Risikabel børsting

Om torsdag fikk Nairo sitt årlige bad i badekaret. Ikke det morsomste vi gjør, og på ingen måte det morsomste han vet, men det må gjøres, og jeg er glad det ikke trengs å gjøres mer enn en gang i året.

Etter bading må det børstes. Jeg pleier å gjøre det i flere omganger, den første når han er litt tørr, men før han tørker helt. Føler at jeg får ut flere floker på den måten.

Vi satt oss på verandaen og børstet i vei. Hode, bryst, ører, rygg, bein, mage, lår, rumpe og til slutt: hale. Over hele kroppen hans børster jeg bort fra meg selv, men på undersiden av halen er det lettere å børste mot meg, det er sånn jeg alltid har gjort det. Og da skjedde det som aldri har skjedd før, og som plutselig gjorde børsteseansen risikabel. Børsten glapp, jeg klarte ikke å stoppe min egen hånd, og skaftet på børsten traff underleppa mi med full kraft:

Jupp, en skikkelig verandaleppe. Okay, jeg lager ekstra trutmunn på bildet for at blåveisen skal synes best mulig, men det var en skikkelig kul altså. Nå, tre dager etterpå, er det bare litt blått igjen, heldigvis.

Hva slags børste jeg brukte? Jo, for at dere skal være klar over at den potensielt kan være farlig, så tar jeg med et bilde av den også:

Godt brukt over mange år på to hunder, begynner altså å bli voldelig på sine eldre dager. Vær forsiktige, folkens!

10 Comments

 • boerboelheidi

  Hm, jeg skrev en kommentar og så kom jeg borti noe, og så bare forsvant den. Den svirrer sikkert i løse luften et sted..
  Men ihvertfall, skummelt å ha pelshund ja. Og så må du lære deg å lage skikkelig trutmunn, du blogger jo! 😛 😀

  • Kjersti

   Heidi: Det ligger ikke noen flere kommentarer fra deg her som jeg kan se…
   Ja fysj, dette ble mer action enn jeg forventet! :p *ler* Akkurat denne gangen passet det bedre med furteleppe enn med trutmunn 😀

   • boerboelheidi

    Skal se den plutselig dukker opp et annet sted, om farlige hunder og trutmunn, haha.
    Den så jo ikke god ut, og jeg tenkte tenner med det samme jeg så den, men regner med at det gikk bra siden du ikke skrev noe om det.
    Skummelt med slike merker, jeg hadde skikkelig blåveis en gang (etter et tau og Kaos), jeg visste ikke om blåveisen før etter litt, men folk så litt på meg.. 😛

    • Kjersti

     Heidi: Kunne blitt interessant å sett hvor den dukker opp :p
     Jeg tenkte bare tenner idet det skjedde, hadde vært typisk om jeg knakk en tann eller tre! Men det gikk heldigvis bra 🙂
     *ler* Når man ikke vet om det selv, er det ekstra ille 😉 Jeg har holdt på å bli hengt av en hund en gang, brannsåret rundt halsen var synlig i flere år etterpå. Men jeg vil jo uansett, på generelt grunnlag, anse tau som farligere enn en fordømt børste da :p

  • Kjersti

   Lillian: Ja, det må du nå endelig gjøre, ihvertfall hvis din børste også begynner å dra på årene. De blir nemlig mer aggressive jo eldre de blir!