Denne boka kan egentlig ikke sammenlignes med den første, men allikevel blir jeg dratt inn i den, jeg blir godt kjent med personene, og jeg kan få en ørliten forståelse for hvordan det er å bli dratt mellom flere kulturer, mellom ønskene til de rundt deg og dine egne ønsker, og mellom påvirkninger fra kolleger og sjefer.
Terningkast 5 og favorittbok!
Som en aldri så liten fotnote må jeg også nevne at det var pussig at jeg leste ferdig denne boka i går kveld, og i dag får jeg se at den nyeste boka ligger til forhåndsbestilling hos ihvertfall Ark, den heter De kaller meg ulven, og jeg gleder meg allerede 🙂

Månedens Nairo:
Langtur i Ørskogen, og han kunne ikke kost seg mer:

Månedens geocaching:
Synes ikke jeg har cachet mye i september, men det har jaggu blitt 33 funn. Skogsturen med Eileif og Nairo står øverst på trivselslista:

Månedens strikketøy:
Ble endelig ferdig med gaven jeg har holdt på med i flere måneder, dere får se når mottaker har fått den. Har mistet strikkelysten litt, så det eneste jeg har strikket etterpå, er noen pinner på sommersjalet jeg begynte på for ett (to?) år siden.

Månedens naturbilde:
Var en kjapp tur utom Dusa for noen cacher her en dag, og da vet dere at månedens naturbilde er nødt til å bli et bilde av hav:

I morgen begynner bursdagsmåneden min, og jeg lurer på om det er kulere å ha bursdag sent i en måned, sånn at man har følelsen av bursdag enda litt lenger? I tillegg er det høstferie til uka, og jeg har spart 2 feriedager, så jeg får litt ferie, jeg også.

God helg til alle, og god høstferie til dere som har det!