Sengetøytrøbbel

Jeg har egentlig aldri brydd meg om hva slags stoff sengetøyet vårt er laget av, jeg har kun vært bevisst på å velge tykkere stoff til vinterbruk siden jeg fryser så lett. Jeg har faktisk vært mer bevisst på fargevalg, for siden soverommet går i hvitt og rødt, har jeg egentlig bare villet ha sort eller rødt sengetøy, eventuelt i kombinasjon med hvitt. Men med årene har jeg skjønt at jeg kan gjøre det bittelitt mer behagelig for meg selv på sommeren ved å velge lettere og svalere sengetøy, så for noen uker siden gikk jeg til innkjøp av sengetøy i krepp:

Det er vel ikke umulig å få tak i kreppsengetøy i sort eller rødt, men det er sabla vanskelig. Og siden jeg er glad i grønt, endte jeg opp med å kjøpe dette. Men spørsmålet mitt er: hvor mange ganger må man vaske kreppsengetøy for at det skal bli behagelig å bruke? Nå er det stivt og på en måte stikkende (finner ikke noen bedre måte å beskrive det på), og selv om det kanskje er svalt, så er det ikke godt å sove i. Hva er deres erfaringer med krepp?

Tok meg en bytur i går (kjekt å ta med Nairo når det pøsregner, da kan han få lest aviser på nye steder uten å risikere å møte så mye folk), og tok turen innom Princess da de hadde tilbud på sommerdundyne. Nå er ikke den vanlige dyna mi veldig tykk, men en tynnere dyne må jo også hjelpe for de varme sommernettene på et soverom som blir overopphetet. Tittet da samtidig på satengsengesett som var til halv pris, og da ble dette med hjem:

Totalt feil fargegjengivelse, det er egentlig i en dus mosegrønn farge.

Jeg vet at man må stryke satengsengesett for at det skal beholde den glatte overflaten, og det kommer jeg nok ikke til å gidde. Men jeg håper det er svalere og mykere enn det i krepp er enn så lenge.

6 Comments

 • boerboelheidi

  Har aldri tenkt over at kreppsengetøy stikker, men er kanskje forskjell på det også. Vi har ikke noe av det akkurat nå, men det vi har hatt har vært behagelig.
  Håper du har bomullssateng, og ikke polyester. Polyester er så ekkelt og klamt i sengeklær.
  Jeg kjøpte sengesett i noe microfiber greier en gang for mange år siden, det ende opp som hundesengeklær etter en gangs bruk, var helt forferdelig å ligge i.

  • Kjersti

   Heidi: Altså, det stikker ikke sånn som torner eller grov ull, men det er ikke mykt og behagelig heller. Og med tanke på at det kostet en god del hundrelapper til full pris (jeg kjøpte på tilbud), så er det heller ikke sånn billig kvalitet. Jeg håper det blir bedre etter flere vask…
   Jeg var ikke klar over at det finnes flere typer sateng, så nå fikk jeg litt panikk. Men etter å ha sjekket produktbeskrivelsen på nett, kan jeg puste lettet ut og si at det er bomullssateng. Puh!
   Er det ikke merkelig at noe så enkelt som sengetøy skal være så himla vanskelig???

   • boerboelheidi

    Krepp blir vel ikke mykt på den måten jeg tenker på som mykt, men kjennes ofte kjølig ut om sommeren. Så jeg tenker på kreppsengetøy som sommersengetøy.
    Da var du heldig 😅 Polyester er skikkelig ekkelt og klamt synes jeg, men pent å se på..
    Og nå kommer du garantert til å sjekke om du skal kjøpe satengsengetøy senere 😁

    • Kjersti

     Heidi: Jeg ble sittende og gruble på hvilket ord jeg kan bruke for å beskrive følelsen av kreppsengetøyet, og grovt er det nærmeste jeg kommer. Og det føles ikke kjølig ut sånn som det er nå.
     Vi får se hvor stor suksess det jeg har kjøpt er først, må få vasket det, så bytter jeg til det neste gang jeg skal skifte på senga. Og satser på at jeg da legger meg i et behagelig kjøleskap, nå som varmen skal komme tilbake :p

 • Nøve

  Jeg liker heller ikke krepp-sengetøy. Sengetøyet på være glatt, så jeg har kjøpt sateng de siste åra. Jeg er litt sånn prinsesse på erten egentlig, og stryker ikke sengetøyet…fordi jeg ikke gidder 😅

  • Kjersti

   Nøve: Jeg håper jo det blir litt mykere etter flere vask, så jeg har ikke gitt opp helt 😉
   Åh, nå kommer ikke jeg til å få dårlig samvittighet over å ikke stryke det jeg har kjøpt, takk! 😀