Nytt liv til potteplantene

I dag kom kollega Maren til meg for å hjelpe meg med å potte om potteplantene mine. Jeg er litt usikker på om hun hadde sagt ja hvis hun hadde visst på forhånd hvor mye jobb det kom til å bli… For vi måtte begynne med å få løs en klatreplante som hadde lagt sin elsk på ikke bare ledningen til en vinduslampe, men også på lista rundt vinduet. Men det gikk, det også 😉 Og i tillegg var rotsystemet på to av plantene så hardt og kompakt at de måtte stå lenge i bløt før hun fikk gjort noe som helst med de. Her er en av de:

Maren mente jeg måtte anmeldes for plantekriminalitet 😉 Jeg er rimelig sikker på at jeg ikke har pottet om noen av plantene mine så lenge jeg har bodd her, og noen av plantene er over 20 år gamle. 16 planter ble pottet om, det er alle plantene jeg har bortsett fra 3 orkideer. En plante ble bare kuttet istedenfor å bli pottet om, den står nå i vann for å rote seg.

Her prøver Maren å få system i noe som ser ut som villniss:

Og hun fikk også jobben med å potte om min ca 40 år gamle kaktus:

Nå har jeg fått det luksusproblemet at nesten alle plantene har fått større potter og jeg har dermed ikke mer plass (det er litt få vinduer i dette huset). Så nå blir det ikke flere planter inn før noen av de ikke lever lenger. Og det er kanskje én eller to som ikke vil tåle miljøforandringen de har fått i dag, så det løser seg muligens helt av seg selv.

Ca 4 timer brukte vi (Maren gjorde det aller meste, jeg prøvde å være litt håndlanger og spyle potter og sånt), og det var 4 veldig koselige timer! Det er ikke ofte jeg tilbringer fritid sammen med kolleger, men det frister til gjentakelse!

2 Comments

 • boerboelheidi

  Litt morsomt, jeg skrev om planter med noen andre i dag, på snap. Og fant ut at jeg hadde tre planter, fire om jeg tok med den halve persilleplanten som er igjen på kjøkkenet 😂
  Før når jeg hadde litt flere planter så pottet jeg om når jeg plutselig fant det for godt å gjøre det. Ikke alle overlevde.. Jeg antar det beste er å gjøre det nå på våren. Det er jo litt fint å se på de som plutselig kommer seg utrolig mye når de får større plass og ny jord.
  Har du liten plass kan du henge de i taket, eller på veggen 😀

  • Kjersti

   Heidi: Så pussig! 😀 På det første stedet jeg bodde da jeg hadde flyttet hjemmefra, hadde jeg på det meste 73 planter… De fleste var veldig små, men det var også en palmelignende sak som gikk fra gulv til tak.
   Jada, veldig koselig om de kommer seg skikkelig nå. Maren lurte veldig på hvordan noen av de i det hele tatt var i live.
   *ler* Det høres ut som om jeg har fortalt deg historien om mamma og meg, hvor hun sier at ting bare kan flyttes ut på hytta, og jeg svarer at det eneste stedet der ute hvor vi har plass, er å henge det opp i taket 😀 Men du vet jo hvordan det ser ut her, det er ikke mye plass i vinduene og egentlig ikke mange steder de kan henges opp og fortsatt få lys. Så jeg må vel la det gå 15 år til neste gang de pottes om 😉