Dagstur til Oscarsborg

Helt siden jeg for 2 1/2 år siden var på jentetur til Oscarsborg, har jeg hatt lyst til å ta med meg Eileif dit. I går kveld spurte jeg om vi skulle dra ut i dag, og det ville han! Så vi dro innover relativt tidlig, og hadde én stopp for en cache på vei til parkeringsplassen. Så var det en liten rusletur ned til kaia, og på veien fikk vi denne utsikten:

Ut dit skal vi!

Egentlig skulle vi ha ventet i en halvtime på neste ferje, men de hadde tatt en ekstratur over for å bytte ut noe, og da fikk vi sitte på ut til øya. Flaks!

Vi startet med to tradisjonelle på nordsiden, og da gikk vi forbi flere små strender:

Og vi hadde panoramautsikt innover Oslofjorden:

Over alt var det rester fra krigens dager i form av både bygninger, bunkere og murer:

Så sto hoveddelen av forsvarsverket for tur, og også den virtuelle cachen. Og da måtte vi bortom denne staute karen:

Dette er oberst Birger Eriksen, som ga ordre om å skyte med skarp ammunisjon da den tyske flåten seilte innover Oslofjorden natt til 9. april 1940, som resulterte i at Blücher sank.

Så sto selve hovedbygningen og museet for tur:

Vi tuslet gjennom alt av utstillinger og fikk med oss den utrolig sterke filmen om hva som hendte her natt til 9. april 1940. Den grep meg første gang jeg så den, og den grep meg like mye i dag.

Ut og titte på kanoner og utsikt utover Oslofjorden:

Og en obligatorisk selfie:

På vei tilbake mot kaia gikk vi forbi et par av denne typen kanoner:

Jeg vet det er helt feil å si at en kanon er søt, men denne var så god og rund at den på en måte så søt ut. Eileif mente at den derfor måtte ha blitt ladet med teddybjørner 😀

Måtte bare vente et kvarter på ferja tilbake til land, og da ble det to kjappe cachestopp til før vi kjørte hjem. 5 tradisjonelle og 1 virtuell på en dag hvor caching egentlig ikke skulle stå i fokus, da kan jeg ikke klage. Det viktigste for meg i dag var at Eileif koste seg, og det gjorde han <3 Og så må jeg ut dit en tur til en eller annen gang, for det er også en Wherigo der ute som tar litt tid, og den ville jeg ikke bruke tid på i dag :p

2 Comments

 • Tove

  Kjekt med en tur der dere kan kombinere deres interesser 🙂 Ser ut som et fint og spennende sted. Foreløpig har det blitt med tanken på å dra dit for vår del..
  Fortsatt god ferie 🙂

  • Kjersti

   Tove: Absolutt! 🙂
   Det er utrolig interessant, og for meg gjør det at jeg får hendelsene litt mer innunder huden siden jeg er akkurat der det hendte.
   Synes absolutt dere skal ta turen, og jeg anbefaler å gå inn i museet (gratis) og se filmen som går kontinuerlig der først, for så å gå rundt ute på hele øya. Da ser du stedene de snakker om på filmen (den varer i 10 minutters tid tror jeg), og inntrykkene blir litt sterkere.
   Takk det samme!