Vår du liksom

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: MARS ER EN VÅRMÅNED!!! Men det har tydeligvis den eller de som er ansvarlige for været ikke skjønt, for her har det snødd i hele dag:

Hadde det ikke vært for at det er VÅR(!), så kunne man nesten fått julestemning. For vi fikk jo ikke snø til jul i fjor heller, den snøen kommer nå:

Okay, vi snør ikke inne. Det er ingen overhengende fare for at trafikken blir stående stille, hverken i kveld eller i morgen. Men med temperaturer som de neste 9 dagene skal veksle fra -9 til +2, er jeg redd denne snøen blir liggende. Og nå er jeg så lei av vinter og is og kulde, jeg er så klar for vår! Kunne gå turer i skogen uten å være redd for å skli. Og uten å måtte kle på seg lag på lag. Gi meg 10 plussgrader, og jeg er ei lykkelig jente!

Jeg tror jeg for første gang opplever et snev av værsyke, og med det følger tydeligvis litt sutring. Sorry!

I min søken på å fylle ut dette blogginnlegget med litt mer tekst, lærte jeg noe nytt om årstider fra Wikipedia. Den astronomiske våren starter ca 5. februar (vi skulle hatt vår for over en måned siden!!!). Den meteorologiske våren starter ca 17. mars (okay, da blir det vår til helgen). Lærte dere noe nytt nå også?

4 Comments

 • boerboelheidi

  Ikke så mye medfølelse fra min side.. 😉 Bare vent til jeg klager over manglende vår, i mai, haha.
  Neida, eller litt joda.. jeg skjønner godt hva du mener, er mange som har det “verre” enn her vi bor også, men er noe med hvor man bor, og hva man kan forvente.
  Skal se vi går direkte til sommeren her i år 🙂

  • Kjersti

   Heidi: Jeg hadde ikke ventet noe medfølelse fra deg heller :p Men det er som du sier, det går på hva man kan forvente og hva man er vant med. Greit, dette er ikke første gang vi har snø i mars. Vi har hatt snø i både mai og juni også (men da snakker vi om snøbyge, ikke om liggende snø). Men for det første er jeg så himla klar for vår, og for det andre synes jeg at denne vinteren kunne kommet i desember og januar. Ikke nå!
   Jeg er helt sikker på at dere våkner en morgen til 20 varmegrader og strålende sol 😀

 • nallenattenNøve

  Syns denne «våren» er helt fantastisk, jeg! Kan sikkert gå på ski i to måneder til ☺️ Og så blir det sikkert en nedbørsfattig sommer og høst med mange fot-turer i skog og fjell…

  • Kjersti

   Nøve: For dere som liker ski, er jo dette helt perfekt. Jeg liker ikke ski.
   Lite nedbør kan jeg bli med på 🙂