Som julaften på kjerringa

Det er ingen tvil om at vinteren 2013-14 har vært rar. Nesten ikke noe snø og nesten ikke noen minusgrader har gjort at jeg sliter med å i det hele tatt kalle det vinter. Men at våren skulle komme så brått på meg, nei det hadde jeg ikke trodd!

Her om dagen oppdaget jeg at påskeliljene er på vei opp:

1 080314 PåskeliljerNormalt pleier jeg jo å sutre over at påskeliljene aldri har sprunget ut når påska er her, men nå kan det nesten se ut som om de er avblomstret før påske.

I det samme bedet som påskeliljene står, har allerede marianøkleblom’en våknet til liv:

2 080314 MarianøkleblomLitt lengre borte i dette bedet står en stusselig kvast med syrin, og under den er det noen krokus som har kjempet seg opp. Liker spesielt denne varianten:

3 080314 KrokusI bedene ved inngangsdøra er det også liv. Et par mørk lilla krokus har banet seg vei gjennom granbaret:

4 080314 Krokus

Som vanlig har naboens krokus allerede satt igang blomstringen skikkelig, men så har til gjengjeld de mye mer sol enn hva mine har når vi først har sol.

Klematisen ser fremdeles sliten ut, og når man tar med i betraktning at det ligger halvvissen granbar der pluss tørt løv, skulle man nesten tro alt var dødt. Men klematisen har allerede kommet med de første av årets skudd:

5 080314 KlematisOg som toppen av kransekaka har også rosene i disse bedene såvidt også kommet med skudd. Dårlig bilde, men dere ser jo hva jeg mener 🙂

6 080314 Klaserose

Det spennende nå er jo å se om vi får noen fler kuldeperioder, og dermed om all spiringen har vært bortkastet for disse søte små, eller om de klarer seg smertefritt og snart gleder oss med fine farger 🙂

14 Comments

 • boerboelheidi

  Wow, det må man si!
  Vi har jo hatt en fantastisk vinter vi også, selv om vi har hatt både kuldegrader og snø, Vanligvis er det enten mye snø eller veldig kaldt, nå har det vært slik passende med alt 😀
  Flotte vårbilder 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Jeg synes “vinteren” har vært elendig. Når man har en snøelskende hund, så er det skikkelig nedtur å bare få 20 cm totalt gjennom en hel vinter, og selv om det selvsagt fremdeles kan komme snø, så kommer det ikke mange cm og det vil i så fall forsvinne umiddelbart. Men hos dere har det vært mildere enn normalt ja, du pleier jo å rapportere om fytterakkern så mange kuldegrader både titt og ofte, men det har du ikke gjort ofte i vinter 🙂
   Takk! Blir enda mer spennende når det kommer litt fler farger her ute 🙂

   • boerboelheidi

    Ja de gradene har ikke vært savnet, har vært rett å slett herlig!
    Jeg har i lang tid gått å sagt det er for tidlig med vår, kan komme mye snø enda osv osv, men nå hadde jeg såvidt begynt å tro på tidlig vår.. Og får det “sjokket” når jeg kommer ut og møter mye snø. Men den snøen som kommer nå, vil nok som du sier forsvinne bra fort, håper jeg. Men her snør det like gjerne i april også 😛

    • Kjersti

     Heidi: Jeg tror deg så absolutt! 🙂
     Ja, det blir en litt sånn pangopplevelse, ihvertfall hvis det først kommer noen cm. Den snøen som kommer her nede på våren er jo gjerne bare noen milimeter, og det selv om vi har hatt en kald vinter. Så i år har jeg ikke trua på noen sen snø. Men jeg skal aldri si aldri, det har da snødd både i mai og juni også her nede, men det er jo snø som ikke engang legger seg.

 • Tove

  Helt klart en merkelig vinter. Jeg ønsker med mer snø og kuldegrader enda noen uker…
  Det er en del grønt som kommer opp av jorda her også, men de har ikke kommet like langt som hos deg

  • Kjersti

   Tove: Hvis vi hadde hatt snø og kulde her nede tidligere i vinter, så skulle jeg gjerne hatt litt mer av det. Men nå ser jeg helst at det ikke dukker opp sånt vær.
   Får håpe at alt som spirer og gror nå faktisk overlever, hvis det skulle komme mer kulde.

 • Kristina

  såpass ja! Ser at det byrjer å vekse og gro i beda utanfor blokka vår også. Æsj altså, eg vil jo ha snø!!!!! 🙁

  • Kjersti

   Kristina: Du har vel ikke akkurat stått mest på snowboard denne vinteren nei…for en elendig vinter!

   • Kristina

    nei, eg har fått meg EIN dag, og ikkje i det anlegget eg har kjøpt sesongkort i, for der er det elendige forhold! Så det ser ut som eg har kasta vekk over 3000kr på sesongkort i år…jippijaja…

     • Kristina

      ja, det kan du trygt sei! og Ole har jo brukt like mykje…så til saman vert det jo ein del peng i dass! Men eg håpar på at det kanskje vert mogleg å stikke i anlegget nokre få dagar i det minste, men det ser dårleg ut så langt..