Trompetene er tilbake

Med den blåserekka som har tatt midlertidig bopel på nabotomta vår, kan vi vel på alle måter si at våren er her?

Bildene ble tatt for to dager siden, i en vakker, gylden solnedgang, og viser en hel haug med kanadagjess og noen traner. Tranene er helt klart trompetene i orkesteret, men de er litt ustemte.

På bildet over kan dere også såvidt skimte 2 rådyr helt bakerst mot venstre. I tillegg var det 7-8 svaner her, men de sto så dumt til i forhold til verandaen, så jeg fikk ingen gode bilder av de.

Det er utrolig morsomt å stå og se på alle disse fuglene, og prøve å få fanget noen bevegelser på bilde:

Det er ikke like moro å bli vekket av alle disse lydene hver morgen, men jeg vet det er for en kortere periode.

Videoen under tok jeg i dag. Som dere ser, er det vesentlig mange flere fugler i dag, jeg tror jeg kan telle meg frem til rundt 50 svaner, rundt det samme antallet kanadagjess, og kanskje 20 traner. Det er så gøy at de velger å stoppe her i noen dager!

Hadde en katt på besøk her også, måtte bare ta den med 🙂 Og ja, det er naboens kyr dere også kan høre i bakgrunnen 🙂

6 Comments

  • Kjersti

   Heidi: Veldig! Og litt slitsomt 🙂 Men det er ikke mange dagene de er her, så det går egentlig greit 🙂

  • Kjersti

   Nøve: Svanene og tranene er jo veldig majestetiske fugler!
   Det er ihvertfall ett par traner og ett par svaner som blir igjen her, de har fast hekkeplass ved et lite vann ca 4 km herfra. Følger med de hele sommeren 🙂

 • Lillian Flaskerud-Lillegård

  Det er så godt å bo landlig til synes jeg. Noen ulemper, men jammen er det flest fordeler. Her er det en meter snø fortsatt, så det er en god stund til Traner og Svaner tar en stopp på jordene her omkring.

  • Kjersti

   Lillian: Jeg kunne ikke tenke meg å bo noe mer sentralt enn det jeg gjør. Gjerne nærmere byen, men jeg vil fremdeles ikke ha naboer tett innpå.
   Er det én ting jeg er ekstremt fornøyd med, så er det å bo så langt sørøst som vi gjør. Jeg klikker jo av at vi faktisk har fått masse snø i mars, så jeg hadde ikke taklet lange vintre.