Topp geocachingopplevelser i 2022

Selv om det ikke ble mange funn i 2022, så har det vært noen fine opplevelser. Eller rettere sagt, noen fine turer. For det var ikke mange spesielle cacher jeg fant, sånn egentlig, men turene har festet seg i hukommelsen på grunn av fin natur og ofte godt selskap.

Link til cachebeskrivelsene er i overskriften for hver tur/opplevelse, og det er ikke sikkert at hvert bilde har noe direkte med den linkede cachen å gjøre, men bildene er fra samme turer som cachene jeg linker til. Håper dere finner noen steder dere har lyst til å dra til!

Larkollen og Danmark
I januar tok Raymond og jeg turen til Larkollen og øya Danmark. Flere cacher i dette området, hvor det absolutt er området som er severdig, ikke minst turen ut til øya. Pass på om det er høyvann eller lavvann 😉

En kjempefin dag på et nydelig sted, som absolutt anbefales som turmål!

Skräddöbergets rastplats
I februar tok Eileif og jeg oss en kjørecachetur, og ett av stoppene var ved Skräddöbergets rastplats, like sør for Tanumshede. Er flere cacher tilknyttet denne rasteplassen, og vi fikk en fin runde i nydelig vintervær:

Masse informasjon om området, og en rasteplass det står respekt av!

Julecache fra 2017 på Hvaler
Av og til cacher man alene, og en tur i mars var en sånn dag. Litt hit og dit på Hvaler, og cachen jeg linker til kommer på topplista fordi den var veldig fin! Men jeg må også ta med et bilde fra dagen, selv om bildet ikke har noe med cachen å gjøre:

Er fremdeles stolt over at jeg fikk horisonten på samme linje som forskyvningen i skulpturen 😍

Og uansett hvilken cache du tar på Hvaler, så kan det ikke være feil så lenge du har utsikt til vannet 😉

La Linea v2.0
To dager før jeg skulle ha operasjon på Kalnes, trengte jeg å komme meg ut og få tankene over på noe annet. Så Eileif, Nairo og jeg dro til Trømborgfjella for å begynne på geoarten La Linea. Alle oppgavene ble løst like etter publisering, men siden runden er lang, hadde jeg ikke surret meg til å ta de. Da jeg oppdaget at det gikk fint å dele turen i både 2 og 3 deler, ble det enklere å sette igang, selv om jeg ikke kunne gå mer enn et par hundre meter mellom hver pause. Det ble 8 cacher på denne første turen, og vi storkoste oss, alle tre:

Nydelig natur, nydelig vær og verdens beste gutter med på tur, da kan det ikke bli bedre.

La Linea v2.0
En måneds tid etter operasjonen ville jeg ut på tur igjen, og dette var vel den første ordentlige turen på rundt 2 år uten smerter i leggen. Helt fantastisk! Igjen var det Eileif og Nairo jeg var på tur med, og denne gangen ble det 16 funn i denne geoarten.

Langnestangen
Nord for Askim ligger Langnestangen, og Raymond og jeg dro dit i juni. Raymond hadde vært der før, for meg var det et nytt og fint bekjentskap. Mye fin natur, og noen spennende cacher. Den jeg linker til slet jeg litt med, men jeg fant til slutt 😊 Turen blir også husket fordi jeg kreket meg opp i et tre 😂

Treet og cachen jeg linker til har ingenting med hverandre å gjøre.

Kjøkøy
Jeg vet ikke lenger hvor mange ganger jeg har cachet på Kjøkøy, men med så fin natur og nærheten til hav, er det null problem å dra tilbake dit (og nå har det kommet en lab-runde der, så jeg må tilbake 😉). I juli tok Raymond og jeg kyststirunden der ute, og det var en super dag!

Naturen, havet og den historiske grunnen man går på, er grunner mer enn gode nok for å ta turen dit, og det er nok av cacher å ta av.

La Linea v2.0
I slutten av juli dro jeg tilbake til La Linea-geoarten for tredje gang. Denne gangen sammen med Vatvedt, og denne gangen for å ta de siste 26 cachen på runden. Det ble første gang jeg gikk over 1 mil på over 2 år, og bare det var en stor milepæl i seg selv! Men det var fantastisk moro å bli ferdig med en geoart jeg hadde løst helt selv, og det 4 år etter publisering og løsing:

Igjen var det en strålende tur i godt selskap, og selv om det nok gikk litt tregere med meg enn Vatvedt hadde ønsket, så hadde vi det så hyggelig at vi gikk forbi ikke mindre enn 3 cacher på grunn av skravling 😂 La Linea anbefales, og ikke er de vanskelige å løse heller!

Lab-runde på Høysand
Det er flere cacher på Høysand, lab-runden med bonus får avslutte oppsummeringen over topp cacheopplevelser i 2022. Hit dro Eileif, Nairo og jeg dagen etter Nairos 12 årsdag, og selv om det var isende kaldt, hadde vi en super tur med enkle funn:

Er det noen av mine toppopplevelser som frister nok til at du tar deg en tur dit?

4 Comments

 • Tove

  Bildet av skulpturen er magisk, dyktig fotograf 🙂 Og et par av de andre bildene frister til besøk av området bildene er i fra. Ellers så er det nok La Linea som er den turen jeg har og fortsatt vurderer å ta. Synd det er såpass langt unna. Oppgavene er i hvert fall løst

  • Kjersti

   Tove: Takk! Tror du ville kost deg på Danmark og området rundt, men sånn for en skikkelig tur er La Linea helt klart et veldig bra alternativ. Ikke spesielt utfordrende å gå, men det er jo langt hvis man skal gå hele trailen i et jafs.

 • boerboelheidi

  Mye blå himmel 😊
  Danmark minner faktisk om et sted vi var på i fjor en gang. Utrolig fint bilde av skulpturen, morsomt når det blir slik at alt stemmer med det rundt.
  Jeg glemmer skummelt fort, men tror turen nordover var det mest minneverdige med caching i fjor hos oss.
  Jeg kommenterte på det nyeste innlegget også, men så ut som det ble borte, og så kom det “Nonce verification failed”, så blir spennende når jeg skal poste dette her.

  • Kjersti

   Heidi: Liker meg best når det er blå himmel og ikke for varmt 😊
   Takk!
   Jeg husker ikke alle turer, jeg heller, så jeg setter meg ned med fotoalbumene på pc’en, loggene på geocaching.com og blogginnlegg, og da finner jeg ut hva jeg koste meg mest med.
   Ikke noen kommentar her, og ikke noe som ligger i spamfilteret eller ventende på godkjenning 😕