Trøblete te

Siden jeg ikke er gammel nok til å drikke kaffe (eller noe sånt, jeg klarer ihvertfall ikke å like det), så har jeg lagt min elsk på te. Jeg kan ikke huske min første kopp te, men jeg kan huske at jeg en eller annen gang midt på 90-tallet ble servert vaniljete, og da var jeg solgt.

Favorittsmakene har blitt byttet ut med ujevne mellomrom oppigjennom årene. Noen smaker har hengt med lenge, andre har blitt “lagt bort” for så å bli hentet frem igjen. Men jevnt over er det sort te med fruktsmak som alltid skårer høyest hos meg, og Lipton er generelt bedre enn Twinings.

Men dessverre må jeg si at Lipton gang på gang skuffer meg ved å ta mine favoritter ut av produksjon, ihvertfall forsvinner de aktuelle smakene fra alle butikkene jeg har tilgang til. For mange år siden forsvant denne:

Eplete

Og jeg har faktisk ikke funnet noen god erstatter for den enda.

Så fikk jeg dilla på appelsinte, og da ble denne en favoritt:

AppelsinteMen jaggu forsvant den også. Heldigvis tipset ei venninne meg om at appelsinteen hadde blitt erstattet med denne:

BangaloreOg den har vært supergod! Men…guess what! Nå er den borte også! Og jeg kjenner jeg blir litt oppgitt over at jeg nok en gang må på leting etter en ny favoritt.

I mellomtiden trøster jeg meg med de favorittene som ikke har nådd helt opp til 1. plass, samtidig som jeg drikker opp all løsvektte som er god, men ikke SÅ god.

Har jeg noen tedrikkende lesere, så hører jeg gjerne hva favorittene deres er 🙂

16 Comments

 • Heidi

  Så bra det ikke bare er meg som er så ung…
  Kan ikke hjelpe med noen favoritt, drikker stort sett det meste og har ikke funnet noen spesiell favoritt.

  Dette var skummelt…ser ikke hva jeg skriver, og får ikke sjekket etterpå.

  • Kjersti

   Heidi: Jeg tror det er det faktum at vi ikke drikker kaffe som gjør at vi holder oss unge 😉
   Så heldig du er da, ingen krise hos deg hvis noen te forsvinner 🙂
   Er det min blogg det er noe galt med?

    • Kjersti

     Heidi: Ikke med de mengdene sukker jeg bruker i teen, men det snakker vi ikke så høyt om :p
     Si ifra hvis du finner ut av det, eller om jeg må gjøre noe!

 • Tove

  Hurra! Et innlegg om te! 🙂 Utrolig irriterende at favorittsortene dine forsvinner. Ja, jeg ville nesten kalle det katastrofe? I hvert fall hvis de er klare favoritter.
  Artig at vi er enig om at kaffe neppe noen gang kommer til å smake godt, men at derimot te er en favorittdrikk 🙂
  Men der stopper nok enigheten. Jeg syns nok i hvert fall den “vanlige” teen til twinnings er bedre enn lipton, men ikke mer enn at jeg like gjerne drikker lipton. Nå drikker jeg stort sett svart te som er tilsatt smak. Om den kommer fra pose eller boks har heller ikke så mye å si, men løsteen er nok favoritt, ikke minst fordi der er det flere varianter. Mine favorittsmaker heller mot kryddersmak uten at jeg har en absolutt favoritt, men adventte og julete er veldig godt og så har man chai. I posete så er favoritten twinnings Voyage, brazilian baia. Og så har jeg en grønnte-variant (løste) med det morsomme navnet gresshoppete som også er veldig god. Eller jeg blir egentlig aldri enig med meg selv om den er god eller ikke. Ellers så holder jeg meg til svart te. Mitt problem er at te-utvalget er sørgelig dårlig på “mine” butikker. Bare vanlig utvalg i matbutikken og noen få sorter løste på Jessheim 🙁

  • Kjersti

   Tove: Jeg har egentlig tenkt å skrive dette innlegget ganske lenge, men så inspirerte du meg med tesamlingen til venninna di 🙂 Det er veldig nært katastrofe, spesielt med den appelsinteen (Bangalore Palace), for den var ekstremt god. Og jeg har prøvd utrolig mange andre appelsinteer, men ingen av de smaker appelsin.
   Faktisk synes jeg kaffe kan lukte godt, men smaken…nei, den klarer jeg ikke.
   Vi er ganske så ulike i smaksønskene ja. Jeg synes Twinings blir for besk, selv om jeg bare lar den trekke veldig kort tid. Og krydret te synes jeg blir for “tung”, men jeg mener å huske at jeg har smakt en eple- og kanel-te en eller annen gang som var ganske god. Når det gjelder løsvekt, så er det lenge mellom hver gang jeg finner en som er ordentlig god. Merket Kusmi har en te med smakene røde frukter, karamell og sitrus, og den er supergod! Men det er en dyr te. Jernia-butikken her i byn har ganske godt utvalg i løsvekt, men de har mest av de krydrede, og de de har i fruktsmaker smaker på en måte ikke nok frukt.
   Gresshoppete faktisk *ler* Høres litt skummel ut 😉
   Kjedelig at de har så dårlig utvalg i ditt nærområde, og man kan jo ikke akkurat hamstre når man er ute på tur heller, for teen har jo en holdbarhetsdato.

   • Tove

    Eeeh, har te holdbarhetsdato? Det har jeg faktisk ikke tenkt på. Men tror ikke det er noe stort problem hos meg.
    Jeg var nettopp på Jessheim og siden jeg var på Meny, så måtte jeg sjekke te-hylla. Og den har atskillig større utvalg enn der jeg vanligvis handler mat, det er sikkert og visst. Og med tanke på deg så måtte jeg sjekke litt ekstra. Du må begynne med grønn te, der var det både eple og mandarin i hvert fall. Og som du nevner, det finnes te med eple og kanel-smak, den er god! Men nå så jeg en ny sort med appelsin og kanel-smak, så den fikk bli med hjem, selv om jeg er litt skeptisk til den appelsinsmaken.

    • Kjersti

     Tove: *ler* Ja, te har holdbarhetsdato. Jeg tror ikke du akkurat blir syk av å drikke te som har gått ut på dato, men den kan nok få mindre smak med årene 🙂
     Jeg vet det finnes mye godt innen grønn te, men jeg sliter litt med smaken der. De grønne jeg har forsøkt synes jeg blir svake på smak hvis de trekker lite og så blir de beske hvis de trekker lenge. Klarer aldri å finne den perfekte trekketiden.
     Jeg hadde vært skeptisk til kanelsmaken i den teen, men slår vi oss sammen hadde nok gjennomsnittet av smaken blitt bra 😉
     Jo, jeg glemte i ste å si at det er utrolig mange løsvektteer som lukter vanvittig godt, men som ikke smaker det samme som de lukter. Da blir jeg skuffa da!

     • Tove

      Ja hvis du forventer at teen skal smake det samme som den lukter, er det ikke rart du blir skuffet 😉 Men litt av lukten finner du da igjen i smaken og. Det smaker litt jordbær av jordbær-teen f.eks. Jeg liker også jordbær, mango, bjørnebær osv. Jeg liker i grunnen det meste av svart te med smak. men det er jo forskjell på å like og storfavoritt. Den appelsin+kanel smakte ikke så verst den heller, men langt ifra noen favoritt.

      • Kjersti

       Tove: Jeg forventer ikke at det skal smake nøyaktig det samme som det lukter, men jeg har smakt mange hvor smaken ikke er det minste lik lukten, og da blir jeg skuffet 🙂
       Jupp, det er stor forskjell på å like og på å finne en favoritt. Jeg liker mengder med tesmaker, men det skal mye til for at en te skal bli favoritt.
       Så bra at den duger! Kanskje jeg skulle prøve den ved anledning også? 🙂

 • Nøve

  Sterk, varm nype-te og knekkebrød med brunost. MMmmm. Vinter favoritt. Ellers drikker jeg nok mest svart kaffe…. med Freia Melkesjokolade 🙂

  • Kjersti

   Nøve: Nypete har jeg aldri klart å lære meg å like (nå er det veldig mange år siden jeg forsøkte), men ja, det er en typisk vinterdrikk 🙂 Og vet du, jeg tror at jeg skulle få i meg en teskje kaffe hvis jeg hadde en plate melkesjokolade ved siden av 😉

 • Line

  Den Bangalore Palace var kjempegod! Det er typisk, ja! Jeg drikker mest jasminte, chai-te og urtete fra Pukka og Yogi. Kjøper som regel Pukke-te fra nettet og fra Tepalasset (Le Palais des Thes). Som regel drikker jeg bare løsvektte (snobbete!), men de sorte teene fra Yakobs på Meny er også veldig gode.

  • Kjersti

   Line: Veldig typisk at de gode teene forsvinner! Jeg tror aldri jeg har smakt hverken Pukka eller Yogi, men jeg har jo hørt om de. Og det er da ikke snobbete å drikke løsvektte! 🙂

 • Kristina

  Haha no såg eg akkurat dette innlegget, rett etter at eg akkurat snakka om norgesglas med te 🙂 Skjønnar frustrasjonen din over at alle dei gode teane forsvinn!

  Eg er forresten ein te-elskar også!! Er spesielt glad i Twinings Lady grey, Lipton Peach-mango, Lipton Indian Chai (pakka liknar ganske mykje på den Bangalore Palace-teen du snakkar om) og ALL grønn te. Tidlegare drakk eg nesten berre frukt-te, men det er eg litt lei no (bortsett frå den peach-mango te’en då). Så det går mest i grønn te.. Eg blir ofte skuffa av frukt-te, for den luktar så godt men smakar ikkje like godt som den luktar. Det gjeld kanskje spesielt laus frukt-te..

  • Kjersti

   Kristina: Så pussig at du skrev om te før du så dette innlegget 🙂
   Lady grey er veldig god, Peach-Mango er den som er min favoritt frem til jeg finner en ny appelsinte, og så ligger Lipton Tropical også ganske høyt oppe på favorittlista. Grønn te har jeg ikke helt klart å lære meg å like, så jeg er fremdeles på frukttestadiet. Men jeg er helt enig i det med fruktte i løsvekt, der er det SÅ mange som lukter godt, men som ikke smaker hverken det samme eller like godt som det lukter.