Ulveholtet for n’te gang

Ikke misforstå, jeg er veldig glad i stiene i Ulveholtet. Og ikke misforstå, jeg er alltid glad for at det er cacher å finne. Men når det blir publisert, arkivert og publisert cacher i hytt og gevær i det samme området, da blir jeg litt lei. For noen få uker siden hadde jeg vel igjen rundt 20 cacher å finne der, men plutselig ble en haug av de arkivert, og nå gjensto 8. Og for samtidig å få testa ut leggen min, dro Eileif, Nairo og jeg dit i går for å finne disse 8 før de også forsvinner (og nye blir publisert).

Jeg tror gårsdagens tur var min syvende tur dit, det er ihvertfall det det digitale fotoalbumet mitt og bloggen gir meg av treff når jeg søker på Ulveholtet. 9. juli 2017, 2. desember 2017, 14. april 2018, 10. mai 2018, 30. juli 2020 og 1. august 2020. Og så i går, da. Og jeg tror faktisk ikke at jeg har gått nøyaktig samme runden to ganger, for det er så mange variasjoner å ta av der oppe.

Siden jeg tidligere har tatt både starten og slutten på den runden som er igjen der nå, ble det i underkant av 2 km med transportetappe før første cache skulle tas. Eileif og Nairo gikk som alltid foran meg:

Som sagt, så skulle leggen min testes i går, og da må jeg gå i krabbefart og jeg må ta hyppige pauser, rett og slett for å forhindre at smertene kommer. Det er også lenge siden Nairo var på en skikkelig skogstur, så jeg tror det var greit for han å få pauser også:

Vi kan fremdeles ikke merke på han til daglig at han er noe plaget av forkalkningene, noe jeg er veldig takknemlig for.

En selfie må som vanlig til:

Alle 8 cachene ble funnet uten problemer, så fokuset var rett og slett på turen i går. Og med stort sett opphold og rundt 13 grader var det en perfekt turdag! I tillegg møtte vi så å si ikke folk, kun to damer som gikk oss i møte pluss en stor vennegjeng som hadde rigget seg til rundt bålplassen utenfor en av hyttene.

Denne ustødige brua har jeg gått over ved flere anledninger, den skremmer meg ikke noe mindre av den grunn:

Da er det mye bedre med klopper:

Noen av kloppene lå under vann, det hadde regnet litt dagen før og det er generelt noen våte partier der. Men det gikk så fint å gå hele runden, bare hoppe litt hit og dit her og der for å ikke tråkke oppi de mest leirete områdene.

Nairo la seg ned på en av mine pauser, det skjer ikke altfor ofte:

På neste pause snudde han ryggen til meg, akkurat som om han ville si at han ikke ville snakke med meg, han ville bare gå videre:

Vakreste gutten, som jeg egentlig ikke kan forstå allerede har blitt 10 1/2 år gammel:

Eileif ble ordentlig fascinert av hengsel-systemet på denne døra:

Det er jo egentlig bare helt fabelaktig hva de har fått til!

Siste pausen ble til denne utsikten:

Turen ble på noe over 7 km, det er månedsvis siden sist jeg gikk så langt. Normalt ville jeg vel ha brukt rundt 2 timer, vi brukte noe over 3. Egentlig ganske deprimerende at jeg må bruke så lang tid, og det frister ikke å legge ut på cachetur sammen med andre cachere så lenge jeg er i denne tilstanden; samvittigheten min over å holde de igjen ville ikke vært bra. Men det gikk fint med leggen, kjenner kun at jeg er litt støl i dag.

Jeg var også spent på om Nairo ville merke noe i går kveld eller i dag, men neida, ingenting. Trøtt og sliten, ja så absolutt, men ikke noe stivhet når han reiser seg eller går. Hurra!

10 Comments

 • Tove

  Den hytta og døra var fin!
  Så godt å høre at det gikk fint med leggen din.
  Tror aldri jeg skal gå på tur med deg… Tror du kommer til å syns jeg går utrolig seint. Joda, jeg og greier å gå 7 km i flatt terreng på 2 timer, men ikke hvis jeg skal cache samtidig. Jeg skal aldri tro noe mer på at du går så innmari seint.
  Ønsker dere en fin 17. mai.

  • Kjersti

   Tove: Vi åpna aldri døra, men vi tror det var utedoen! Selve hytta lå få meter bak ryggen min fra der jeg tok bildet.
   Takk! Nå gleder jeg meg til å komme opp i tempo igjen, sånn etterhvert.
   Vi har jo gått på flere turer sammen, blant annet hele turen over Björnerödpiggen (det har jeg aldri gjort hverken før eller etterpå). 10 cacher i timen, runden på Ulveholtet i går ville vært på ca 20 cacher hvis jeg ikke hadde tatt noen på forhånd. Så lenge cachene er lette å finne, er det null problem med et sånt tempo så lenge jeg ikke har noe vondter.
   Takk det samme! 🙂

 • boerboelheidi

  Så merkelig, er det noen spesiell grunn til all denne aktiviteten på cachene? Greit nok om man ønsker å finne nye, men når man ikke rekker å ta de gamle blir det litt irriterende.
  Så litt dypt ut vannet under broen, så tror jeg hadde løpt over 😂
  Den døra var jo bare fantastisk flott 😀 Tenk å finne noe som passer så godt til det man skal bruke den til.
  Og kjempeflott at det går så bra både med deg og Nairo 🤗

  • Kjersti

   Heidi: Det er en hel historie som jeg ikke legger ut offentlig her, hvor noe har en spesiell grunn og annet vet jeg ikke. Men ja, i en del av tilfellene (og nå snakker jeg ikke bare om Ulveholtet) er det fryktelig irriterende!
   Jeg hadde nok slått meg og blitt våt hvis brua hadde kollapset, men jeg hadde ikke dødd :p
   Ja, det er helt utrolig! Og ikke minst å bare tenke tanken om at man kan lage det sånn!
   Det er jeg veldig glad for også <3

 • boerboelheidi

  Helt greit 🙂 Nå følger jeg ikke så godt med de cachene jeg har funnet her hjemme, men her tror jeg det er veldig sjelden det blir arkivert cacher. Blir de arkivert er det veldig tydelig hvorfor, og som oftest veldig god grunn. Jeg skal arkivere en med det første.. Har lagt ut tre cacher der, alle har blitt borte, og har ikke flere av samme type igjen. Har lagt ut en vanlig boks, men d ratingen bloir jo helt feil. Så kommer til å arkivere den, og legge ut ny med rating som passer.
  Syntes det så litt langt ned til det vannet, så jeg hadde nok fremdeles løpt 😂 Jeg er jo så vant til å bli våt når vi er på cachetur, men da helst på føttene bare. Må ha med minst tre par sko på hver tur, og enda så kan jeg ende opp med bare våte sko 🙄

  • Kjersti

   Heidi: Arkivering med gode grunner er jeg absolutt for, selv om jeg også synes det er utrolig viktig å ta vare på cacher blant annet for at det skal være mulig å fylle jasmer. Cacher som er nye i dag blir gamle en gang de også. Jeg vurderer noen arkiveringer selv, og har sjekket om det finnes andre cacher i Halden lagt ut i samme måned og år. I ett tilfelle gjør det det og jeg ser det som sannsynlig at de cachene ikke blir arkivert utifra popularitet og hvem CO er. I det andre tilfellet finnes det ingen i samme måned og år, så da må jeg vurdere enda mer på om det blir arkivering eller ikke på meg.
   I alle dager! Enten har du elendige sko, eller så må noen lære deg å gå over og/eller rundt sånne bløte partier 😀

   • boerboelheidi

    Jeg begynte å legge ut cacher etter det ble mer populært, så antar det er mange i om ikke samme område så ikke lang fra på samme tidsrom.. Jeg aner egentlig ikke hva jasmer er 🤣 Og tror ikke jeg skal gå så inn for å finne det ut heller, da blir det kanskje en ny ting jeg blir litt for opptatt av 😅
    Er det et vått parti i nærheten av en cache, eller på tur til en cache, da finner jeg den! Det skjer jo ikke på samme tur til en cache, men er vi på helgetur eller dagstur og finner mange forskjellige cacher, ja da har jeg vært borti å måtte bruke alle tre par med sko. Og når jeg har skiftet til tredje par sko, ja da er humøret ofte litt mindre bra.. Og når tredje par sko blir våte..😂
    Dessuten synes jeg Gore-tex og lignende er oppskrytt, det bør holde lenger enn et år synes jeg.

    • Kjersti

     Heidi: Du må huske på at det var veldig få cacher i ditt område da du begynte med dette, så det kan være at det ikke er så mange fra samme måned og år.
     Jasmer er matrisen hvor du skal finne minst en cache for alle måneder i alle årene tilbake til det første cacheutlegget i 2000. Altså, cachen må være utlagt i f.eks. desember 2000, da har du fylt den måneden for det året. Sånn, da har du funnet ut det også :p
     Ikke bare er du dårlig på å finne veien, men du er dårlig på å gå den veien også :p Er som Tove, hun finner alle myrene som er i mils omkrets 😉 Går jeg med joggesko, kan jeg forvente å bli bløt på beina hvis det er vått i terrenget, men ellers skal jeg ha sko som er gode nok til det meste.

     • boerboelheidi

      Hehe, jeg glemmer så fort 😁 Neida, men siden vi bor som vi gjør, vil si området, så er det veldig lite aktuelt å prøve på litt større ting. Eneste vi har gått inn for var “360 degrees of Norway”, men der hadde vi området vi bor på som stor fordel. Vi gikk ikke så aktivt inn for den før siste året som vi fullførte, men var morsomt å sjekke etter turene vi hadde hvordan vi lå an.
      Ja jeg har begynt å se på litt andre sko, som tørker fort 😂 Har kjøpt meg slike lave støvler også, men er på andre paret mitt nå.

      • Kjersti

       Heidi: Greit å ha Jasmer i bakhodet når man drar på turer, sånn at istedenfor å ta en vanlig PET på et autovern, så kan man prioritere eldre cacher. 360 kan jeg ikke tenke mer på før grensene åpner…
       Jeg har 3 sett som jeg varierer mellom. Joggeskoene jeg har fungerer dessverre ikke 100 % for føttene mine, men vinterstøvlene og vår- og høst-støvlene er jeg veldig fornøyd med. Og ja, de må byttes ut med jevne mellomrom når man går mye.