Twin Peaks kjøkkenklut og håndkle

Nå har jeg endelig fått somlet meg til å få vasket mitt forrige strikkeprosjekt, nemlig kjøkkenklut og håndkle i mønsteret Twin Peaks:

1-241016-231016-strikket-twin-peaks-klut-og-handkleMønsteret finnes her på Ravelry.com, og det er gratis å laste ned (og gratis å registrere seg på Ravelry også).

Dette var et skikkelig enkelt mønster som det var lett å følge, og forsåvidt også lett å lære seg utenat.

Jeg har brukt garnet Paris fra Drops på pinne 5, noe som er et tykkere garn enn anbefalt i oppskriften.

2-241016-231016-strikket-twin-peaks-klut-og-handkleDet gjorde at jeg fikk en mye større klut, og håndkleet ble passe stort når jeg fant noen mønsterdeler jeg kunne repetere sideveis. I lengderetningen er det jo bare å fortsette på mønsteret så lenge du vil.

Fargen jeg har brukt er rustrød, det kom dessverre ikke særlig godt frem på bildene.

Jeg er godt over halvveis i prosjektet jeg holder på med nå, men jeg har blitt dritt lei mønsteret (selv om det er veldig fint), så nå i kveld har jeg satt igang med nok et prosjekt. Jeg skal allikevel være streng mot meg selv, jeg får ikke lov til å strikke en eneste pinne på det nye prosjektet før jeg har strikket 4 pinner på det gamle prosjektet. Dermed blir jeg jo ferdig med det eldste samtidig som jeg får litt belønning ved å holde på med det nye. Smart, ikke sant? 😉

Følg gjerne Facebook-siden til bloggen.

10 Comments

 • boerboelheidi

  Dette var jo nydelig! Eneste jeg stusser litt på er hva du skriver selv, hva fargen heter i forhold til hvordan den ser ut. For meg ser den ut til å være nydelig cerise. Men jeg synes jo at rustrød er fint også da 🙂 Det er veldig pussig noen ganger med farger og slik på bilder og datamaskiner.
  Litt interessant navnet på det du strikker, nesten skummelt, regner med at du husker tv-serien 😛 Hm, eller kanskje du ikke gjør det? Jeg husker ikke helt når den gikk, men den var skummel!

  Merkelig hvor morsomt det er å starte på nye prosjekter 😛 Jeg har en “regel” om at jeg kan ha et større prosjekt og et lite ett. Og om det går sakte så går det ihvertfall fremover 😀

  • Kjersti

   Heidi: Her ser du fargen i nettbutikken: https://www.garnius.no/garn/drops-paris-4452.
   Der ser den rødere ut enn den er i virkeligheten. Men gjengivelsen har jo både noe å gjøre med pc-skjermen å gjøre, men også lysforhold når bildet ble tatt. Ikke lett å få det helt riktig.
   *ler* Joda, jeg husker serien veldig godt, og jeg husker enkelte scener som var veldig skumle! Damen som har laget mønsteret synes det ser ut som tømmerstokker og en lappeteknikk som heter Log Cabin, og da fikk hun assosiasjoner til nettopp Twin Peaks. Så det er en mening bak navnet 😉
   *ler* Jeg pleier å være så streng mot meg selv at jeg ikke får lov til å begynne med noe før jeg har fullført det jeg holder på med. Men jeg er redd jeg hadde kommet til å miste all strikkelyst hvis jeg bare skulle strikke på det jeg holder på med, og DET vil jeg jo ikke! Så da får jeg heller veksle litt. Og det jeg har begynt på nå er et større prosjekt enn det gamle, så da kjøper jeg din regel! 😀

   • boerboelheidi

    Litt forskjell ja, men den ser egentlig dyp rød ut på min maskin. Jeg har bommet veldig et par ganger på klær jeg har bestilt, ang fargen. grønn er liksom ikke bare grønn.. osv.
    Aha, ja da forstår jeg bedre navnet. Hehe, jeg kom på at du er noen år yngre enn meg, så da var det ikke sikkert du så på..

    • Kjersti

     Heidi: Jeg vil kalle den matt dyp rød, vanskelig å beskrive. Har nok bommet litt på kleskjøp jeg også.
     Jeg var nok kanskje litt for ung til å se den serien, men jeg måtte jo prøve allikevel. Husker spesielt en episode hvor jeg var alene hjemme, satt med ryggen til store stuevinduer som vendte ut mot skogen, herregud så redd jeg var! Hadde egentlig vært moro å se den igjen, for å se om den fortsatt er skummel 😉

     • boerboelheidi

      Så du den mens du var alene!?!
      Jeg har “boksen” med DVD’er. Kjøpte den for å se på den igjen, og glemt den bort (måtte sjekke om jeg hadde den enda 😛 ) Har en mistanke om at den kanskje ikke er så skummel lenger 😛 men ikke tale om at jeg sitter alene å ser på den, hjelpes.

      • Kjersti

       Heidi: Akkurat den episoden: ja. Teite meg!
       *ler* Du får se den på dagtid :p

 • Tove

  Så fint det ble. Syns det er spennende at man kan lage masse mønster selv med bare en farge. Noe jeg for øvrig aldri har gjort, ja bortsett fra vrangborder da. jammen er du produktiv. Merker at jeg burde begynne selv så nå har jeg bestilt garn. Så får jeg nå se om det blir til noe eller om det bare blir liggende.

  Jeg husker også serien, men for meg som ikke er så veldig glad i filmer, bøker med sånne overnaturlige ting som jeg ikke forstår så ble den ingen favoritt. Men husker vi så på den, i hvert fall PE.

  • Kjersti

   Tove: Takk! For meg som helst strikker samtidig som jeg ser på tv, er det helt genialt å strikke mønster med én farge. Da slipper jeg å passe på hvilken farge det skal være, men stort sett bare tenke på rett og vrang.
   Åh, spennende! Du må huske på å vise frem det du strikker 🙂
   Det var vel ingen favoritt hos meg heller, men siden den var så populær, måtte man jo bare se på den 🙂

 • Tove

  Syns det straks blir morsommere å strikke når det er mønster. Akkurat som å lese ei bok. Må jo bare fortsette for å se hvordan det blir 😉 Er vel derfor det går veldig smått med sokkestrikkingen min.

  • Kjersti

   Tove: Det er helt klart mer morsomt med mønster enn bare med glatt- eller rillestrikk, selv om det også er helt greit de gangene man ikke har ork til å telle.
   Sokker er ikke aktuelt for meg, veldig glad for at jeg har en snill svigermor som kan ta all strikking som foregår med 5 pinner for meg 😉