Slutt på januar

Hele høsten 2017 gikk unna i en rasende fart for meg. I mange uker trodde jeg at skoleåret akkurat hadde begynt, helt til kalenderen plutselig dunket meg i bakhodet og sa at det var midten av november. Sånn har det ikke vært etter nyttår. Det har gått uhorvelig treigt, selv om jeg har hatt mengder å gjøre på begge jobber.

Men nå er januar straks endelig over, og vi kryper stadig nærmere en litt mer stabil værtype. De siste dagene har vi hatt alt fra strålende vintervær til skikkelig ruskete høstvær, og nå begynner jeg å bli lei skiftningene.

Mandag startet dagen med øs pøs regn:

På ettermiddagen kom det snø:

Riktignok veldig bløt snø i plussgrader, men allikevel. Godt at jeg har blomster på det ene kontoret som kan lyse opp dagene litt:

I går var det plutselig kaldt og klart igjen, og soloppgangen gjorde at det gamle sykehuset så ut som det hadde fått et dryss av safran på seg:

Joda, bygningen er gul i virkeligheten også, men ikke SÅ gul.

I dag var det tilbake til regn på formiddagen, og det var ordentlig surt og blæh:

I ettermiddag har det nok en gang kommet bløt snø.

Nå skal det i følge værmeldingen være mildt til utpå dagen fredag, og så skal vi ha ihvertfall en ukes tid med ned mot -10 grader, det kaldeste så langt i vinter (hvis det blir noe av, da).

For de som ikke liker kalde vintre og snø, må det være perfekt å bosette seg her i sørøst. For de som liker stabile vintre, er dette IKKE et godt sted å bo.

2 Comments

 • boerboelheidi

  Veldig enig, fram til jul så var det greit. Januar.. og så har vi hele februar og mars foran oss. Hjelper på når februar er ferdig, men skulle ønske mars var vårmåned.
  Vi har hatt litt stabilt vær da.. snø, snø og snø. Og så har det kommet litt mer snø 😛

  • Kjersti

   Heidi: Mars ER en vårmåned, bare ikke der dere bor 😉
   *ler* Joda, dere har hatt det stabilt hos dere, ingen tvil om det. Her har det bare vært tull fra ende til annen, så hvis det blir stabilt -8 grader en ukes tid fremover, skal jeg faktisk være glad for det. Er lei av å måtte planlegge hva jeg skal ha på meg utifra at det kan være alt fra +5 grader med regn og storm i kastene til -3 og strålende sol…på samme dag!