Personal shopper – igjen

I romjula fylte A 40 år, og jeg spurte henne på forhånd om hun ønsket seg en tur til Personal shopper i Ski, og det gjorde hun. Så da fikk hun det 🙂 Så om mandag hadde vi begge fått ordnet oss fri fra jobb, og S ble med som støttekontakt og heiagjeng, og vi var på plass på Ski storsenter litt før klokka 10.

Siv tok oss imot, og det bar rett inn på hennes rom og igang med fargeanalyse og snakk om snitt og stil:

Imens Siv fant frem klær til A, tok vi oss en runde på senteret. En time senere var det tid for prøving. En veldig fin sort cardigan:

A er veldig skeptisk til lyse farger som pudderrosa, beige og lignende, men hun kler det så godt!

Denne blusen følte hun seg tydelig hjemme i:

Og blått er hun veldig glad i, så denne var midt i blink:

En skikkelig tøff bluse for de litt mer pyntede anledningene:

Og til slutt en kjole som Siv måtte holde opp for at den skulle bli riktig i lengden:

A hadde spart opp en god del penger, og fikk med seg masse fint hjem. Heldigvis var hun veldig fornøyd med både shoppingen, Siv og dagen i helhet, og da blir jeg glad for å kunne ha gitt en gave som falt i smak.

Apropos å falle i smak, det gjorde dagens lunsj også, lun kyllingsandwich:

Så var det min tur, og denne gangen ba jeg om sorte bukser, overdeler med litt mer farger enn vi pleier, og en vinterjakke hvis hun fant. Jeg ber Siv alltid om å utfordre meg, og det klarer hun med glans. Denne blusen ble med hjem, mer om den litt senere:

Jeg fikk også klar beskjed om at den neste blusen måtte bli med hjem, men jeg klarte ikke å bli fortrolig med den:

Kortermet topp og cardigan:

S bare måtte ta en selfie 🙂

Hvem skal jeg velge?

Disse fire var alle virkelig på utsiden av min komfortsone:

Legg merke til vinterjakka til venstre i bildet over. Den falt jeg egentlig for, men jeg valgte å ikke kjøpe den. Har ikke klart å få den ut av hodet etterpå, så jeg lurer på om jeg skal prøve å få dratt innom tilsvarende butikk til lørdag, bare for å prøve den igjen og se om jeg fremdeles liker den. Det ble forøvrig ikke med noen jakke hjem.

Så hva ble faktisk med hjem? Vi begynner med det jeg kjøpte utenom Personal shopper-avtalen:

Da mamma skulle sile sausen på julaften, oppdaget vi at vi året før hadde kastet den gamle silen. Så da kjøpte jeg en ny om mandag. Så fikk jeg tak i hansker som skal brukes på cacheturer, som jeg forhåpentligvis ikke blir gjennomvåt av, slik jeg blir med vantene. Og så kjøpte jeg en singlet i ull.

BH’er fra Change:

De koster en halv formue, men de sitter godt, er behagelige og varer en god stund så lenge man tar vare på de. Så nå kan jeg kaste noen av de som er 15 år gamle 😉

Bukse og kortermede topper:

Buksa er veldig lik den jeg har fra før, og det er jeg glad for. Den rosa toppen bak er den jeg har på meg på bilde nr. 3. Så en grønn topp langt utenfor hva jeg ville valgt selv. Nederst til venstre en pastellfarget topp, og så en knall rosa topp med glidelås i halsen og knyting øverst på de korte ermene.

En nydelig grå cardigan med knyting:

Jeg valgte den grønne langermede blusen, som også er på utsiden av komfortsonen min:

Litt artig med denne er hullmønsteret i overgangen mellom skulder og erme, litt vanskelig å se på bildet.

Så blusen fra det første bildet av meg. Det som gjorde meg mest skeptisk på denne var ermene:

Trompetermer med splitt. Men har jeg kjøpt den, så skal jeg jaggu bruke den også!

Grønn genser utenfor komfortsonen:

Denne har en mild form for flaggermusermer, og selve ermene er ribbestrikket hele veien.

Så en hvit bluse med blomster hvor ermene skal brettes opp:

Og til slutt cardiganen fra bilde nummer 3:

Klin umulig å gjengi riktig farge på denne, for her ser den knall rosalilla ut, og på bildet høyere oppe ser den pudderrosa ut. I virkeligheten er den mer lyngfarget, og den passer godt til flere av toppene og blusene jeg har kjøpt.

Jeg er i likhet med A strålende fornøyd med dagen og fangsten. Joda, jeg brukte mye penger, men alt er tatt fra gaver og sparebøsse. Og hvis vi bare ser på det jeg kjøpte etter timen hos Siv, er gjennomsnittsprisen pr plagg veldig akseptabel. I tillegg har jeg nå, i likhet med forrige gang jeg var der inne, begynt å plukke frem klær jeg har fra før som jeg ikke bruker lenger, de vil i nærmeste fremtid bli lagt i en av klescontainerne i byen, så de kan få et nytt liv hos noen som vil bruke de.

8 Comments

 • boerboelheidi

  Så mye fint 🙂 Og jeg likte spesielt godt den grønne langermede blusen, og hvit med blomster på 🙂 Grønn genser og cardigan fra bilde nr tre var også noe jeg glatt hadde tatt med meg 😀
  Noen ganger angrer man veldig på det man ikke kjøpte, så dra i vei og se på jakken en gang til 😉

  • Kjersti

   Heidi: Takk! Den rosa kortermede er vel min umiddelbare favoritt, i tillegg til begge cardiganene 🙂
   Helt klart! Det har alltid vært minst ett plagg jeg har angret på å ikke ha kjøpt hos henne. Så jeg får se om jeg får tid til å se på den til lørdag, butikken er nemlig ikke her i Halden.

 • Tove

  Tydelig at disse personal shopper-dagene passer deg 🙂 Ekstra trivelig blir det jo når dere er flere sammen. Masse fine klær, både de du tok med hjem og andre. Hvorfor er de utenfor komfortsonen? For mye farger, for mye mønster eller fasong?

  • Kjersti

   Tove: Ja, det passer meg midt i blink! Og veldig koselig å ihvertfall være to, dette var jo første gang vi var tre, og det var også veldig moro.
   Takk! Du, jeg kan egentlig bare svare vet ikke. Det er nok en kombinasjon av både farger, mønster, snitt og totalfølelsen. Noe som er utenfor komfortsonen føles allikevel bra, og da er det stor sjanse for at det blir med hjem, slik som den med trompetermer. Annet føles ikke like bra.

 • wilmaogmeg

  Så moro med fargeanalyse og hjelp til å finne frem noe annet enn ja olabukse og ullgenser (noe som jeg bor i gjennom hele vinteren) Også så mange fine topper du kjøpte! Jeg likte veldig godt den svarte blusen med blomster og trompetarmer, den grønne genseren som var litt utenfor comforsonen din, men kjør på, vi trenger farger!!
  Forøvrig så kjente jeg vårfølelsen i dag når Wilma og jeg gikk formiddagstur, sola med den blå himmelen, det var bare såååå deilig!!! 🙂
  Fin dag til deg, og lykke til med jakka!

  • Kjersti

   Wilma og meg: Det er en grunn for at dette var fjerde gang jeg var der inne, jeg synes det er supert! Spesielt den delen med at jeg ikke trenger å gå i butikker og lete selv 😉 Og ikke minst at jeg blir utfordret, for jeg ser jo at mye funker, det gjelder bare å tørre å gå med det 🙂
   Bare denne vinden kunne gitt seg, så hadde det vært enda bedre. Men, uten vinden ville vi fremdeles hatt snø 😉
   Takk det samme, og takk! 🙂