Solnedgang over Oslofjorden

Jeg er ikke spesielt glad i ferjer, rett og slett fordi jeg blir sjøsyk. Men når jeg skal til Skien er Moss-Horten det beste alternativet da det tar kortest tid. Og etter alle ulykkene som har vært i Oslofjordtunnelen de siste årene, er jeg ikke så gira på å kjøre der lenger.

Så om lørdag var det bare å stålsette seg og ta ferja på morgenen. Da hadde vi ikke spesielt godt vær, så jeg holdt meg innendørs og fokuserte alt jeg kunne på å ikke bli sjøsyk. Og det gikk rimelig greit (sjøsyken min sitter ofte i hodet). Været var betraktelig bedre når jeg var på vei hjem, og da sto jeg på dekk mesteparten av overfarten. Hadde en trivelig samtale med tre småjenter hvor vi snakket om alt fra døde oldefedre og regnbuer til livbøyer og å kaste sko overbord.

Temaet regnbue var rimelig lett å komme inn på, da vi hadde selskap av denne vakre varianten:

Skyformasjoner er alltid spennende, og selv om jeg ikke aner hva jeg synes denne ligner på, så var den veldig vakker:

Tilbake mot Horten var det vakkert lys, vakre skyer og generelt en fin kveldsstemning:

Å kunne stå i nesten 20 minutter og ta bilder av en vakker solnedgang gjorde helt klart at sjøsyken stort sett holdt seg unna.

Naturen er vakker, dere!

8 Comments

 • boerboelheidi

  Har aldri blitt sjøsyk, men det må være mye verre enn å være bilsyk. Blir man bilsyk kan man oftest stoppe og gå ut..
  Men godt at det gikk så greit denne dagen 🙂
  Jeg synes ferjene på vestlandet er greie, ofte bare 15-20 min, og åpne ferjer. De nordover er hakket verre!

  • Kjersti

   Heidi: Jeg er glad jeg ikke bor på et sted hvor jeg er avhengig av å ta ferje ofte. Jeg overlever jo, men det er ikke spesielt moro.

 • Tove

  Kjenner ei som har hytta på Jeløya og hun tar bilde av solnedgangen nesten hver gan hun er der (og det er ofte) og det er sol. Tror det er noe spesielt med kombinasjon sjø / himmel

  • Kjersti

   Tove: Det må jeg si meg helt enig i, det er lite som kan måle seg med sjø og himmel sammen. Joda, solnedgangen over et jorde eller en by kan også være vakker, men det å få gjenskinn i vann gjør noe spesielt.