I morgen er endelig dagen her!

I desember i fjor skrev jeg dette innlegget, som helt klart var både bursdag, julaften, 17. mai og alle andre høytidsdager på én gang. Nå ble det ikke helt som vi trodde den gangen, han fikk ikke lov til å være i praksis samtidig som han tok lappen på lastebil og trailer og henger og alt hva det nå heter.

Så i hele år har det vært teorikurs og kjøretimer. Tiden har sneglet seg frem, men han har i tur og orden bestått det som har vært av teoriprøver og oppkjøringer.

Etter en liten “sommerferie” (eller hva man nå skal kalle det når man går på kurs som arbeidsledig og dermed ikke får lov til å jobbe), har det nå i høst vært den siste biten med kurs, nemlig på lastebil med henger eller semitrailer eller hva de nå kaller det. Teorien ble bestått, og i dag klarte han den siste oppkjøringa! Jeg ble sittende på kontoret og gråte av glede når jeg fikk sms’en med “Bestått” i morges, det er noen hundre kilo som nå ble løftet av våre skuldre. Flinke, dyktige mannen min, jeg er så stolt av han!

Selvsagt måtte han få en gave når jeg kom hjem fra jobb. Den har ligget og ventet lenge på han, for jeg visste at han kom til å klare det. Da han for noen år siden tok lappen på bil, fikk han en liten lekebil av meg. Da han fikk beskjed om at han skulle få fast jobb, fikk han en liten gaffeltruck. Da han klarte oppkjøringa på lastebil, fikk han selvsagt en lastebil. Og i dag fikk han semitraileren som hører til trucken:

Og i morgen begynner han i den faste jobben, endelig!!! Hvis det blir som vi har blitt forespeilet, skal han i all hovedsak gjøre samme jobb som han har gjort der som ferievikar og midlertidig ansatt, det vil si kjøre truck. Men så skal han kjøre traileren når det er mangel på folk der. Fast jobb etter 8 år som arbeidsledig! To normale inntekter! Vi kommer ikke til å kunne leve noe utsvevende liv av den grunn, nå starter seriøs sparing av penger for å gjøre alle reparasjoner og alt vedlikehold vi ikke har hatt råd til i mange år. Men akkurat det er ikke viktig i dag, det viktigste er at han klarte det, at ventetiden er over, og at vi bare er glade og fornøyde. SuperEileif’en min! <3

12 Comments

 • boerboelheidi

  Er noen dager siden, men så ikke innlegget her før nå, gratulerer igjen 😀 Men fikk med meg nyheten på fb da 😀
  Kan tenke meg at følelsen er fantastisk hos dere begge 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Tusen takk 🙂 Ja, du gratulerte jo der 🙂
   Dette har vi ventet lenge på, så det er utrolig godt å være i mål! Nå gleder jeg meg til han får den første lønninga 😀

   • boerboelheidi

    Ja det blir nok en liten forskjell på lønningen, og det har dere så vel fortjent! Håper alt går i orden fram til sommeren også.

    • Kjersti

     Heidi: Takk! <3 Det kommer ikke til å bli noe utsvevende liv fremover, men bare det å vite at det går mer til nedbetaling av gjeld, til sparing til reparasjoner og at vi ikke hele tiden må snu på krona, blir helt himmelsk! Ja, det håper jeg også, jeg er til stadighet inne på finn.no for å sjekke prisnivåer 😉 Men hva jeg sjekker etter holder vi mellom oss enn så lenge 🙂