Ovnsbakt laks med sitron

Jeg er ingen fiskespiser. Styrer så langt unna fisk jeg overhode kan, men jeg vet jeg må spise fisk allikevel. Og da er det utelukkende laks jeg velger. Jeg synes det blir godt hvis jeg lager eggesmør til potetene, men da er det jo ikke laksen som er god, men eggesmøret og potetene. I tillegg er jo ikke det så bra for kolesterolen, og det er jo den jeg prøver å passe på ved å spise laks.

Da jeg her om dagen så en reklame for en lakseoppskrift fra Godfisk.no på Facebook, fant jeg ut at den skulle prøves. Veldig enkel og rask, og med litt andre ingredienser enn jeg pleier å bruke.

4 porsjoner:

600 gram skinn- og beinfri laksefilet
2 ss soyasaus
4 ss olivenolje
1 sitron
salt og pepper

Salat:
2 vårløk
1/2 grønt eple
1 hjertesalat
1 avokado

Dressing:
3 ss sitronsaft
3 ss olivenolje
1/2 ts havsalt

Sett stekeovnen på 180 grader. Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfast form. Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper. Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.

Salat:
Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat. Del avokado, ta ut stein og kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i biter. Vend vårløk, eple, salat og avokado sammen.

Dressing:
Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten.

Serveres med ris.

Retten kan varieres med skall og saft av appelsin istedenfor sitron.

Oppskriften finner du også her.

Slik ble min seende ut:

1 090314 080314 Ovnsbakt laks med sitronJeg liker soyasaus, men jeg vet ikke helt om jeg likte kombinasjonen av soyasaus og sitron på laksen. Det jeg virkelig likte, var salaten og dressingen. Jeg er ingen storforbruker av avokado, og jeg hadde egentlig ikke trodd at avokado og eple (jeg brukte forøvrig et litt mer gult enn grønt eple, da jeg synes de grønne ofte er altfor sure) var godt sammen, men denne salaten med dressingen til var utrolig frisk og god, og det endte opp med at jeg spiste resten av den til “dessert”.

Husk å si ifra hva dere synes hvis dere prøver 🙂

11 Comments

 • boerboelheidi

  Denne så spennende ut.
  Jeg foretrekker ørret framfor laks, av en eller annen merkelig grunn, men liker torsk og sei også 😀
  Jeg lager nok alt for lite mat med fisk i, det blir liksom bare slik, selv om jeg liker det.

  Og så synes jeg det er litt “rart” med ris (og pasta) til fisk, ser jo at det er veldig vanlig, så er bare jeg som er litt rar :p

  Tror jeg må prøve denne oppskriften, vet ikke hvordan det er før man prøver, og har funnet gode oppskrifter før som jeg har vært skeptisk til i utgangspunktet.

  • Kjersti

   Heidi: Jeg lager også altfor lite mat med fisk, og når ingen av de andre som normalt bor her ikke spiser fisk, blir det enda mer vanskelig for meg å få det i meg. Men jeg har vært ganske så flink nå mens jeg har vært alene, har spist laks nesten en gang pr uke.
   Vet du, jeg er helt enig med deg! Jeg foretrekker så absolutt poteter til fisk, så jeg stusset litt da jeg leste denne oppskriften. Men så begynte jeg å tenke, og kom på at ris alltid hører til sushi (ikke at jeg har prøvd det enda, for det har jeg ikke), så da tenkte jeg at jeg måtte prøve. Og det var faktisk godt! Jeg bruker uten unntak jasminris.
   Hvis du liker soyasaus, kan denne oppskriften nesten ikke bli feil. Sitronen på laksen smakte jeg ikke noe av før jeg fikk en bit sitronskall, men laks og sitron er jo godt. Men, som sagt, det var salaten som ble det store for meg 🙂

   • boerboelheidi

    Salaten er nok den jeg er mest spent på også, tror ikke jeg har smakt noe lignende, så må bli fisk en dag til uken 🙂
    Soyasaus er ikke noe jeg bruker så mye av, synes den er god, men bruker den stort sett bare i oppskrifter der den er en av ingrediensene.
    Sushi klarer jeg meg godt uten.. Jeg er litt for glad i stekt og kokt mat til at jeg frivillig spiser noe som er rått.

    • Kjersti

     Heidi: Hvis du ikke er veldig glad i syrlige epler, så anbefaler jeg å bruke gult eple istedenfor grønt, jeg synes det ble veldig godt med friskheten til det gule 🙂
     Jeg brukte veldig mye soyasaus på ris før jeg begynte med jasminris, men nå synes jeg jasminrisen er så god på smak i seg selv at jeg ikke vil “ødelegge” den.
     Vi har en sommeråpen sushirestaurant her i by’n som ei venninne er veldig glad i, så jeg har gitt henne en tur dit i bursdagsgave, sånn at hun kan introdusere meg for ordentlig sushi. Er veldig spent og gleder meg til å smake, selv om jeg også er veldig glad i behandlet mat 🙂

 • Kristina

  det såg veldig godt ut! 🙂 Eg er eigentleg kjempelei laks og aure, for me har frysen full (Ole får så mykje fisk gjennom jobben – eg må sei nei til slikt sidan eg er offentleg myndigheit og det kan tolkast som bestikkelse viss eg tek imot “gåver” når eg er på tilsyn)! Så eg er alltid ute etter nye oppskrifter slik at me kan få brukt opp all fisken vår.. Så takk for tips! Eg er VELDIG glad i avocado, det et eg fleire gongar kvar einaste veke. Fungerar perfekt i salat 🙂 Litt spennande med epler i salaten då, det må eg teste ut.

  • Kjersti

   Kristina: Det er jo uansett veldig bra at dere i utgangspunktet er glad i fisk da 🙂 Må si ifra hva du synes hvis du tester denne! Jeg ble veldig positivt overrasket over salaten, men jeg brukte altså et litt mer gult eple enn et grønt da jeg ofte synes de grønne blir for sure.