Uventet bivirkning av hjemmetilværelsen

Nå har verden stått stille noen uker, og hjemmekontor begynner å bli en vane med alt det innebærer. Møter på Teams, få men kjappe turer innom jobb for å gjøre ting det er umulig å gjøre hjemmefra. “Kjøreturen” til kontoret om morgenen består i å gå 10 meter. Den første uka hadde jeg ikke overskudd til å gjøre noe som helst annet enn jobb, men så kom energien litt tilbake, og jeg har fått gjort en del husarbeid. Som nevnt har jeg en to do-liste, og flere ting har blitt strøket ut. I går fikk vi jo greie på at skolene åpner for småtrinnet fra 27. april, det betyr 2 uker til med hjemmekontor etter påske. Betyr det også 2 uker mer på å bli ferdig med to do-lista? :p

En bivirkning jeg ikke hadde forutsett skulle ramme meg i denne hjemmetilværelsen, var shoppinglyst. Helt siden begge jobbene mine ble flyttet ut av sentrum, har jeg brukt mye mindre penger enn når en eller begge av de var i sentrum. Men nå kjenner jeg at jeg har ekstremt lyst til å bestille noe på nett. Det er ikke noe ukjent for meg å handle på nett, herlighet, vi lever da i 2020! Men i en normal verden ville jeg ha dratt en tur på senteret når behovet for å bruke penger hadde meldt seg, så hadde jeg ikke funnet noe jeg ville ha, og så hadde jeg ikke brukt de pengene. Nå kan man A: argumentere med at jeg burde ta en tur på senteret eller i lokalbutikkene for å støtte de, men da hadde jeg antagelig ikke funnet noe jeg ville ha, eller B: argumentere med at man IKKE skal dra unødvendig i noen fysiske butikker i det hele tatt, men det er ikke poenget med dette innlegget. Poenget er shoppinglysten min. Og jeg TRENGER ingenting, jeg har lyst på. Capiche?

Undertøy/bikini:
For noen år siden begynte jeg å kjøpe BH’er fra Change. Nå synes jeg ingen BH’er er behagelige, men disse er av de minst ubehagelige. Nå har jeg lyst på denne:

Florence padded

La meg si det først som sist: undertøyet til Change er dyrt, men nå er det 40 % avslag på alle varer.

Så er det bikini, og bare det at jeg har lyst på bikini er egentlig en selvmotsigelse, for jeg bader jo aldri. Men, som sagt, jeg snakker om ting jeg har lyst på, ikke ting jeg trenger.

Digger fargen på denne:

Savannah Swim Padded

Med tilhørende underdel:

Savannah Swim Hipster

Men jeg liker ikke bikinioverdeler med to stropper, det ligner altfor mye på en vanlig BH for meg. Derfor synes jeg denne var fin:

Swim Classic Swim Padded With Halterneck

Med tilhørende underdel:

Swim Classic Swim Tai Extension

Problemet her er at stroppene på overdelen er altfor brede. Så selv om de ikke gnager like mye på skuldrene som tynne stropper, så lager de mer skille hvis jeg mot formodning skulle sole meg. Og så er det vel mer praktisk med sort underdel?

Swim Classic Swim Tai Extension

Sukk…skal jeg bruke penger eller ikke?

Og så har vi strikkingen, da. I dag har jeg faktisk begynt på et nytt prosjekt(!), men jeg sliter bittelitt fordi oppskriften er på dansk. Men jeg har ikke gitt meg enda, og jeg håper jeg får noe fint ut av det til slutt. Men, jeg har hengt meg helt opp i tanken på å strikke temperaturskjerf. Det er mer vanlig med temperaturteppe/-pledd, og det går ut på følgende: lag deg intervaller med temperaturer, f.eks. intervaller på 3. Begynn omlag der du vet det kan være hos deg på minussiden om vinteren og fortsett oppover til omtrent der det er på det varmeste. Finn garnfarger for alle intervallene og strikk en rille (to pinner) pr dag med dagens temperaturfarge. Da kan det f.eks. se sånn ut etter en stund:

Startsiden.no

Jeg kunne tenke meg å strikke temperaturskjerf, f.eks. fra mitt første leveår. Historiske temperaturer finnes hos Yr, og der kan du søke deg frem til både sted og år på datosøk. Dette absolutt ikke noe jeg trenger, men noe jeg har lyst på. Men jeg sliter med å finne et garn som passer i den pinnestørrelsen jeg har lyst til å strikke i (4-5) som også har et stort fargeutvalg. For skal man dele opp i intervaller på 3 som strekker seg fra -20 til +20, skal det ganske mange farger til, og jeg vil ha de gradert fra de mørke til de lyse kalde fargene på minussiden til de lyse til de varme fargene på plussiden. Og jeg er ikke interessert i å kjøpe garn til 40-50 kroner pr nøste. Ja, jeg er pirkete, jeg vet. Hvis jeg skal strikke fra mitt første leveår, kan jeg jo bare gå gjennom og se hvilke temperaturer det var og så velge antall intervaller utifra det. Samtidig har jeg lyst til å ha de samme intervallene og garnfargene hvis jeg skal strikke fra flere år, ikke ha forskjellige intervaller og forskjellige farger på intervallene. Luksusproblemer, jeg vet. Men se bare på bildesøket til google hvor fint det kan bli! Dobbeltsukk…

Har dere fått noen uventede bivirkninger så langt i stengningen av Norge?

6 Comments

 • boerboelheidi

  Jeg syntes den første bikinien var nydelig, den lilla.. Ikke bare fordi den er lilla, stoffet ser bra ut, og ja, hele bikinien.
  Vi trenger noe å glede oss over i disse tider også, så da er litt shopping helt greit ?

  • Kjersti

   Heidi: Men synes du ikke den ligner for mye på en vanlig BH? Det er det som gjør at den ikke tiltaler meg like mye som den røde.
   Godt argument, kunne ikke vært mer enig! 😀

   • boerboelheidi

    Egentlig ikke, og om den hadde gjort det så hadde det ikke gjort så mye ? Jeg hadde kanskje likt den røde bedre om den hadde vært lilla ?

    • Kjersti

     Heidi: Okay, da er det tydeligvis bare en fiks idé i hodet mitt 😉
     Hvis den rød hadde kommet i lilla, hadde jeg antageligvis hatt en pakke på vei til meg i posten :p

  • Kjersti

   Eva: Håper du slipper unna bivirkninger 😀
   Takk for det, jeg håper jeg snart kan ta en tur i den fysiske butikken din 🙂