Topp 5 geocachingopplevelser i 2014

Godt nytt år, alle sammen!

2014 var så langt mitt dårligste cacheår. Jeg har ikke noen god forklaring på hvorfor det ble sånn, men jeg tror det kom av en kombinasjon av dårlig råd, jobbing og mangel på motivasjon. Lysten til å cache er alltid der, men statistikken sier at det ble totalt 77 funn, det dårligste resultatet i hele min cachekarriere.

Allikevel er det selvsagt noen cacher som skiller seg ut, noen man husker bedre enn andre, og 5 av de vil jeg nå dele med dere. Rekkefølgen er kronologisk og har ikke noe med favorisering å gjøre.

Juli 2014 var ekstremt varm, så det å dra på cachetur da var egentlig galskap. Men det er nettopp derfor jeg husker den delen av Bakveien PT som vi tok den dagen. Eileif kjørte med airconditionen på full guffe, jeg hoppet inn og ut av bilen for å finne PET-rør, og vekslet mellom å være glovarm på utsiden av bilen og iskald på innsiden av bilen. Vi tok bare halve PT’en den dagen, og har enda ikke somlet oss til å ta resten.

En dag i august hadde Eileif og jeg lyst til å gå en skikkelig tur, og valget falt da på å gå fra Håvedalen og inn til Sandvatten (ligger rett over grensa i Sverige). Vi hadde en fantastisk fin tur og vannet og gapahuken var et veldig fint mål:

1 010115 310814 Tur fra Håvedalen til SandvattenOm tirsdag var jeg jo hos Tove, og derfra kommer de tre siste som får plass på denne oversikten.

Den første av disse er Duck River International Bug Hotel. Cachen ligger fint til ved en rasteplass ved Andelva, men det er selve boksen som gjør at den får være med på topp 5-lista. Dra dit og se!

Så vil jeg fremheve to cacher under ett fordi de har samme type løsning. Jeg har aldri sett slike cacher før, og den første jeg fant, En Cache til, fikk meg til å få latterkrampe, mens den andre, Raumerjul¤24 Juleaften i skogen, fikk meg til å si “Ååååå!”. Begge to anbefales!

2 010115 301214 Besøk hos ToveDen siste som får plass på oversikten for 2014 er Toves julecache Raumerjul #18/2014 – Nissestreker?. Dra dit så fort som overhode mulig for å få med deg den utrolig forseggjorte cachen og den herlige julestemningen den gir!

Da ønsker jeg dere alle et godt cacheår, og håper for min egen del at jeg kommer meg over 100 funn i år.

8 Comments

 • Tove

  OI! Dette må jeg si var en overraskende liste, men så utrolig koselig! 🙂 Og tusen takk! 🙂 🙂 🙂

  Jeg har så vidt begynt å tenke på oppsummeringen av vårt cacheår. Må tenke litt før jeg finner ut hvem som får plass på listen vår.

  Fotballkampen gikk for øvrig ikke helt som ønsket.

  • Kjersti

   Tove: Jeg synes ikke du skulle bli overrasket i det hele tatt, for cachen din er helt fantastisk! Den kommer veeeeldig høyt opp på min “all time” favorittliste også, det skal jeg love deg!
   Det er nettopp ved sånne oppsummeringslister at den boka jeg fortalte deg om er veldig kjekk å ha :p Lett å bla gjennom og se hvem jeg har tatt i år istedenfor å måtte klikke frem og tilbake på geocaching.com 😉
   Huff da, håper du tar det med fatning 😉

 • Siv Anita

  Godt nytt år, englekvinnen!

  Nå håper jeg at du ser på det sånn; 77 er bedre enn ingen eller bare 70 😉 Og sjansen for at det blir mange flere i 2015 er absolutt til stede! 🙂 Det er jo rimelig “glissent” på cachekartet i ditt område, så da koster det en del å komme seg på cachetur. Her hos meg er det jo hundrevis i nærheten, selv om de fleste nå er funnet.

  Jeg ønsker deg virkelig alt godt i 2015, både med geocachinga og alt annet i livet.

  *smask*

  • Kjersti

   Siv Anita: Takk det samme, snuppa!
   Ja, 77 er bedre enn færre, så sånn sett er jeg ikke misfornøyd, men det hadde vært koselig å få tatt så mange flere. Det har kommet noen nye trailer i et par av turområdene i nærheten av Halden sentrum, så der kan jeg fort få en del funn. Men ja, når jeg tar opp cachekartet med huset mitt i sentrum, så ser jeg egentlig bare mine egne cacher pluss et par til 🙂
   Og det samme for deg, vennen min! <3

 • Kristina

  uff, eg innser at den der cachinga mi tok seg aldri opp!! Som eg akkurat har kommentert i bloggen til Tove så får eg liksom ikkje heilt roa til å leite etter cachar når eg er på tur! Eg og sambuaren går jo stort sett alltid tur ilag, og han er så utålmodig, og har aldri tid til å stoppe opp…så med mindre eg finn boksane kjapt så går han jo i frå meg der ute! hehehe… Kanskje eg skal prøve å få han til å bli litt meir interessert i caching, slik at han også blir med og leitar??

  • Kjersti

   Kristina: Det er helt klart en oppgave du burde ta på deg å prøve å få han mer interessert 🙂 Du kan jo prøve å argumentere med at dere finner nye turveier ved å drive med caching? Og da er jo en stor del av poenget å nettopp finne disse boksene, og ikke bare finne turveien på geocaching-kartet 🙂

   • Kristina

    Jepp! Han er veldig glad i gå tur altså, så han burde jo likt det. Eg trur han synst det var litt artig når eg buska rundt i starten og lette etter boksar, men han vart vel lei av å vente på meg til slutt, hehe.. så me får sjå!

    • Kjersti

     Kristina: Da får jo han lete da, så får han se hvor vanskelig det er av og til 😉